Confituurkoeken...

met categorie:  
Null

De ooievaar brengt in Mechelen niet alleen de klein mannen.
Ze gaan tegenwoordig ook hun confituurkoeken halen bij bakkerij De Witte in de Ivo Cornelisstraat (Vlakbij de Mahatma Gandhistraat) in Coloma.

Gisteren nog op RTV, vandaag in de Gazet van Antwerpen.

@Gimycko: "dienstmededeling" - ik was zo vrij via admin jouw DIV-tag ook weer te sluiten ( </Div> ), want door dat niet te doen was de hele lay-out van de blog "om zeep" ;-)
Leve onze Marc-onze redder- !Dank u Marc
@ Markec : Oops, sorry...

Bedankt !
Ja binnenkort komt er een diëtist in Planckendael voor een ooievaarsmenu!
Onlangs was het mij al opgevallen dat er redelijk wat ooievaars rondhingen in de Ghandiwijk.
En vandaag in "man bijt hond". Die oievaars zitten daar echter al ettelijke jaren, in het begin meestal op de verlichtingspalen van de Jubellaan ( ondergescheten ondertussen!) en soms op het grasveldje aan de blokken net voor het brugje bij het inrijden van Hofstade. En ook aan de vaart, vlak bij de vissers. Ik zie ze soms over de Jubellaan circelen. Trouwens twee weken geleden zag ik een buizerd hoog in de lucht circelen boven de wijk Hanswijkenhoek. En klap op de vuurpijl: verleden week een bonk op het glas van mijn achterraam, typisch voor een vogel die er tegen vliegt: ik ga kijken en wat zie ik, pal aan het raam? Een fiere slechtvalk met voor zich een dode spreeuw. Ik rap fototoestel gaan halen, maar onze "steekvogel" was ondertussen al ribbedebie met zijn prooi. Knap stukje natuur aan de rand van de stad, een bewijs van de actieradius van die beestjes ( ik woon dus in de buurt van de Jubellaan) en een knappe foto gemist. Dedju
Ahaa, Rudi, en frustrerend dat dat kan zijn: vorige herfst zat ik op een stoeltje naast een boom met mijn fototoestel op een voederplankje gericht te wachten op 'poserende' vogels; ik rookte destijds nog met als gevolg dat ik mijn kodak opzij leg 'om er tussendoor eentje op te steken', gevolg: duif landt en wordt 2 sec. later gegrepen door een roofvogel etc etc.
Ik zat erbij en ik keek ernaar en ik had er geen enkele foto van terwijl ik de 5 meter vanaf zat.
Dat is, mijn beste, om stenen kloten van te krijgen (lacht)
Iedereen hier woont in Coloma, precies ?

:-D

Of ze hebben er toch een sterke band mee...

Waar zitten al die anderen ? Bruin Kruis, Liersesteenweg, Caputsteenstraat, Battel, Hombeek, Nekkerspoel, enz...
@rudi: Ik heb die slechtvalk in mijnen hof kunnen fotograferen ... een jaar geleden. Precies National Geographic ... :-)
Den televies is er rijkelijk laat bij, vind ik.
Ik heb de eerste ooievaarsfoto's van de Ivo Cornelisstraat geplaatst op 21 december en pas dit weekend maakte RTV er melding van, gevolgd door het VTM-nieuws en Man Bijt Hond.
Wanneer mijn vrouw brood haalt bij de bakker daar, ben ik paraat met mijn foto-apparaat vanuit de wagen :-)
Als die beestjes graag Becel op hun boke hebben of ne confituurkoek, zijn het lekkerbekken.