Opsinjoor op postzegel...

met categorie:  
Zoals vroeger vele kinderen, verzamelde ook ik een tijdlang postzegels.
Maar ik bleef er, net als velen, niet langer door geboeid in het opgroeien.
Lang dacht ik zelfs dat het verzamelen van deze gekante hebbedingen op zijn retour was...
Maar de Mechelse postzegelclub Opsinjoor bewijst het tegendeel!


(foto: Jan Smets)

Ik was gevleid dat ze een foto van mij vroegen om te mogen dienen om een 'gepersonaliseerde' zegel te maken voor hun club.
Ik leverde het plaatje, en de Mechelse zegeldrukkerij klaarde de rest van de klus...
Nu zaterdag, van 9 tot en met 15 u
kan je terecht op een beurs die Opsinjoor organiseert in zaal De Brug, in de Nekkerspoelstraat.

toegang: gratis.(vorig jaar mocht een aquararel van mij reeds dienen voor hun logo)


Dus al wie even de Kerstmarkt beu is zaterdag, en wil snuisteren tussen vele postzegels, weet waarheen...
Inderdaad Jan, het postzegelverzamelen is al enige tijd op zijn retour. Bewijs daarvan is de gemiddelde leeftijd van de leden van postzegelclubs. Paradoxaal genoeg ligt De Post zelf aan de basis hiervan. Door haar massas's nieuwe uitgaven (in veel te grote oplagen waar hoofdzakelijk gemikt wordt op de beurzen van de verzamelaars) wordt het verzamelen een kostbaar zaakje en haken velen af. Ze verkopen hun collectie aan postzegelwinkels waar ze hooguit nog 20% van de cataloguswaarde krijgen. Bijgevolg komen er meer zegels "op de markt" en waar 15 jaar geleden vlot nog 60% tot 80% van de cataloguswaarde werd geboden, lijkt momenteel 25-30% of nog minder de norm te zijn. Degenen die hun verzameling begonnen met het oog op een investering, zijn er aan voor hun moeite en zegels van na 1966 kan men beter opplakken.
Alhoewel ik België volledig heb, heb ik er in 2001 ook de brui aan gegeven omdat ik niet langer meer wenste mee te doen aan die geldklopperij (en ik ben niet de enige).