Zoekertjes

met categorie:  

Foto Gimycko

”Opzij, opzij, opzij...
maak plaats, maak plaats, maak plaats...
Wij hebben ongelofelijke haast !...”

Herman van Veen zong het lang geleden.
En door die haast verliezen we mensen uit het oog: Geliefden, vrienden, buren, speelkameraadjes, zomerliefjes...
Zij verhuisden of wij verhuisden en gingen wonen aan de andere kant van Mechelen of ze verlieten misschien wel het Mechels grondgebied!

Misschien kunnen we hier eens proberen sommige mensen terug bij elkander te brengen.

Dus, wie is op zoek naar wie?
Inderdaad een beetje veel het beeld van de tijd waarin we leven.
We zouden gevaarlijk genoeg willen zeggen dat het vroeger beter was en dat zouden verschillende mensen dan weeral tegenspreken, en nog gelijk krijgen ook. Maar er was vroeger toch meer menselijkheid tussen de mensen, buren kenden mekaar beter, er werd ook meer op straat tegen mekaar gesproken en geleefd ... het was anders toen.
En we zijn met de jaren inderdaad ook veel vrienden/kennissen verloren, maar ze terug gaan zoeken heeft weinig nut, vrees ik ... ze leven vandaag en hebben geen tijd meer ...
Mijn beste vriend, toen we nog woonden in de Spreeuwenhuisstraat (1971-1974) was Luc Dehornois. Hij woonde in de Bethanienstraat, tussen de Frans Broersstraat en de Polderstraat.
Zijn grootmoeder woonde op het einde van de Spreeuwenhuisstraat, tegen de Zeypestraat aan.
Toen we naar den Tervuursesteenweg verhuisden (1974) is stilaan alle contact verdwenen.
Tijdens mijn opleiding in Peutie heb ik hem nog eens vluchtig gezien als wapenmeester waar hij zijn laatste maand legerdienst klopte en ik mijn eerste maand.
Op de hoek van de Bethanienstraat met de Polderstraat woonde zijn neef : Peter Dehornois.
Onlangs nog eens door de wijk gewandeld en het huis staat er nog, maar ik heb niet op de bel gekeken. Dus is mijn vraag ofdat de familie Dehornois daar nog woont...
Ook al heel toevallig ;-)
In mijn jeugdjaren ging ik regelmatig in die buurt spelen. Eén van mijn vrienden was Guido De Hornois, met hem heb ik later nog samen een discobar gehad waarmee we trouwfeesten en bals opluisterden. Guido heeft nog een tijd op Geerdegem Schonenberg gewoond en is daarna van het ene adres naar het andere verhuisd. De laatste keer dat ik hem zag was jaren geleden toen hij als parkwachter werkte in het vrijbroekpark.
De voornaam van zijn vader ken ik niet, maar Guido stuurt mij doorgaans jaarlijks nog een nieuwjaarskaartje, en dat is eigenlijk alles dat nog van daat contact overgebleven is. Hij woonde, de laatste keren dat ik een kaartje kreeg, in Bonheiden, maar heeft ook op de Putsesteenweg gewoond en andere plaatsen in die regio.
In het Olivetenhof was in de Jaren 70 een lokale afdeling van de Lagere School van het Sint-Romboutscollege (eerste 4 leerjaren). Mijn beste schoolkameraden waren toen Geert Theugels en Luc Raymenants.
Geert Theugels woonde op de Stuyvenbergvaart en was oa ook aangesloten bij Jamaswapi in Mechelen en Luc Raymenants woonde eerst op de Battelsesteenweg (Ter hoogte van de Horsewhip) en daarna op het begin van de Liersesteenweg (Juist voorbij het Gevang).
Maar waar deze beide personen nu wonen of verblijven... daar heb ik het raden naar.

Beste,

Indien u nog steeds uw vrienden van vroeg wenst terug te vinden mag je me steeds contacteren. Ik zelf zit in de leiding van jeugdgroep Jamaswapi en wil graag eens in ons adressenbestand rond neuzen om iets terug te vinden.

Groetjes,

Michel