Terras op de Groete Mèt...

met categorie:  Iemand een idee over het tijdstip ?

Zijn dergelijke foto's niet beter op zijn plaats in Flickr ?
Na 1920 ...
20.32 u
En overdag ! :-)
Inderdaad, zulke foto's zijn beter op hun plaats op Flickr.
Heeft iemand nog weet van dit soort terrassen ?
Ik heb enkel de bruine houten terrassen geweten...
Gimycko, Kan je dergelijke foto's in het vervolg in Flickr posten ? Voor je het weet zijn we alle Mechelse foto's aan het dateren .... En dat zijn er heeeel erg veel :-)
Nu we het toch over terrasjes hebben, en neen ik weet het tijdstip niet ;-) wil ik wel even zeggen dat ik de terrasjes van vroeger, en ik bedoel hiermee, enkele jaren terug, veel gezellig vond dan de grijze overdekte, houten stoelen en tafelterrassen die ze vandaag allemaal als eenheidsworst moeten gebruiken. Gekleurde parasols en kleurige tafels ens stoelen gaven toch meer een zomers gevoel dan die grijs-uitziende terrassen die ze nu moeten gebruiken.
Maar ja, dat is alleen maar mijn mening en die kan/mag ik niet aan anderen opdringen ;-)
Neen JanS, het was rond de noen :-)
Roger ik denk zelfs HIGH NOON
Peter, Filip, dit is Gimycko zijn manier om de omvorming af te dwingen van deze blog naar een forum :-)
Helaas voor jou Michael, maar ik vind de terrassen van vandaag stukken beter dan de plastieken terrasstoelen en , veelkleurige parasols van vroeger. Om nog maar te zwijgen van de "hokjesmentaliteit" toen elke zaak zijn eigen zaak netjes afsloot van de andere. Nu loopt dat door elkaar en dat geeft toch een grotere gezelligheid. En dat grijze? Tja, goesting is koop, een frissere kleur ware misschien beter geweest maar je krijgt een zekere sobere en stijlvollere eenheid.
Vergelijk de markt eens met de Veemarkt. Een kleurenkakfonie waaraan de stad gerust eens wat zou mogen doen.
Enfin : degustibus et coloribus non disputandum!
Misschien kunnen de parasollekes afwisselend rood en geel gekleurd worden. (kleuren van Mechelen)
Maar ik vrees dat de racing supporters dan niet blij gaan zijn :-)
Misschien rood en geel aan de kant van de Royal en groen en wit aan de kant van Torreke Lambrechts.
Voila se, probleem opgelost. :-)
Zoals ik hierboven reeds schreef, smaken verschillen en sommige mensen hebben nu eenmaal het idee dat houten banken en stoelen "stijlvoller" zijn. Een terras moet voor mij vooral gezelligheid uitstralen, en aan de grijze uistraling van de grote markt heb ik geen boodschap. Onze wereld is al grijs genoeg.
Het huidige stadsbestuur heeft dit zo gewenst, dus het zal wel zo blijven ... binnen 10 jaar zullen misschien anderen de stad besturen en zullen die weeral iets anders beslissen en dan zullen de mensen die nu tevreden zijn zich niet zo thuis voelen en anderen dan weeral wél ... de wereld blijft draaien en wij zijn maar een kleine stip in de tijd, dat hier even mogen vertoeven.
Zo belangrijk zijn we niet om ons daarover op te winden ;-)
Gelukkig maar dat de terrasgebruikers klaarblijkelijk geen probleem schijnen te hebben met de aankleding van de huidige terrassen. Integendeel zou ik zeggen. Enne daar is één uitzondering: SOFA, wel in discrete kleurtjes.
aan de schaduw van het madammeke te zien moet het late voormiddag geweest zijn mi
Als ik me goed herinner was er in 2004 een stedelijke verordening over het terrassenbeleid: gedaan met alle mogelijke reclameparasols en bijhorend meubilair. Er werd toen aan de uitbaters de keuze gelaten tussen een aantal kleuren en stijlen van voorgaande. De idee achter de gekozen kleur is er eentje van ' klassiek - tijdloos - upper-class. Graag zien of niet graag zien komt hier niet ter sprake. Het is een beweging terug naar de oorsprong: tafels dwars op de straatrichting en geflankeerd met eenvoudige zitbanken. Als er al een kwaliteitsverschil zou zijn dan moet zich dat uiten in bediening en verzorging van wat je bestelt. En daar is wel iets voor te zeggen, vind ik
De vraag is natuurlijk of dat grijs wel tijdloos is of niet veeleer een modeverschijnsel dat in se (en hopelijk) toch van korte duur is. Men had een aantal kleuren kunnen kiezen (opleggen) waaruit elkeen wat mocht pikken op voorwaarde dat de buurman niet dezelfde kleur zou nemen.
Tsja... en de vraag is ook hoe lang zo'n parasol meegaat. Binnen 5 jaar ligt misschien licht-roze en donker-zwart in de mode?:-)
smaak is smaak natuurlijk...
Daar valt niet voor te twisten.
Maar de Grote Markt heeft zo wel een stijlvoller uitstraling.
Voor mij valt het alleszins heel erg mee.

Enne de uitbundige bloemenversieringen brengen toch al héél wat kleur op de zomerse terrassen... Niet?
Hebben we daar onlangs toch wel een knaloranje verlichting tussengeplaats van dat kapsalon zeker ! Vind ik niet gepast. Maar ja, dat is smaak natuurlijk.
Gelijk heb je Peter!
Het stoort me ook in dit historische kader.
Je kan daar ook maar alleen een oranje kapsel halen, hé... wie zei daar iets over Nederlanders ( = nederlanders in historisch kader)? LOL
ik vond de grote markt met hun terassen ook vele gezelliger dan nu zeker als margareta daar nog stond met die kaseikes errond dat zo iets voor mechelen nu zie je alleen maar veel beton en een enorme vlakte nee geef mij maar terug de grote markt van vroeger.
@de maxx: Met de auto's, zoals het vroeger was ? :-P
vroeger hadden we de auto's, nu die afschuwelijke glazen bak.
inderdaad
Peter vroeger? Eindelijk gelukt! Kijk eens op 123video.nl,onder categerie:Film en Trailers.,naar het filmpje"op een terrasje van de grote Markt ! 37 jaar later !! 't is niet scherp maar op DVD is het OK.
Sorry vergeten; onder de naam"Mijn Film 2"
Hier een rechtstreekse link naar de Film van den Echte Mecheleir.
Zelfs de houten terrassen en de politieman in zijn rond hokje zijn er te zien...

http://www.123video.nl/play...

Meer van dat, Jackie !
Ik ben wel bij dat Den Echte Mecheleir zijn filmkes kan posten op he internet ! Want hij heeft nog km film liggen ! En van hoge kwaliteit.
Mooi tijdsdocument Jackie!
Maar: de Markt ziet er nu toch mooier én rustiger uit zonder dat 'auto-gewemel' en zonder de stellingen aan de toren...
@ Jans :
Is de Groete Met in Lier al veranderd of kijken die gasten van Lier nog steeds met jaloerse blikken naar onze Groete Met ?
Prachtig om de cafeekes van vroeger nog eens terug te zien oep de mèt en den agent in zijn ton.
Toen straalde het, ondanks de auto's, toch veel meer leven uit.