Grote Markt...

met categorie:  


Iemand een idee over het Tijdstip ?
Wel ... Van Boxmeer heeft de Beyaert al 'Verbeterd' dus ... na 1905 ? zou ik durven zeggen ...
dit is meer een vraag voor de autoliefhebbers.Bekende Citroën met reservewiel achteraan. Dus na de oorlog rond 1950.
ik denk dat dit in 1930's is.
Den Boer a l a mode staat ook niet meer in het stadhuis, maar op de markt, dus na de eerste WO ??
En voor 2003, want Margeretha staat nog in het midden van de markt :-)
Het soort auto's maar ook het aantal zegt me dat den oorlog voorbij moet zijn en het niet enkel auto's van handelaren zijn, die komen leveren.
Dus ik hou het op eind Jaren 40, begin Jaren 50...
Ik gok op de late jaren '30...
Ik gok op de late jaren 40. In de jaren 30 waren de auto's meer rechthoekig van vorm.
In 1940 was aan de grote markt nr 6 een sigarenwinkel van Joossen, er was ook een padvinderspost gelegen. Dus al na '40. en de typische vorm doet me sterk denken aan de Citroën der jaren '50. Ander en beter ?
Confectiewinkel "In den Boer à la mode" dateerd van na de oorlog. In 1940 en vlg was aldaar - Huisnummer Nr. 6 - een sigaren winkel gevestigd, bij Joosen, er was in juni-juli '40 een verzamelpunt van de Padvinderspost.
De auto vorm doet me ook wel sterk denken aan de Citroëns van de jaren '50.
Sorry, met al die Sinte Mette zingers was ik mijnen draad kwijt !
Ik gok op 1950, weinig auto's wegens pas terug van WO II? Als bijkomende kapstok, voor de mensen met goede ogen, verwijs ik naar de aanwezigheid achteraan van de pilonen waar de tramdraden werden aan bevestigd. Vermits tram 3 de eerste tram was in de Merodestraat en vermits die sporen in 1935 aangelegd werden moet het van na dat jaar zijn. Maar dat zijn al vijgen na Pasen want zoals Roger terecht zegt dan reden ze nog met vierkante auto's.
Ga eens goochelen op Google met "citroën 1950" en je zal vinden...
als je lang genoeg zoekt.
De Citroën "traction avant" bestaat al sinds 1934 en bleef in productie tot 1957... Ik blijf bij mijn gok eind jaren 40.
En voorwaar Ik zeg u: het kaartje is te koop:
http://cgi.benl.ebay.be/MEC...
Het tijdstip is moeilijk te zeggen, er staat geen klok op de toren ;-)
maar ik vermoed dat deze foto overdag getrokken is :-)