Brusselsesteenweg...

met categorie:  


Iemand een idee over het tijdstip ?
tussen 195o en 1960 gezien de automodellen.
De grote achterruit van Volkswagen dateert pas van 1959. De foto is dus van 1959 of later. Gelet op de zeldzame auto's langs de trottoirs en geen verkeer op de straat, werd de foto vermoedelijk half jaren 60 op een zondag genomen .
Eigenlijk is er hier, in al die jaren, nog niet echt veel veranderd.
Idd Jan, het weinige dat er zal veranderd zijn is dat de bomen in de achtergrond weg zijn (waar thans de parking van Battard(?) is, het het verdwijnen van de oude afspanning "Posthoorn" midden jaren 60 (waar nadien een garage met appartementen werd neergepoot)en twee appartementsblokken vooraan de Brusselse stwg én een fietspad aan de rechterkant.
<a href="http://allyoucanupload.webs..."><img border="0" src="http://aycu13.webshots.com/..." alt="Free Image Hosting at allyoucanupload.com"/></a>
@Jan Goovaerts woonde jij niet recht over de school?
@Frison Roger : Neen Roger, ik ben afkomstig van de tervuursesteenweg, maar woon al 15 jaar in een zijstraat van de Ridder Dessainlaan.
Roger, die bomen staan er volgens mij nog.
Ja hoor, daar kijken wij op uit. De bomen zijn geklasseerd en staan voor de Spar, waar ooit een kasteeltje stond. Weet iemand daar meer van?
Over 5 jaar zal de straat er mogelijk heel anders uitzien. Gaan de kasseien verdwijnen bij de heraanleg? Wij zijn er aan gehecht. Binnenkort een petitie: Redt de kasseien!
Tja, zou een tikkeltje jammer zijn...
Dat maakt de 'charme' uit van deze steen-weg.
(maar ik vrees voor het behoud hiervan -
Alhoewel, wat had ik hierover weer gelezen in het artikel van Gazet van Antwerpen? Gingen ze niet vervangen worden door 'comfortabeler' klinkers?
Ik weet het niet meer...)
Ja Kazamel, er staan nog enkele bomen, maar vroeger toen het kasteeltje er nog stond, was het er een heus mini-park. In de jaren 70 stonden er zelfs pony's in.
Heb je daar nog foto's van Roger? Van dat kasteeltje dan hè, die pony's die zal ik er zelf wel bij fantaseren :-D
Ik pleit toch voor iets comfortabeler kasseien, zenne.
Indien mogelijk probeer ik die rammelweg te vermijden, al van toen ik pas met de wagen reed.
Nu woon ik sinds 15 jaar vlakbij den brusselsesteenweg en rij ik nog altijd via huygebaert en het tunneleke aan schonenberg.
Neje Kazamel, daar heb ik nu eens geen foto's van. Stom... want ik woonde toen achter de hoek in de Hoveniersstraat en had toen toch mijn eigen donkere kamer.
@ Jan, en tot 1957-1958 stond ge dan nog regelmatig voor den bareel (lijn Dendermonde). Leuk was ook de oude afspanning de "Posthoorn", die een stuk op de steenweg stond. Aldus benam zij de automobilisten gedeeltelijk het zicht op de bocht wat verderop richting Plaisancebrug en zowat elke week schuurde er een auto langs de gevel van de toenmalige likeurwinkel van Van Asbroek (afgebroken en thans appartementsgebouw). Ik geloof niet dat er één kleur van autolak was die op die gevel ontbrak.
Op de hoek van de Posthoornstraat, waar nu de ING-bank is, was toen ook een BP benzinestation.
De zoon van de uitbater was tankchauffeur tijdens zijn legerdienst en kwam toen meermaals eens goeiedag zeggen bij zijn ouders, met zijn tank.
@Jan, Marc, de zoon van dat BP tankstation (en inmiddels ook zowat een vijftiger), woont thans in 't Mechels Veld en is brandweerman. Zijn vader (inmiddels overleden) was "mijn" garagist toen ik nog in de Hoveniersstraat woonde.
Het hoekhuis van de Brusselse stwg met de Belgradestraat op de foto was een van de eerste videoshops in Mechelen. De uitbaters hadden vroeger nog "Het Suikeren Paard" op de Korenmarkt (ongeveer rechtover de Martinique)
@jan : ze gaan die rammelweg (of ligt het aan uw kar) weldra vernieuwen

@roger : oeps, is marc zijn vader door ? wist ik niet, woonde vroeger boven hen en ging vaak een pratje slaan in het tankstation
@ Bert, Ja, zowel François als zijn echtgenote zijn overleden. Na het BP station zijn ze in Tremelo gaan wonen en 't is Marc (hun zoon) die het me een week of drie geleden gezegd heeft.
Wij wonen in de Pareipoelstraat, zo ongeveer tegenover de schoolpoort voor het lager onderwijs. Die kasseien ga ik zeker niet missen, vooral 's zomers niet als je met open raam probeert te slapen. Voor het overige is dit denk ik de fijnste Mechelse steenweg omdat hij zo rustig is wat betreft verkeer.

De huizen trillen, zuchten en kreunen onder het geweld van zwaarbeladen vrachtwagens die de omleiding over de kasseien van de Brusselsesteenweg volgen richting Proctor & Gamble. De aanvoer gaat 24 uur per dag door, 7 dagen in de week, waardoor kinderen te vroeg wakker worden en ouders 's avonds niet in slaap geraken.... 't Schijnt nog tot half mei te duren. Daarna kunnen ze de weg zeker heraanleggen :-(

Ik kan me voorstellen dat de bewoners van de Brusselsesteenweg heel wat hinder ondervinden van de vrachtwagens op de kasseien.
Zelf moet ik alle dagen richting Brussel rijden en normaal doe ik dat via de Brusselsesteenweg, maar sinds kort rij ik langs de Brusselpoort, via het station, omdat dat mij een stuk veiliger lijkt.
De brusselsesteenweg is helemaal niet gemaakt voor grote vrachtwagens en dat schept soms gevaarlijke situaties.
Door de werkzaamheden is er echter geen enkel ander alternatief.
Procter & Gamble is alleen via de Brusselsesteenweg bereikbaar.
Laat ons hopen voor de bewoners dat de werken snel vlotten.

Ik kijk er echt naar uit dat ze de brusselsesteenweg gaan vernieuwen.Ik heb al speciaal geluidswerend glas laten plaatsen.Helpt wel wat.Maar tegen zo n vrachtverkeer is het niet opgewassen.Ik mis toch echt groen in onze straat.Staat het nu vast dat ze de weg gaan vernieuwen?.Vorige verkiezingen was er ook al spraken van.Wanneer zouden de werken starten?

Woon al 14 jaar op de Brusselsesteenweg.

Dacht dat de kasseien beschermd waren.

Het stadsbestuur doet een zogezegde anonieme enquete wat de bevolking wil, om zo hun eigen plan uit te voeren, (lijkt wel verkiezingen, de kiezer kiest en de verkozenen doen hun eigen zin)

Vorige week de 1° maal van het stadsbestuur bericht gekregen dat men zou beginnen in 2011 met de werken om af te zijn in 2012/13.

Wat mij vooral stoort is dat veel mensen graag asfalt willen.

De consequenties zijn dat men veel sneller zal rijden, dat men verkeersremmers zal plaatsen die ongewild trillingen over zullen brengen naar de nabijgelegen huizen.

En wat denken de mensen dan van de onvermijdelijke werken nadien in het asfalt? lelijke ongelijke stukken.

Het voetpad en de fietspaden die dienen grondig onderhanden genomen worden en wat groen zou niet misstaan. Ook op de juiste plaats gehandicaptenparkeerstroken zodat die mensen eens veilig in en uit de wagen kunnen.