Russisch koor geeft concert in Mechelen

met categorie:  
Op zaterdag 27 oktober conerteert het Russische "Konakovo's knapenkoor" in de Sint-Janskerk om 20u00.
Het knapenkoor is het concertkoor van de muziekschool van Konakovo, Moskou. Het koor werd in 1992 opgericht door de huidige dirigente Nathalia Makhnovskaia en haar echtgenoot Vadim Maknovsky, orthodox priester. Bij de oprichting werden ze sterk geïnspireerd door de idee van de opleving van knapenkoren binnen de Russische kerk, een levendige traditie die echter met de oktoberrevolutie verdween.
Met zijn uitmuntende reputatie treedt dit concertkoor overal in Rusland op en is het regelmatig te gast in de grootste concertzalen van Moskou. Het werkt ook regelmatig samen met het Staats Symfonisch orkest van de Moskouse Filharmonie.
Het repertoire van het koor omvat zowel Russische kerkmuziek als werken van Europese componisten en Russiche volksliederen.
Het concert wordt georganiseerd door het Perks Gemengd Koor Andante.
Er is natuurlijk niets mis met een Russisch koor dat in Mechelen komt optreden, maar...

Het is toch gek dat op deze blog, die bol staat van lofgezangen over 'onze toren', 'onze beiaard' en 'onze kunstenaars', nog met geen woord gerept werd over 'Het Bronzen Hart'. Een compositie van 'onze' Mechelse toondichter Gaston Feremans, gewijd aan 'onze toren en beiaard'...

Binnekort opnieuw te beluisteren (met meer dan 400 uitvoerders) in de kathedralen van Mechelen en Antwerpen.