Oud Oefenplein tegen 2011 in het nieuw

met categorie:  
(Bron Nieuwsblad)
Bewoners tevreden met nieuwe appartementen

MECHELEN - Oorspronkelijk wou men de woningen van de wijk Oud Oefenplein tegen 2013 renoveren. Nu is de streefdatum 2011. De eerste zestien volledig vernieuwde duplex-appartementen stonden gisteren open voor de buurtbewoners.
Kerstavond 1953 zit nog vers in het geheugen van Leontien (82). 'We waren volop aan het verhuizen en die avond hebben we bij kaarslicht spullen moeten uitpakken', vertelt ze. 'De elektriciteitsmaatschappij was nog niet kunnen langskomen.'

De woning in de Sijsjesstraat telde vier slaapkamers. Het was toen een van de modernste en meest vooruitstrevende projecten. 'Maar veel is er later niet meer gebeurd', voegt Frans Doperéz, een andere bewoner eraan toe. 'Vijftig jaar hebben we moeten wachten eer er hier iets gebeurde.'

Maandag mocht Leontien haar nieuwe appartement gaan keuren. 'Over het nieuwe appartement valt niks te zeggen hoor, heel mooi gedaan allemaal', zegt ze. 'Op 1 november zouden we erin mogen. Dan kunnen we opnieuw beginnen behangen en gordijnen moeten we ook weer kopen.'

Dochter Jeanne woont ook in de wijk. 'Zij had eerst een appartement naast het mijne gevraagd maar is op het laatst nog van gedachten veranderd', gaat Leontien verder. 'Beneden is alles erop voorzien dat je met een rolstoel weg kan. De keuken is aangepast, de douche is gewoon open. Mijn dochter wilde dat niet. Nu komt ze boven mij wonen in plaats van naast mij.'

Nieuwe afspraken

MGW-voorzitter Krist'l Strubbe kondigde gisteren een zeven-puntenplan aan waar het personeel van de sociale huisvestingsmaatschappij zich voortaan aan houdt.

'Zo blijven de kantoren vanaf maandag langer open', zegt ze. 'Als er vragen, opmerkingen of klachten zijn moet de betrokkene binnen de 48 uur een antwoord krijgen. Voor bepaalde zaken wordt een vaste timing vastgelegd. Zonder stroom vallen bijvoorbeeld moet dezelfde dag nog worden opgelost, geen warm water moet binnen de drie dagen verholpen zijn. Overlast van huurders wordt niet meer getolereerd. Wie zich niet aanpast gaat er onverbiddelijk uit.'

Intussen start nog deze maand ook nog de aanwervingsprocedure voor een nieuwe directeur.
Ik vind het langs de ene kant spijtig, want er zou een stukje van de woningen verdwijnen voor een centrum een plaats waar iedereen kan bijeenkomen...Op zich geen enkel probleem alleen spijtig dat het, het stukje is waar mijn grootmoeder heeft gewoond en ik het meeste van m'n kindertijd heb doorgebracht...Hiermee verdwijnt er ook een stukje van m'n verleden... aah die mooie tijd...al zou ik er nu totaal niet meer willen wonen eigelijk :-)