Herhaling?

met categorie:  

Het Leven Zoals Het Is: De Maneblussers...

Vanavond op ÉÉN om 21u30


Politie-inspecteurs Gwendolyne & James doorzoeken het huis van een man die spoorloos verdwenen is. Ze vinden er een gsm en vormen het nummer dat laatst naar dit toestel belde? - De volgende dag worden de inspecteurs opgeroepen voor een brand aan de spoorberm. De brandweer is ter plekke, maar zolang de bovenleiding nog onder stroom staat, mag er niet geblust worden. - De 96-jarige Jeanne was thuis zwaar gevallen en in het ziekenhuis opgenomen. Jeanne woont alleen en het is de vierde keer dat haar dit overkomt. Nu ze bijna helemaal hersteld is, hoeft ze niet langer in het ziekenhuis te blijven. Jeanne wil absoluut weer naar haar huisje, maar haar medepatiënten proberen haar te overtuigen dat ze best naar een rusthuis gaat. - André z'n pony is nu echt aan het bevallen, maar het veulen kan er niet uit. En de veearts is elders aan de slag. - Première in het Echt Mechels Theater, maar regisseur Rik zit nog met veel vragen. Zullen de bedscènes wel geloofwaardig overkomen? En zal het wankele decor al dat geweld aankunnen? Riks nachtmerrie wordt werkelijkheid. Tijdens de voorstelling zakken de acteurs door het hemelbed. - Niet zo ver daarvandaan ontmoeten we een man met een plan. Fotograaf Luc wil 200 markante Mechelse koppen fotograferen. Daarmee maakt hij een fotoboek: "Het Groot Mechels Smoelenboek".

-Einde : 22u05
-Genre : REALITY

Herhaling hoeft niet...
De serie had hier en daar mooie fragmenten - over het algemeen ontgoochelde ze me, en vond ik ze vrij banaal.
Ik kijk dus niet.
Ik ook niet... om dezelfde redenen...
Idem
Ik heb ook niet meer gekeken. Trouwens, met al zijn wederuitzendingen van herhalingen van wederuitzendingen enz... enz... begint de VRT zowat TCM allures te krijgen. Daar wordt ook 780 keer hetzelfde uitgezonden.
vanavond op ÉÉN - 21u30 - Het Leven Zoals Het Is : De Maneblussers

Zal KV Mechelen dit jaar promoveren? Dat is de vraag waar Doris, de vrouw van de trainer van KV Mechelen, 's ochtends mee opstaat en 's avonds mee gaat slapen. Vandaag spelen de twee stadsploegen, KV Mechelen en Racing Mechelen, tegen elkaar. KV staat 2 ? 0 voor, maar op de valreep maakt Racing gelijk. Doris kan de spanning niet aan en nog voor het einde van de wedstrijd vlucht ze de kantine in. Mon, de hoofdsponsor van Racing, is dan weer in zijn nopjes. Hij wil zo snel mogelijk het KV-stadion verlaten om in eigen kring het gelijkspel te vieren. Maar buiten lopen boze KV supporters rond en de stewards vinden het niet veilig dat de hoofdsponsor van Racing nu in hun buurt komt. Mon moet nu proberen om ongemerkt doorheen de agressieve KV gelederen te glippen...

In het Mechels internaat logeren een honderdtal kinderen tussen 3,5 en 20 jaar. Zij lopen school op 16 verschillende scholen. In de week is het internaat hun tweede thuis en opvoedster juf Dens hun tweede moeder. Het is er vaak een gezellige boel, maar vandaag is dat even anders. Eén van de kleuters is nl. met een hersentumor in het ziekenhuis opgenomen en opvoedster juf Dens moet nu aan de andere kinderen uitleggen wat er aan de hand is. De volgende dag gaat juf Dens met enkele internen op ziekenbezoek.

Aan de rand van Mechelen staat de boerderij van André. Vannacht is hier nieuw leven bijgekomen: in één stal hebben twee moedergeiten samen 3 babygeitjes gekregen. Maar welke babygeit hoort bij welke moedergeit? Moedergeiten willen nl. alleen hun eigen baby's zogen. André moet dat dus uitzoeken, anders krijgen de baby's geen melk.

De afgelopen maanden werkte fotograaf Luc aan een fotoboek over markante Mechelaars: "Het Groot Mechels smoelenboek". Vandaag stelt hij een eerste selectie van z'n foto's voor aan de plaatselijke pers. De opkomst valt mee, nu nog even bang afwachten wat de journalisten zullen schrijven.