De groei van Mechelen Blogt

met categorie:  
Sinds gisteren draait er op Mechelen Blogt een nieuwe spam filter. Na enige kinderziektes hopen we e.e.a. zo afgesteld te krijgen dat er geen Nederlandstalige berichten meer geweerd worden.

Onlangs had ik daarover een discussie met een medeblogger; door de toegenomen drukte op "Mechelen Blogt" verdwijnen berichten tegenwoordig sneller van de hoofdpagina, zo vonden we alletwee. Er wordt nu eenmaal meer geschreven dan twee jaar geleden. Idem dito met de reacties: het wordt allemaal wat moeilijk om nog bij te houden.

Maar wat blijkt?
Na een stevige duik in de gegevens zien we dat zowel de berichten als de reacties vrij stabiel zijn...
Zo'n anderhalf blog-artikel per dag, en een dikke dertig reacties per artikel.

Mechelen blogt berichten
Tenzij mijn grafiek-talent me danig in de steek laat? Ik sluit het alvast niet uit...

Mechelen blogt reacties
Mooi is dat...
Het is tof dat er tegenwoordig zoveel artikeltjes op den Blog komen.
Mechelenblogt lééft.
Kan je nog eens melden Floris hoeveel bezoekers we elke dag gemiddeld tellen, en van waar deze blog wordt aangeklikt...
bedankt...
we doen dapper voort!
En de blogger, hij klikte verder. :-)
Goed werk, Floris.

SPAM zal nu wel beter geweerd worden, de 'gewone' Nederlandstalige goedbedoelde, constructieve of 'onderbouwd kritische' posts zullen nu wél aan bod kunnen komen... zonder al te veel problemen...

(Het biedt echter jammer genoeg géén remedie tegen de onzin die sommigen hier helaas denken te moeten verspreiden, ook tenkoste van andere bloggers.)

Feit:
De groei van Mechelen Blogt is idd. Indrukwekkend.
Ik spreek u niet tegen markec.
Servicebericht: de spamfilter wordt nog constant bijgewerkt. Het is een filter die 'getraind' moet worden, en da's helaas geen exacte wetenschap. Ik hou de volgende dagen een oogje in't zeil en probeer de filter aan te passen zodat foutief geblokkeerde reacties minder en minder kunnen voorkomen.
Ik ben echt blij dat Mechelen Blogt zoo goed doet,voor mij is dat zoowat de eenige verbinding met mijn geboorte stad.Vantijd zijn er soms articles in dat van weinig belang zijn,maar ik vind die toch erg plezierig om te lezen,Hip Hip Hoera voor Mechelen Blogt.
Hey Louis. Ik vind het altijd knap dat de spelling van jouw Nederlands ook niet veranderd is de laatste 40 jaar.

Vroeger schreef men inderdaad zoo met twee o's. Groot gelijk. Er is alleen ondertussen een o-tje afgevallen.
Hey Peter.mischien zal ik terug naar het school moeten gaan,of anders een nieuwe ,up to date.woordenboek moeten kopen.Het is echt niet gemakkelijk om vlaams te schrijven,als ge in het engels denkt ,and also the other way around.Ik moet nogal dikwijls naar mijn woordenboek grijpen om te zien hoe zekere woorden worden geschreven.(Wat is het nu,mensen of menschen?
Mensen,Louis.En zoo=nen dierentuin en zo =zo(ZO is het en niet anders)
Louis genen woordenboek koope ma Mechelenblog leeze!
@ Louis/Shashi :
Misschien kan deze link jou helpen bij het zoeken naar de exacte woorden of schrijfwijze...

http://www.mijnwoordenboek....

Ik gebruik het regelmatig voor de vertaling van een woord. Voor een volledige tekst kan ik je misschien wel een andere link aan de hand doen...
@florisla: Ik weet niet wat de blog tegen mij heeft maar het ene moment kan ik reageren zonder problemen en het volgende moment krijg ik melding dat het een spambericht is.
Heeft niets met jou te maken, maar met de spamfilter die we nog aan het trainen zijn ...
@peter: Gelukkig, ik begon al te twijfelen :-)
Even een vraagje; hoe komen die Flickr-foto's terecht in de linkerkolom? Ik zie écht niet in wat de huidige foto's (slumpen in de praktijk) met Mechelen te maken hebben.
IKA Mechelen Praktijkles Slumpen :-)
En moet je daarom de fotokolom ermee bezetten? :-(
@iedereen: Blijkbaar is het niet voor idereen duidelijk hoe Flickr werkt. Iedereen (en ik bedoel dan ook iedereen) die een foto op Flickr post met de vermelding 'Mechelen', die krijgt zijn foto hier in de linkerkolom.

Dus als iemand in Mechelen IKA leert slumpen (wat dat ook moge wezen) dan heeft hij natuurlijk net zoveel recht om dit te taggen met 'Mechelen' ...
Dus als een fan van minister Van Mechelen op het idee zou komen om 100 foto's van zijn politiek idool op Flickr te zetten, verschijnen die ook op deze site? Leuk!
Over de foto's: het is technisch wel mogelijk om wat meer selectie toe te passen. Bijvoorbeeld: enkel foto's van de Mechelen *groep* tonen... Maar: dan zouden we heel wat interessante foto's nooit te zien krijgen, omdat niemand ze toevoegt aan de groep. Vandaar dat we opteren om het risico te lopen af en toe een "rare" foto zien.

Momenteel kunnen ook foto's van Timboektoe op Mechelen Blogt verschijnen, zolang iemand er maar de tag 'Mechelen' aan geeft.
@peter: daar zijn meer mensen die in Mechelen leren slempen hebben dan die er slumpen geleerd hebben, alhoewel beide activiteiten het glas als gemeenschappelijk object hebben! ;-)
@koendv: als de fan de tag "van mechelen" gebruikt niet, als hij tagt met "mechelen", inderdaad, dan verschijnen ze hier. Totdat er tien nieuwe foto's bijkomen natuurlijk, dan vallen ze eraf.

Eigenlijk tonen we gewoon een verkleinde versie van deze pagina:
http://www.flickr.com/photo...
@florisla; ik begrijp het wel, maar heb toch mijn bedenkingen bij dit automatisch systeem.
Een lepe middenstander kan foto's van zijn producten op Flickr zetten met de tag 'mechelen' en hij krijgt gratis reclame op mechelen.blogt. Oei, nu heb ik toch niemand op ideeën gebracht!?!
Aha !!
(dergelijke reklame is van zeer tijdelijke aard ...)
de stellingname i.v.m. het verschijnen van foto's die niét met mechelen hebben te maken loopt parallel met de discussie in "18/09/2007: Foto van de Dag: Een toevallige passant ..."...
Alweer dat dilemma, staan we open of gaan we regeltjes invoeren...?
:-)
Zijn sommige foto Mechels (En wat met Mechelen in Nederlands Limburg) ?
Zijn Gedichten Mechels of moeten ze over Mechelen gaan ?
Zijn Ideeen Mechels of moeten Bedenkingen over Mechelen gaan ?

Alsjeblieft, Leyander, geen regels...
(Maar het moet nou ook weer niet te gek worden, natuurlijk !)

Allee, 't is maar een idee...
We hebben lokale radio...
We hebben lokale TV... (Alhoewel TV-Mechelen nog niet echt opgericht is)
Maar we hebben geen lokale krant meer... (Streekkrant en PassePartout nou effe niet meegerekend - Buiten enkele artikelen zijn dit lokale reclamebladen)

Ooit heb ik hier geijverd om bv de Blog op te nemen in een digitale versie van Gazet van Mechelen met Sven gva als moderator/hoofdredacteur.
Dan kun je praten, discussieren en lullen over nagenoeg elk onderwerp. Mechels of niet...
@Gimycko: daarvoor bestaan nu net zoveel andere fora. Deze site vind ik precies goed omdat het onderwerp min of meer omlijnd is, nl. het moet altijd iets te maken hebben met Mechelen. En dat kan zéér ver gaan: van binnenlandse politiek over ruime cultuur en sport tot persoonlijke restaurantervaringen, maar wel altijd gelinkt aan Mechelen.

Lullen over nagenoeg alles kan je voor mijn part op andere sites :-)
Met excuses voor de geblokkeerde reacties sinds 16u11, dit was een klein foutje van mijnentwege. Het zou nu terug in orde moeten zijn.
Met GvA hebben wij in mijn ogen toch een krant die lokaal heel sterk werkt anders. Je moet die weekendkranten eens bekijken.