Bijna voltooid verleden tijd...

met categorie:  
Bijzonder jammer is het dat ik dit weekend het 'afscheidsfeestje' van de Euroshopping moest missen...
Gelukkig zijn er de vele prachtige foto's op Flickr-Mechelen...
2 foto's wil ik hier toch nog eens in de kijker plaatsen.
Ze zijn van Frank Thys - alias Koinsky...
De Euroshopping... binnenkort verleden tijd...


(foto: Koinsky)

(foto: Koinsky)
Ik heb acht jaar in de Muntstraat gewoond. In het begin gaf ik daar niet veel thuis en was het er leuk wonen. De laatste jaren echter krioelde het daar van de drugs. Deze overlast werd erger dankzij 'Club Ambiance', recht aan de overkant. De politie had er weet van, ik heb zelfs mijn appartement ter beschikking gesteld voor onderzoek, maar er werd niets aan gedaan. 'Een cocaïnehuis' dixit de politie... .
De politie heeft andere prioriteiten, zoals o.a het flitsen van automobilisten die 60 rijden op een lege weg waar men (om god weet welke reden)maar 50 km/u mag rijden. Trouwens, waarom zou men dat druggebruikend of -dealend nutteloos tuig oppakken, wanneer een of andere gekke magistraat ze toch onmiddellijk terug laat lopen...??
Bedankt voor de vermelding Jan.
We hebben ons inderdaad fotografisch goed kunnen uitleven in het gebouw.

Hiermee hebben we ondertussen al 4 hoge gebouwen in Mechelen op ons palmares :-)
Er zijn nog enkele kerktorens te doen om het rijtje volledig te maken ;-)
Ik heb ook nog een gebouw in 't vizier :-)
@ Jan Goovaerts : Colomakerk ?
@ Jan Goovaerts :
-Watertoren Paddestoel ?
-Watertoren Europalaan ?
-Toren Campus Mechelen Schalienhoevedreef ?
-EDS Toren ?
prachtige foto's!
Er toch ff bij zeggen dat het mooie foto's zijn!
oei, drugs, ik woon nog maar net in de Muntstraat. Op het moment vind ik het gewoon een rustige straat, waar ik momenteel toch nog graag woon (al is het nog maar twee weken natuurlijk). Hopelijk ga ik niet te veel last krijgen van die drugs-dingen...
Dat de euroshopping nu aan afbraak toe was is wel duidelijk, maar wie heeft het zo ver laten komen? Ik heb jaren geleden nog in dat gebouw gewerkt, maar toen reeds kwamen de handelaars niet met mekaar overeen toen akties ondernomen werden om klanten te lokken. Toch heeft dit winkelcentrum drukke periodes gekend, ik heb het zelf nog mogen meemaken.
Na een tijdje maakten de handelaars geen reclame meer en werden meer en meer winkels gesloten. De shopping begon aan zijn verval ... en er was niemand die dat kon tegenhouden.
Toen reeds waren er verschillende plaatsen waar drugs te vinden waren en de toiletruimtes waren buiten, in de gang, al even onwelruikend als binnen. In de kelderverdieping sijpelde het grondwater door de grond en muren binnen ...
Het had allemaal anders gekund, maar ons stadsbestuur heeft gekozen om de shopping te laten vervallen en het nadien af te breken en het volgende project op dat terrein neer te plaatse, ... vooruitgang heet dat ;-)
Allez, voor sommigen toch