14de Nationale Kinderkankerdag in Planckendael

met categorie:  
Kinderkankerdag 2007

Zondag 7 oktober 2007 vindt, voor de 14de keer al, de jaarlijkse Nationale Kinderkankerdag plaats in Planckendael. Uit zowat alle regio's van België komen kinderen met kanker samen met hun familie een dagje naar Planckendael.

Met de steun van verschillende sponsors (Politie Mechelen, Cocacola, Syntra e.a.) krijgen de kinderen een ontbijt, middagmaal en vieruurtje aangeboden, alsook een cadeautje als ze huiswaarts keren.

De Kinderkankerdag is het 'geesteskind' van Karel Verbist, 'verdienstelijk Mechelaar van 2005'.
De aanwezigheid van de andere patiëntjes en families kan een grote psychologische steun betekenen voor de deelnemers. Het geeft een houvast in moeilijke tijden van twijfel en angst. Door het samenbrengen van de ganse familie wil men het belang van het samenzijn onderstrepen. Een samenzijn zonder stress in een sfeer van amusement en ontspanning versterkt de familiebanden. Deze zijn immers erg belangrijk gedurende en na de behandeling.

De nationale bekendheid van het evenement draagt ook bij tot meer preventie en tot solidariteit onder de rest van de bevolking. Met Planckendael in de schijnwerpers wordt men, ook als buitenstaander, weer even wakker geschud.

Vanuit dit standpunt levert de Nationale Kinderkankerdag het bewijs dat er naast de harde realiteit van de ziekte ook nog steeds hoop en levensvreugde mogelijk is voor de patiëntjes en hun familie.

> Het programma

Autocars en ziekenwagens worden aan de ring rond Mechelen opgevangen door de motorbrigade van de Mechelse politie, die de gasten begeleidt naar het domein Planckendael.

Vanaf 9 uur ‘s morgens worden ze aan de ingang van de familieweide begroet door de Mechelse Kolveniersgilde, de Belleman (François De Schouwer) en de Mannen van Goede Wil Muizen (Koninklijke Harmonie).

In de tent wordt een kopje koffie aangeboden. Daarna kan iedereen vrij het dierenpark bezoeken of zich vanaf 10 uur per huifkar laten rondrijden.

Vanaf 11 uur staat voor iedere gast een lunchpakket klaar. De ganse dag staat de tent ter beschikking om even uit te blazen en van een drankje te genieten.

Hoewel, uitblazen ...in de onmiddellijke nabijheid bevindt zich het nieuwe overdekte themapark “Adembenemend Azië”, ook handig als het toch zou regenen.

Omstreeks 16 uur wordt iedereen in de tent verwacht voor een vieruurtje : koffiekoeken, krentenbrood, cake, vers fruit, teveel om op te noemen.

Natuurlijk is er de ganse dag door medische en paramedische bijstand ter beschikking en zijn de hulpdiensten paraat. Gelukkig is dit meestal om kleinere ongemakken te verhelpen, maar het is wel een hele geruststelling dat ze in de buurt zijn.


Meer info bij:
Nationale Kinderkankerdag vzw
Vlierstraat 16
2812 MuizenE-post: info@kinderkankerdag.be
Webstek: www.kinderkankerdag.be


dat lucnhpakket zijn ze hier vlak voor mijne neus volop aan het voorbereiden en klaar aan het maken

en het ziet er lekker uit
Fantastisch voor die kinderen en hun ouders. En kijk eens wat een prachtig weer ze hebben. Dat zal voor velen een onvergetelijke dag zijn.
Hopelijk is de dag goed verlopen?
Het weer zat alvast mee !!!

Op de webstek van kinderkankerdag (http://www.kinderkankerdag.be) zie ik dat er hoog bezoek was voor de kindjes: Suske & Wiske !
Inderdaad, het was weer een fantastische dag!

Ik heb het niet kunnen laten om afgelopen nacht nog snel de foto's online te zetten.

De dag is nog maar juist achter de rug, en we denken al aan volgend jaar :-)
Fijn dat het allemaal goed verlopen is Hans !!!
Zo hoort het ook .
Ik kan niet genoeg zeggen hoeveel respect ik heb voor dit initiatief.

Foto's zijn trouwens tof geworden !