Stad pakt smalle straatjes aan

met categorie:  
(bron GVA)
Mechelen vernieuwt alle smalle straatjes in het centrum die er slecht bijliggen. De Ziekeliedenstraat en de Lieve-Heerstraat krijgen als eerste een beurt. Volgend jaar volgt de Schaalstraat, een zijstraatje tussen Bruul en IJzerenleen.


(foto: Jan Smets - Ziekeliedenstraat)
(...)
Voor de Ziekeliedenstraat en de aanpalende Lieve-Heerstraat trekt de stad 310.000 euro uit. "Wanneer de werkzaamheden precies starten, staat nog niet vast. Eerst moeten wij nog overleg plegen met enkele nutsmaatschappijen. Maar de aanvang zal zeker voor in de loop van 2008 zijn", zegt de schepen.

De straatjes tussen de Korenmarkt en de O.L.Vrouwestraat liggen er vandaag lamentabel bij. "Omdat de riolering zo slecht is, zijn er zelfs geregeld verzakkingen in de Ziekeliedenstraat. Wij gaan dus alles vervangen", belooft Geypen.

Net zoals in de rest van de vernieuwde binnenstad wijkt het asfalt voor afgezaagde kasseien. Hevec uit Rumst tekende de plannen uit. "De afwatering zal via een greppel in het midden van de straat verlopen. Daar gaan wij sfeerverlichting in aanbrengen. Ook de Franse lichtkunstenaar Roland Jéol wordt daarbij betrokken."

Tegelijk speelt schepen Geypen in op enkele wensen van bewoners. "Zo vragen de mensen uit de Ziekeliedenstraat een stop voor het verkeer aan de Korenmarkt. In de Lieve-Heerstraat zouden ze graag de rijrichting gewijzigd zien van de Gebroeders Verhaegenstraat naar de O.L.Vrouwestraat."
Eind 2006 heb ik Bartje Somers en de Ombudsman reeds op de hoogte gebracht van de situatie in de Schaalstraat (Rechtstreeks via mail).
Het gaat er dan uiteindelijk toch van komen...
Eindelijk !!!
Zou er ook schot in de zaak komen van het Hof van Cortenbach ? Het groen is in het Ziekenliedenstraatje nl. niet te vinden IN de straat maar boven je hoofd ...
Het kan alleen maar beter worden.
Schitterend! Ideaal voor de verbetering van de buurt daar!!
Alleen een vraagje bij die goot in het midden. Is dat zoals in de Milsenstraat? Ik vind dat nogal onhandig voor de fietsers, zeker in dat soort straten omdat de voetgangers daar in het midden lopen hé. Je moet als fietsers wat heen en weer rijden. Op zich geen probleem, alleen is die goot dan iedere keer een ambetante put.
Ziekenliedenstraat,goeie ouwen tijd.
Veel in rondgehangen met de Mohammed en den ali en de rest van de marokkanen van Mechelen.
nu ist moeilijker om mensen te rippen als ze da gaan opknappen.
Ik ben ook benieuwd om het resultaat te zien als het af is.
Volgens mij liggen er nog in veel straten kasseien onder het asfalt.
Een tijd geleden hebben ze op Coloma, de Goudbloemstraat opnieuw geasfalteerd. Na het afschrapen van de oude laag kwamen de oude kasseien bloot te liggen.
Over kasseien onder asfalt zit ik al decennialang met dezelfde vraag; als er kasseien verschijnen vanonder asfalt, is dat dan altijd de vroegere wegbedekking of worden/werden kasseien nog (lange tijd) gebruikt als ondergrond bij asfaltering?
kazamel, volgens mij is dat de oude wegbedekking, is er destijds gewoon overheen geasfalteerd uit gemak
De Ziekeliedenstraat, dat werd wel tijd he...
Staan er nog steeds zoveel huizen leeg in dat straatje?