Speciaal voor DJ: Tibotec/Virco verhuist naar site Janssen Pharma

met categorie:  
(Bron Nieuwsblad 20/9)
MECHELEN - De 450 werknemers van Tibotec/Virco moeten tegen 2010 van Mechelen naar Beerse verhuizen. Dat heeft moederbedrijf Johnson&Johnson beslist. 'Voor een heleboel mensen komt dit als een complete verrassing', zegt communicatiedirecteur Hans Vanavermaete.

De wereldwijde besparingen van Johnson&Johnson raken nu ook Tibotec/Virco, een zusterbedrijf van Janssen Pharmaceutica. Er verdwijnen geen jobs, maar de verhuizing betekent dat heel wat mensen een pak verder zullen moeten pendelen.
(...)

Wat met de tewerkstelling in de pharmacie in het Mechelse ?
Wat is uw mening ?

Dit relativeert uiteraard het goede nieuws mbt daling werkloosheid in het Mechelse en toont nogmaals aan dat in een geglobaliseerde samenleving het de grote multinationals zijn die de touwtjes in handen hebben en de plaatselijke gemeentelijke, Vlaamse en zelfs federale politiek weinig in de pap te brokken hebben.
Brute pech voor je madam, Peter, maar zij heeft nu de tijd maatregelen te nemen zeker? En pech voor stadsbezoeken voor de gidsen!
Inderdaad: de zogezegde "daling in werkloosheid" in Mechelen is bij deze meteen gerelativeerd...

Oei, is Tibotec/Virco ook gelieerd aan Janssen? Dat wist ik niet.... Dus, Peter jouw wederhelft moet verderop aan de slag....
Gelukkig vallen er bij Tibotec/ Virco geen onstlagen, al bij al dan toch nog een beetje goed nieuws...
kan iemand me uitleggen wat dit met de cijfers van werkloosheid te maken heeft? Er vallen toch geen ontslagen en er zijn toch ook geen nieuwe aanwervingen, alleen verhuist de bedrijvigheid van hier naar daar, inclusief personeel. Waar ik JP/J&J alleen maar gelijk in kan geven, je gaat zelf tenslotte ook niet bv een garage huren als je zelf een ongebruikte garage aan je huis hebt.
wat dit met ontslagen/werkloosheid te maken heeft?
-niet iedereen zal geneigd zijn elke dag 2 uur meer aan woon-werkverkeer te verkwanselen
- de redenering van de garage volgend: waarom zouden ze secretaresses, ITers en onderhoudspersoneel mee verhuizen als ze die in Beerse al hebben rondlopen

Geen ontslagen???

Elke keer er een reorganisatie wordt doorgevoerd, vallen er ontslagen.  Ik heb de overname van Tibotec-Virco door Johnson&Johnson meegemaakt.  Toen werden ook mensen ontslagen.

En zoals de Tibotecmedewerker zegt: de "Global services" medewerkers zullen als eerste het slachtoffer worden

Aan mijn ex-collega's: hou de moed erin en veel succes !