Rijk

met categorie:  
standaard

De rijkste families in de provincie Antwerpen...

De Antwerpse haven speelt ontegensprekelijk een doorslaggevende rol in het Vlaamse en Belgische economische weefsel. Dat toont zich ook in de ranglijst van de 20 rijkste inwoners uit de provincie Antwerpen. Op de nummers 1 en 2 zijn havenondernemers terug te vinden. Opvallend aan de lijst is het sterke overwicht van de metropool Antwerpen en de as met Mechelen. De Kempen moet met een heel stuk minder familiaal vermogen tevreden zijn.

01. Familie Cigrand - 1,005 miljard euro
02. Marc Saverys - 756 miljoen eur
03. Theo Roussis-Van Gorp - 480 miljoen euro
...
12. Familie Schaltin - 147 miljoen euro
...

De familie Schaltin controleert de Zuidnederlandse Uitgeverij (ZNU) met haar operationeel hoofdkwartier in Aartselaar. Dit familiaal bedrijf, in handen van de zussen Hilde, Frieda en Yvonne Schaltin, groeide uit tot één van de grootste Vlaamse uitgeverijen die onder mer staat voor kinder- en jeugdboeken en boeken over toerisme, hobby, huis-, tuin- en keukenboeken. Bekender klinkt wellicht de naam Standaard Boekhandel, de keten die ook in handen is van ZNU. Verder participeert de groep ook in de internetboekhandel Azur. De familie Schaltin woont in Mechelen...

(Het Nieuwsblad van 15/09/2007)
De Standaard Boekhandel in Mechelen? Geen mooi voorbeeld.
Mijn echtgenote ging er iets kopen, kwam terug thuis en de volgende ochtend ging ze terug voor een tweede aankoop. Ze betaalde met een briefje van 10€, het briefje van 10 dat ze de vorige dag van De Standaard Mechelen terugbetaald kreeg. 3Sorriy mevrouw dit is een vals briefje" geen sprake van het terug te betalen ook al kwam het van bij hen. Hoe kunnen ze in godsnaam vals geld aan de klanten geven.
Alhoewel Mechelen een pak kleiner is dan bv Amsterdam of Rotterdam, vinden we ook hier prachtige oude huizen die fortuinen moeten gekost hebben. En hoe rijk waren die mensen die het bijna-monopolie hadden over bv. de Lakenindustrie.
Dus vraag ik me af waar al die mensen naar toe zijn of misschien leven ze nog onder ons, maar merken we ze niet op (Bv. Oude Geldadel). En zijn er, heden ten dage, nog Mecenassen actief in Mechelen ?

http://nl.wikipedia.org/wik...