Pavarotti in Mechelen?

met categorie:  

Pavarotti

Luciano Pavarotti, de Italiaanse operazanger die gisteren is overleden, is ooit in Mechelen geweest, meer bepaald voor de opname van de Franse film "Palais Royal". De begrafenisplechtigheid van de prinses werd gedraaid in de Sint-Romboutskathedraal. De Franse zangeres Maurane zingt dan een afscheidslied "Les trois rangs de perles" en tussen het publiek zie je een ontroerde Pavarotti zitten (of was het een dubbelganger?)

Bekijk het filmfragment op Youtube (overigens werd onze kathedraal prachtig in beeld gebracht in deze film!)
http://www.youtube.com/watch?v=zZWOf72ExnI

Koen, ik heb het filmpje bekeken, maar ik geloof niet dat het Pavarotti is...

http://www.youtube.com/watc...

De binnenbeelden van de Kathedraal en de manier van opname zijn wel indrukwekkend...
Pavarotti of niet? Ik heb dan maar een vraagteken in de titel gezet.
Het is hem niet. Niet alleen trekt hij er maar een klein beetje op, wijlen de man is nimmer in Mechelen geweest, ook niet voor een bijrol in een film die zo mooi werd omdat er fragmenten uit onze Dijle-stad in te zien waren... Overigens: die binnenbeelden geven het ontroerende liedje nog een extra-cachet vind ik.
Even de puntjes op de i:
Maurane is een Belgische zangeres, geboren in de Brusselse deelgemeente Elsene/Ixelles.

Meer info op http://www.maurane.be
Bij IMDB staat voor "Palais Royal!" ene Colin Miller vermeld als "Le sosie de Pavarotti". Als ik me niet vergis betekent dit "dubbelganger".

http://imdb.com/title/tt042...
En daarmee is de vraag beantwoord: het was 'em dus niet.
Maar hij leek er op ! Het was ne sosie !
Ik heb juist die filmclip gezien,en ik genk niet dat die man Pavarotti is,ik heb Pavarotti reeds zoo dikwijls gezien (op film of TV natuurlijk)en Pavarotti heeft een goed zichtbare wrat aan zijn linkse kaak,juist boven zijn baard,deze man heeft dat niet,volgende maal als ge een foto van Pavorotti ziet,beziet dat maar eens goed,zoo volgens mij is dat NIET Pavarotti.
Hello, Louis, how is the weather overthere ?

Nog nieuws uit Jeffersonville ?
Pavarotti gespot ?

LOL
Louis,ge zijt me voor,dat van die wrat had ik ook opgemerkt.Dus idd géén Pavarroti,maar hij zou er wel kunnen voor doorgaan(even een wratje opplakken)
Hi Guy,the weather is still pretty nice,overcast and a chance for some thundershowers,Did you talk to Jackie yet about Messenger?
Ja.Jackie .hij zou daar wel goed kunnen voor doorgaan,het is echt een goede gelijknis
@ Shashi :
Ik heb Jackie Maes gespot op de Volksvergadering van Fata Morgana op de Grote Markt in Mechelen, verleden week.
Maar hij had het druk-druk met fotograferen...

Sorry, could not meet him yet...
Gymicko, Gymicko! sapristie!
Onze Amerikaanse Louis doet zijn uiterste best om Nederlands of Mechels te 'praten', en jij vervalt wééral in het Engels...
Stel hem gerust jouw vragen in het 'schoen Vloms' - hij begrijpt je heus wel.
@ Jans :
Af en toe wat Engels is goed om mijn Engels te oefenen. Ik hoop dat de Louis mij dan verbetert.
En dan kunnen wij misschien de fouten verbeteren die de Louis maakt, nu hij terug aan het rappeleren is in 't Schoen Vloms of Mechels...

Dit is dus een win-win-situatie...
Had dat Luciano Pavarotti moeten zijn, dan was Mechelen te klein geweest. Het was inderdaad een dubbelganger.

Toen de BBC destijds op de Mechelse kabel kwam, en dat is al een eeuwigheid geleden, zag ik toevallig een uitzending van Pavarotti vanuit Madison Square Garden in New York.Op dat ogenblik had ik totaal geen kaas gegeten van opera/klassieke muziek. Ik was zodanig gepakt door deze Italiaanse tenor, dat ik direct een heel collectie platen van hem ging kopen. Sindsdien ben ik meer en meer van dit genre beginnen te houden.

Persoonlijk heb ik Luciano Pavarotti twee maal live bezig gezien/gehoord :
1. in de arena van Verona : Aïda van Verdi
2. zijn optreden in het Antwerps Sportpaleis.

Grandioos, machtig,....

Maar de aflossing van de wacht staat klaar, zo o.a. Rolando VILLAZON.
Deze tenor is aardig op weg in de voetsporen te treden van Pavarotti.
Ik zou zeggen : volgen die man.
@ Jos Nys :
Is er geen Operatalent uit het Mechelse en wordt Opera eigenlijk ook in Mechelen ergens opgevoerd ?
Ik ben wel op de hoogte van Operette-optredens in oa Heist-od-Berg, maar dat is wel een totaal ander genre, geloof ik...
beste Jan,neemt het niet kwalijk dat guy een beetje engels schrijft,ik heb een vriend in Korbeek-Lo,wij doen dat regelmatig,ik zend hem e-mails in Engels en Vlaams,zoodat hij zijn engels kan bijhouden,want hij heeft nietveel gelegenheid om het te spreken,en mischien is dat ook het geval met Guy.PS In elk geval,ik mag mijn engels ook niet verliezen,zij plagen mij altijd en zeggen dat zij mij niet kunnen verstaan,maar dat is altijd in vriendschap.Ik denk wel dat ik mijn Mechels niet zal vergeten,Ik zal weleens een faut schrijven,maar dat is waarschijnlijk omdat onze taal mischien wat veranderd is.In mijnen tijd spraken wij geen mooi Vloms,alleen in 't school.Als ik hier naar het nieuws luister op VTM,kan ik van tijd ook niet begrijpen waarover zij spreken.maar door met julie in verbinding te zijn zal dat wel verbeteren.Mijn nichtje in Tienen zegd dat mijn vlaams veel aan het verbeteren is.Wel,genoeg daarover.Heb een aangename Flickerdag.Greetings van uit de States.Louis'
@ Shashi :
"faut" is fout !

LOL
Bedankt,Guy,mischien was ik weer in het engels aan het denken,vandaar die A inplaats van O,in het engels is het fAult,Ik zal wat beter moeten oppassen,ik heb ook wat last met de letters D en T,aan het einde van een woord,gelijk zenD of zenT.ik zal wat meer in mijn woorden book moeten zien (I don't know if its up to date.Tot later,Greetings.
@ Shashi :
Woordenboeken - Books of words

LOL

Misschien kun je deze gebruiken :

http://babelfish.altavista....
@ Shashi :
Met deze kun je enkel een woord vertalen, geen volledige zinnen :

http://www.mijnwoordenboek....

Have fun...