
De politie van Mechelen gaat op pad om te controleren of alle huizen in de stad huisnummers hebben. Een duidelijk nummer aan een woning aanbrengen is immers een verplichting. Vanaf dinsdag gaat de politie preventief optreden. Vanaf oktober worden er boetes uitgeschreven.
Het ontbreken van duidelijke huisnummers kan problemen geven voor de hulpdiensten, politie, postbodes en andere burgers. Wettelijk is iedereen verplicht om zijn woning of brievenbus van een huisnummer te voorzien.
Er gelden ook bepaalde regels voor. Zo moeten de nummers vanaf de openbare weg zichtbaar en leesbaar zijn. Ze moeten tenminste 6 cm hoog zijn. Voor appartementsgebouwen moet het eventueel toegekende bijkomende nummer op een zichtbare wijze op de brievenbus aangebracht worden. Het bijkomende nummer moet tenminste 2 cm hoog zijn.
De Mechelse wijkinspecteurs kregen van het stadsbestuur de opdracht extra aandacht te schenken aan de juistheid van de nummers. De bewoners van huizen waarvan het huisnummer ontbreekt, zullen hierover worden aangesproken. Ook zullen onregelmatigheden worden genoteerd en zal er preventief een gevolg aan gegeven worden.
Na een periode van actieve en preventieve opvolging, zal repressief worden opgetreden tegen burgers die niet over een huisnummer beschikken, wel met de nodige menselijkheid, aldus de politie.
(Het Nieuwsblad)
2x ons nummer aan de deur.
Dithebben ze in de vorige jaren toch ook een s gedaan.
Hopelijk blijft men 'menselijk'.
Heeft De Politie Niks Beters Te Doen?????? Och ja, dat was ik vergeten.. echte gangsters zijn gewapend, als je daar een actie op toespitst zou je wel eens tegen een kogel kunnen lopen... dom van mij dat ik daar niet aan gedacht heb. Sorry!
Aan de post op de markt : geen huisnummer 1 gevonden.
Aan het stadhuis : geen huisnummer
21 gevonden.
Straf hé!
Geen kommentaar zou Kamagurka zeggen
wij zijn allang genummerd.
Ok, je kan verder gaan op huisnummers waar er wel iets aangegeven staat, maar het zou toch sneller gaan moesten den mensen eens een cijferken tegen hun gevel hangen.
Hoewel ik daar in het verleden sterk aan getwijfeld heb, toen ik regelmatig post van mensen in mijn bus kreeg die er totaal niet wonen.
Toen zei men me in het postkantoor dat de postbode enkel post in de bus mag steken waarvan de naam op de brievenbus staat. Anders moet de postbode dat terug meenemen en afgeven in het postkantoor. Bleek dat wij blijkbaar toen een minder happige postbode had die niet veel zin had om dan die brieven terug mee te nemen en ze dan maar in de brievenbus te steken.
Beboeten is een ander vehaal, bedeel anders huisnummerborfjes onder zachte financiële dwang zou ik zeggen.
Wettelijk is iedereen verplicht om zijn woning of brievenbus van een huisnummer te voorzien. Dus .... is dit voor de politie.
En zoals hierboven gezegd is dit geen slecht idee.
@Filip: Onze postbode kan lezen maar die trekt zich daar ook nougabollen van aan zenne. Als die het nummer niet kan lezen of het lijkt een beetje (een héél klein beetje is al voldoende) op het onze ... mogen wij voor postbode spelen.
Tegenwoordi krijgen ze een scherpe tijd om hun ronde af te werken en hebben ze geen tijd meer om nummers of namen te zoeken.
Vroeger was de facteur een graaggeziene vriend aan huis, die aanbelde om de post af te geven.
Hij mocht binnen bij de mensen, dronk een taske koffie of een druppelke en deed een babbeltje.
Voor oudere, alleenstaande mensen was de facteur een welkome gast, want zo hadden ze iemand om hun hart teen uit te storten.
De facteur van toen wist alles van iedereen.
Zijn sociale functie is volledig de kop ingedrukt door de commerciële belangen.
Moet je ze niet in de vuilbak gooien en dan krijgen de mensen toch hun post.
Maar net zoals velen tegenwoordig niet meer blijken te kunnen rekenen zonder het gebruik van een calculator, waren er wellicht ook die niet meer konden schrijven. Je zal in een postkantoor maar aan een hels tempo manueel "den tri" doen en als er dan nog wat onleesbare adressen op de brieven staan is de vergissing snel gemaakt.
Anders is het natuurlijk als het duidelijk een volledige incompetentie van de facteur in kwestie betreft. Zo kreeg ik hier in Schiplaken een dikke tien jaar geleden in de Rubenslaan post voor de Terlindenlaan, terwijl die van de Terlindenlaan dan weer zijn briefwisseling naar de Conciencelaan zag verdwijnen ... En dat was verre van éénmalig. In den beginne bracht ik de brieven nog zelf naar de juiste bestemmeling, maar omdat die situatie naar mijn zin iets te lang bleef duren gooide ik die post gewoon in de brievenbus. En na een redelijk pikante brief aan de Gewestelijke Postdirectie Leuven was die situatie ineens opgelost.
Om te vermijden dat pakjes die ik bestel via ebay en andere sites in de Leliestr. ipv de Leiestr. terechtkomen laat ik ze gewoon naar mijn moeder opsturen, die woont in Katelijne, of mijn vader in Brussel, en daar werkt de post blijkbaar perfect.
Als het aan de gestegen werkdruk ligt, waarom hier dan wel en daar niet?