De smurfkes (vervolg)

met categorie:  
Vooreerst : Alle gelijkenis met bestaande figuren en situaties is bijna volkomen uit de lucht gegrepen.

Salsaparilla
Na de grote verdeling van de smurfkes komen bartje en carolientje weer eens samen om de verdeling van de smurfkes te bespreken.
De gargamellekes, waar alle smurfen schrik van hebben, zijn met evenveel gebleven, ze zijn alleen wat dikker geworden.
De rode mutskes zijn verdeeld maar er waren er minder dan verwacht, gelukkig dat er nog meer zwarte smurfkes waren.

Van de zwarte smurfkes trekken er binnenkort enkelen samen met potige smurf naar een ver land om alle smurfen daar te vertegenwoordigen, om te laten zien waar het smurfenland voor staat, van de blauwe smurfkes mocht echter niemand meekomen, alleen de zwarte smurfkes mochten mee. De gargamellekes hadden het te druk om dat te zien want ze waren receptjes aan ’t zoeken om blauwe smurfkes te vangen. De gargamellekes hadden echter wel gezien dat de kleine zwarte smurfkes van potige smurf weer allemaal een digipass kado kregen om naar de kust te kunnen, ze besloten hierover maar niets te zeggen. Anders zouden de smurfen alle salsaparilla van de gargamellekes wel eens kunnen afpakken omdat de blauwe smurfkes dan ontevreden zouden kunnen zijn en ook zo’n paske eisen.

Carolientje had graag de grote rode muts gekregen maar de smurfen met de rode mutskes vonden dat haar mutske niet rood genoeg was voor hen. Misschien zou ze toch dat andere wasproduct hebben moeten gebruiken? Ze hebben dus met zijn allen de allerroodste muts gekozen. Wat moest carolientje nu doen?
In een tête-à-tête bespreekt ze de zaak met bartje op een terraske onder den toren van de kathedraal . Ze overweegt misschien wel een ander mutske te kopen of als ze haar mutske nog een paar keer wast wordt het misschien wel licht roze, dat valt niet zo op tussen de witte mutsen en een beetje kleur missen de witte mutskes nog….


Wordt gegarandeerd vervolgd.


Harry Boo
Nu weet ik waarom de smurfen blauw zijn! Ze zijn uit de lucht gegrepen! ;-)

Heel knap verhaaltje Harry Boo!

Respect!