Vriend of Vijand?

met categorie:  
Als er één programma is waarvoor ik dagelijks even in mijn luie zetel blijf zitten, is het toch wel het zomerse één programma "Vriend of Vijand". Het is zelfs zo erg dat ik 's avond met mijn bord eten in de zetel durf te kijken. "En wat kan mij dat schelen,' hoor ik je al denken? Wel, wedden dat je morgen ook kijkt? Het spelprogramma speelt zich morgen namelijk in onze geliefde thuisstad af. Uit het korte voorsmaakje konden we afleiden dat het programma zich rond het stadhuis (wat namelijk ook het thema van deze aflevering is) en de Sint-Romboutstoren afspeelt. Het zag er alvast veelbelovend uit.
Voor de fans: de ene kandidaat speelt voor zijn 7de keer mee en is dus in TV termen al haast een bekende Vlaming, een andere kandidaat is de eerste speler die eerder het maximumbedrag tijdens een aflevering binnenrijfde.
Interessant? Helemaal niet! Maar morgen toch allemaal mooi kijken naar één. Afspraak om 18u30.


Aha.. Thomas Vander Veken strijkt met zijn kandidaten in "ons" Mechelen neer dus....

TOCH wel (een beetje) interesant, vind ik ;-)
...nog een Mechelse link: Thomas is de zoon van de sinds enkele jaren geleden overleden Mechelse acteur Ugo Prinsen.
Zijn moeder was een collega van mij in Borgerstein...
En inderdaad: morgenavond kijken!
(er staat blijkbaar ook een torenbeklimming in 't programma, zoals de trailer laat vermoeden...)
Klopt als een bus JanS, heb samen met hen in een grijs verleden een toneelvoorstelling mee-gemaakt.

Verder heb ik met den Thomas nog in hun tuin geshot toen hij nog in de lagere school zat, en het is altijd weer leuk om hem te ontmoeten en er een babbeltje mee te doen !

Kijken dus !
Jaja, Jans. de link was ook mij bekend. Klopt idd als een bus...

Thomas was samen met Tom De Haes ook het muzikale-komische duo Tom & Thomas. Zag eens een voorstelling van dit duo in de vroeger kleine zaal van het MMT, nu bekend als "Echt Mechels Theater". Ze deden dat voorzekers niet slecht, die jonge gasten..

Tom (DH), begenadigd muzikant en lesgever aan het Lemmens-instituut is / was goed bevriend met Thomas. Door familiebanden ken ik vooral Tom, die nog steeds met muziek bezig is..

Thomas is nu vooral bekend als presentator...
Hij heeft trouwens een goed programma op Klara de zondagmorgen van 9u tot 10u = "de Ongelovige Thomas"
@jans: Hugo was in zijn collegetijd de koster van de directeur Kan. Gouverneur
En iedereen nu ook gekeken?
Zoals gewoonlijk vond ik het een buitengewoon spannende aflevering die weer origineel in elkaar zat. Enkele bekende Mechelaars passeerden de revue: Bart Somers, Gunther Neefs en Van Assche (hoe dat ge het ook schrijft en kan op dit late uur even niet op zijn voornaam komen :p)
Jaak ...