Mijmeringen over de Vakantie van 2007

met categorie:  
Vakantie

Het nieuwe Schooljaar komt eraan. En nu (zo goed als) iedereen terug thuis is, worden de herinneringen gekoesterd van de Vakantie 2007.
Al ben je een hele tijd weggeweest, wanneer je Mechelen terug binnenrijdt en (meestal als eerste) onze Toren terugziet, dan weet je dat je Thuis bent.
En, alhoewel Mechelen ons favoriete plekje is, zullen er op deze Wereldbol nog wel andere mooie en interessante plaatsen liggen, die de nodige aandacht verdienen.
Daarom mijn vraag : Waar zijn jullie geweest op vakantie en wat was er te zien of te ontdekken ?
Misschien kan een favoriete vakantieplekje van de ene het volgende vakantieplekje worden voor de andere...

Wij hebben echt kunnen genieten van de vakantie en DE reden was zeker ons verblijf in Les Deux F, in Zuid Frankrijk.

Fien en Greet, twee zeer sympathieke Gentse dames, hebben hun droom gevolgd en die bracht hen naar Lasserre (ergens tussen Pamiers en Mirepoix, in het departement Ariège, in de Midi-Pyrénées) Dit is zeer dicht bij Carcassonne en Toulouse.
Vooral het zeer lekkere eten, de gastvrijheid en de prachtige omgeving zal mij zeker bijblijven. We plannen zelfs al om binnenkort eens terug te gaan!

Ik heb er een klein berichtje over geschreven op onze blog: http://www.janenleen.be/?p=64
Mijn vakantieavonturen vonden plaats in Juli, zoals elk jaar vertrek ik nét na de Vlaamse Feestdag. Dit keer was dat de 13de.

Ik vertoefde in Basel, Lungern, Appenzell, Meiringen, Laufen, Schaffhausen, ...
Jaja, der Schweiz dus....

Foto's:
http://www.flickr.com/photo...

Kort verslagje:
http://markec.blogspot.com/...
Naar Guatemala geweest.
Fotos staan op http://www.flickr.com/photo...
er moet nog wel een hoop bij.

Man man man veel gezien.
De bekendste Belg is daar trouwens Eddy Merckx. En als je ze fotos van Mechelen laat zien (dank u flikr-groep) vallen ze bijna achterover van verbazing.

Enfin 't was dik de moeite en véél minder gevaarlijk dan dat de boekskes doen vermoeden, kortom een onderschat land met heel vriendelijke mensen.
Wij zijn in Noorwegen een kijkje gaan nemen. Nog steeds onder de indruk. Parcours via Oslo, Geilo, Finse, Bergen en Aurland.

Deze trip is zeer aanbevelenswaardig, met als uitschieters Finse (bij goed weer) en Bergen (en de fjord-bergen errond). En bij uitbreiding eigenlijk heel het (fjord) landschap ginder.
...en ik verbleef op in Sant'Agata sui due Golfi, op het Italiaanse Soorentijnse schiereiland...
Prachtige streek, met boeiende uitstapmogelijkheden... (Pompeï, Vesuvius, Napels, Sorrento, Capri, Amalfitaanse kust met Amalfi, Positano en Salerno...)
Schitterende streek! prachtige kust..., schilderachtig...
Wij moeten nog vertrekken :-)
En zoals elk jaar is onze (na-)zomervakantie in Lloret de Mar, waar we ondertussen al meer dan behoorlijk ingeburgerd zijn.
Voorlopig geen tijd voor vakantie, ik denk niet dat het er in 2007 van zal komen. (Dit jaar nog geen vakantie gehad, op de occasionele snipperdag met dagen van vorig jaar na.)

Maar ik ben wel aan 't rondkijken voor 2008. En het zal begot ver zijn. Ik denk misschien Japan, Brazilie, India of zoiets...
Dit jaar een rondreis doorheen Mexico, Guatemala en Belize gemaakt met daarna nog een week uitrusten in Playa del Carmen.
Zoals Wim het al schreef, overal heel vriendelijke mensen die, ondanks hun armoede, blijven lachen.
Het contrast tussen de rondreis en de week luxe-vakantie deed onze mond openvallen van verbazing.
Ik ben, net als andere jaren, gezellig thuisgebleven.
Bij lekker weer een terrasje op de wollemarkt of oep de mèt en een potteke pakken in 't vrijbroekpark of in den Biechtstoel in Battel.
Als dat opgefokt vakantiegedoe en doodmoe weer thuiskomen is aan mij niet besteed.
Au Bord De La Dyle is't zeker ook ni slecht :-)
Alhoewel Kamagurka en Herr Seele ooit zongen : "De Zee, dat is maar kouwe kak" blijft de Zee toch iets magisch hebben. Daar eindigt namelijk het Land en het constante eb-en vloed hebben iets eeuwig. En al hebben we hier in Belgie aan de kust een echte Atlantik-wall aan appartementsgebouwen, de sfeer blijft toch een vakantiegevoel geven : Terrassen, strandballen, windmolentjes, strandlakens en strandstoelen, enz. Dus enkele dagen Belgische Kust is voor mij al voldoende. Gelukkig zat het weer, die enkele dagen, geweldig mee. Sommige mensen zweren bij de Ardennen, maar dat is niet echt mijne dada. Alhoewel ik dolgraag eens wil weten wat sommige mensen zo interessant vinden aan een weekje Ardennen. Misschien geraak ik nog overtuigd...

Voor zij die het echt willen weten : Enkele dagen in "De Kinkhoorn". Dat is op de Zeedijk, tussen Oostende en Middelkerke en vlak tegen Raversijde... (En dat al 30 jaar lang)
@Jan: Ik ben ook thuisgebleven ... Tenzij enkele dagen Lyon en Kortrijk als vakantie meetellen.
En inderdaad in onze schone stede is het zo slecht niet !
Alhoewel er geregeld strandzand neerdwarrelt op de Grote Markt voor een stevig portie Beachvolley, vraag ik me af wanneer we zowel de Vismarkt en de Melaan eens gaan omtoveren tot een Stadsstrand ?
Voor 1 of 2 weekenden in de zomer schupjes, strandballen, windmolentjes, strandlakens, strandstoelen, petanqueballen, windschermen, enz. langs de Dijle of de Melaanvliet...
(En pootjebaden wordt niet verbaliseerd...)

Idee - Idee

Misschien is dit ook een idee dat zou kunnen uitgevoerd worden aan de oevers van de Leuvense Vaart, misschien ?