Kleuterschool...

met categorie:  
Uit het Algemeen Dagblad (Nederland) en ook in enkele Vlaamse kranten:

"Dame van 102 moet naar kleuterschool"

Een stokoude dame uit het Vlaamse Mechelen stond verbaasd te kijken toen haar werd onlangs meegedeeld dat het tijd wordt om naar de kleuterschool te gaan.

In een brief van de gemeentelijke basisschool, gericht aan haar ouders, werd verondersteld dat de 102-jarige binnenkort 2,5 jaar zou worden.

Een medewerker van het bevolkingsregister in de gemeente Mechelen veroorzaakte het foutje.


(foto: ANP)

Die had de adresgegevens van iedereen die in '05 is geboren doorgegeven aan de schooldirectie. ,,We hadden niet door dat daar ook mensen van 1905 zouden kunnen bij zijn. Sorry'', aldus de beteuterde Belgische ambtenaar.

De Mechelse, die zelf nog les kreeg van de nonnetjes, kon er wel om lachen, meldde Het Laatste Nieuws dinsdag. ,,Met mijn 102 jaar ben ik toch niet meer schoolplichtig'', grinnikte zij.

(ANP)

Artikel in AD

Ter verduidelijking : De dame in kwestie woont in Sint-Katelijne-Waver…
Het is al goed dat ze haar pensioentje niet af genomen hadden.
Dit is geen alleenstaand feit. Zowat 30 jaar geleden werd aan de ouders van een toen 106-jarige vrouw een brief gericht waarin met sancties werd gedreigd omdat hun kind zich nog niet in het 1e studiejaar had aangeboden.
Zitten de PCs van tegenwoordig nog altijd met dat Y2K-probleem ?
Mensen toch ! Koop een Apple Macintosh...

LOL

(PS : Voor al uw Mac-vragen, effe mailen naar de AppleFan)
' t kan verkeren hé
het betreft een persoon uit St.-Katelijne-Waver en dus zou Mechelen geen schuld treffen in deze.
Niemand stelt zich blijkbaar de vraag of het zo maar kan dat een gemeentebestuur namen en adressen van haar inwoners overmaakt aan een lagere school. Dit is in strijd met de wetgeving.

Waarom worden deze adressen enkel aan die school bezorgt en niet aan alle andere scholen?
Een terechte opmerking van DJ...
Het is inderdaad op zijn zachtst gezegd 'merkwaardig' te noemen dat een gemeentebestuur adresgegevens aan een (gemeente-)school doorspeelt.

Dit mag idd. niet en is duidelijk niet fair tegenover andere scholen.... zeker niet als je weet hoezeer uren (en dus jobs!) vaak kunnen afhangen van het leerlingenbestand (aantal dus)...