Botanique krijgt brasserie en muziekkiosk

met categorie:  
(Bron Nieuwsblad)

MECHELEN - De Mechelse Kruidtuin zal in de nabije toekomst op nog meer volk kunnen rekenen dankzij de komst van brasserie Molenhuis en een muziekkiosk. De stad Mechelen is deze maand haar zoektocht gestart naar een concessiehouder voor de brasserie in het Molenhuis, aan de ingang van de Kruidtuin aan de Zandpoortvest.
Na twintig jaar leegstand wordt de renovatie van het 16de-eeuwse gebouw tot horecazaak eind dit jaar afgerond. Niet alleen Mechelaars kunnen er een hapje gaan eten. De stad koestert de ambitie om er een stopplaats voor toeristische boottochtjes op de Binnendijle te maken. Met het succes van de Parkpopconcerten op donderdagavond in gedachten wordt uitgekeken naar nog meer muziek. Na een halve eeuw krijgt de Kruidtuin immers opnieuw een muziekkiosk. Studenten van de architectuuropleiding van de KHK zorgen daarvoor. Het komende academiejaar werken ze aan een ontwerp dat moet leiden tot een concreet voorstel. Het jaar erop wordt het opgenomen in het beheersplan voor de Kruidtuin, waarna het wordt uitgevoerd. (...)
Een muziekkiosk in het park vind ik een schitterend idee. Als ze nu nog muzikanten vinden, die daar geregeld willen spelen...
Lijkt me een stuk gezelliger dan parkpop, en kleinschaliger.
Men zou er bv. elke zondagvoormiddag voor muziek kunnen zorgen.
Heerlijk. (en waarschijnlijk minder kans op overlast en vandalisme.)
Dit is erg tof nieuws, ik kijk er nu al naar uit om in het park aan de kiosk te vertoeven en er van fijne muziek te genieten ! ;-)
Er zijn toch genoeg fanfares en brassbands in en om Mechelen ?
Het zou misschien een plaats kunnen zijn waar beginnende groepjes een optreden kunnen geven?
En misschien kunnen de Rederijkerkamers er hun Landjuweel houden. Pret verzekerd !

http://mapt.stadmechelen.be...

Ideeen - Ideeen - LOL
@ Filip : enkele namen...

http://mapt.stadmechelen.be...

Gelieve de Lijst verder aan te vullen.
schitterend kuieren naar een cultuurevenement.
Ík heb dit nieuws een maand geleden gelezen in Het Laatste Nieuws en Gazet van Antwerpen
@wout: Mooi zo, maar heb je er ook een mening over ? :-)
@ Wout C :

Wordt het niet tijd dat we de Gazet van Mechelen laten herleven ? Als aanvulling op MechelenBlogt en MechelenMapt, gesponsord door Mechelse Handelaren en voorzien van artikels over en door Mechelaars.

Omdat iedereen tegenwoordig rondloopt met GSM en ingebouwde camera zijn buren sneller bij een accident of gebeurtenis dan officiele reporters. Dit idee is al opgepikt op het internet :

http://www.nowpublic.com/

Dan kunnen we bijv. de GVM voorzien van bv de mogelijkheid om te reageren op artikels of herinneringen ophalen aan pas overleden Mechelaars in de rubriek MiM (Mechelen in Memorie).

Ik stel voor om SVH aka Sven gva aka Sven van Haezebrouck Hoofdredacteur te maken...

Het is maar een ideetje...