Bierauteur Michael Jackson overleden

met categorie:  
Null
's Werelds meest bekende bierauteur en -kenner Michael Jackson is vanochtend plots overleden.
Dat meldt Ben Vinken, hoofdredacteur en uitgever van Bierpassie Magazine, in een communiqué. De Brit werd 65. Jackson was de eerste journalist die stukjes over bier in de krant kreeg en ook de eerste auteur die wereldwijd boeken over bier verkocht. Zijn eerste boek, 'The World Guide to Beer', verscheen in 1977. Eind jaren '80 kreeg hij grote bekendheid door zijn televisieserie 'The Beer Hunter' op Discovery Channel. "Hij verstond de kunst om de smaak van bier in een prachtig jargon te gieten, dat kon wedijveren met de grootste oenologen", stelt Ben Vinken. "He gave beer a language." Jackson gold vooral als een autoriteit op het vlak van Belgische bieren. Van The Great Beers of Belgium werden meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Het is het enige boek dat hij slechts aan één land wijdde. Hij is dan ook in belangrijke mate verantwoordelijk voor het internationale succes van het Belgische bier. Jackson was ook een referentie op het vlak van whisky. Whiskyliefhebbers laten zich bij hun aankopen graag inspireren door zijn 'Malt Whisky Companion'. (belga/dm)

Heeft iemand zijn Boek en hoeveel punten heeft hij toegekend aan onze Mechelse Bieren ?

Null
Oenoloog

Een oenoloog is een wijnbouwtechnisch ingenieur, iemand met een diploma behaald aan een instelling voor wetenschappelijk onderwijs. Binnen de oenologie spelen met name de biochemische aspecten van de wijnbereiding een prominente rol. Het is namelijk de taak van een oenoloog om producenten te adviseren wat ze wel en niet moeten doen om een bepaalde smaakstijl te creëren en hoe eventueel noodzakelijke correcties door te voeren tijdens het wijnbereidingsproces.
Ik heb zijn boek "DE Grote Belgische Bieren" tweemaal (ed. 1993 en 1997). Hij beschrijft enkel als Mechels bier de Gouden Carolus. Punten werden in zijn boek niet weergegeven, voor geen enkel bier. Hij is wel vol lof voor ons Mechels paradepaardje.
Allez, da's toch straf die plastische chirurgie: hoe ze van een klein dansend negerke een dikke witte bierton hebben kunnen maken (lacht)
Hij heeft ooit toch eens een top tien van de wereld gepubliceerd waar de grote meerderheid Belgische bieren waren, of vergis ik me.
Klopt. Zijn nummer 1 was de Westvleteren 12°, wat toen enorme files aan de abdijpoorten veroorzaakte.
De man had zijn naam niet mee hé, maar voor de rest: hoedje af !
Enkele jaren geleden heeft hij samen met de Mechelse bierclub De Beerbrothers een bezoek gebracht aan onze brouwerij Het Anker om er heel het assortiment van deze brouwerij aan een proefsessie te onderwerpen. Zowel een vertikale testvan de bieren als een horizontale test
Enkele jaren geleden heeft hij samen met de Mechelse bierclub De Beerbrothers een bezoek gebracht aan onze brouwerij Het Anker om er heel het assortiment van deze brouwerij aan een proefsessie te onderwerpen. Zowel een vertikale testvan de bieren als een horizontale test
Voor meer info :

http://www.thebeerbrothers.be/

Met dank aan "Leebrocke"