POP HEFFEN: 3 jaar na Fata Morgana

met categorie:  
Op 10 juli 2004 werd Heffen overspoeld door meer dan 10.000 muziekliefhebbers. Ze kwamen er kijken en luisteren naar een popfestival waarvan 6 dagen voordien nog geen sprake was...

De inwoners van Heffen kregen voor het tv-programma Fata Morgana, de opdracht om op minder dan een week tijd een popfestival te organiseren met 10 bekende Belgische artiesten en 1 buitenlandse topact, met randanimatie en met minstens 10.000 bezoekers. De Mechelse deelgemeente haalde met brio de vijf sterren.

Pop Heffen - want zo werd het toen gedoopt - betekende een enorme boost voor de lokale leefgemeenschap. Meteen rijpte het idee om dit festival jaarlijks te herhalen. Grote Aquafin-werken in de dorpskern strooiden echter roet in het eten en toen die in 2006 achter de rug waren, was het enthousiasme bij de meesten al een stuk minder.
Tot het Buurtcomité Heffen Dorp eerder dit jaar besloot om de draad weer op te nemen. In het kader van hun activiteitenprogramma 'Heffen Zomert!' organiseren ze nu zaterdag 28 juli de tweede editie van Pop Heffen. Omdat ze alles realiseren zonder sponsors, werd bewust gekozen voor in Mechelen wereldberoemde artiesten.
En zo kunnen de Mechelaars - bij mijn weten voor het eerst - Frituur Paula én Günther Neefs op één podium zien. Het idyllische dorpsplein van Heffen is het ideale decor voor deze POP Heffen. Een ideale gelegenheid voor de vastgeroeste stadsbewoners om kennis te maken met Heffen.
't Is bovendien van de verniet ... dus wat houdt u nog tegen ?
Meer info vind je op www.heffendorp.be
Jammer dat ze dat net plannen op dezelfde dag als de fandag van KvMechelen.
Effe afwachten of er in het nieuwe KVM evenveel muziek zit als in Pop Heffen ;-)
Enne... kom na de match nog maar eens tot in Heffen. Wie weet kunnen we Günther Neefs nog eens 'you'll never walk alone' laten zingen...
@mm: valt het niet te combineren?
Heffen is een levendig dorp!
Veel succes Ward!
Heeft Fata Morgana dan écht zo'n serieuze impact gehad op het dorpsleven - of was er voordien ook al heel wat leven in de brouwerij?
Heffen is leuk en knus, zouden de Nederlanders zeggen...

http://mapt.stadmechelen.be...

Alleen hebben we nog wat meer informatie nodig om het artikel uit te breiden...
In Heffen kan er niet genoeg leven in de brouwerij zijn.Zie naar de 70 en 80 er jaren
Als het Frituur in Heffen live optreedt wie gaat er dan nog naar de Malinwa zien? Niemand toch!
Frituur Paula!
Frituur Paula!
Frituur Paula!

Kan iemand mij zeggen om hoe laat het daar begint want ik kan het nergens vinden ?

Bedankt !

Lily

Frituur Paula is natuurlijk de max ...