'Mechelen is really great'

met categorie:  
Na contacten met mezelf en Jackie Maes ('den echten Mecheleir), heeft Sven Van Haezendonck, ''onze' Louis Wyckmans 'gevonden' in Amerika!
Louis is zopas 80 jaar geworden, zoals je wel weet...
Hij haalt vandaag de krant!!
Sven maakte een mooi en tof artikel over onze Amerikaanse Mechelaar.
Dus: rep je naar de krantenboer, en haal Gazet van Antwerpen in huis, om dit exclusieve artikel niet te missen...


(foto: Jan Smets)

(foto: Jan Smets)


(foto: Jan Smets)


(foot: Jan Smets)
Wow schitterend artikel Sven !
vertrek gauw naar krantenwinkel
Verdorie, ik zit in Brussel .... :-(
Tof artikel Sven!
En leve ons forum... wat is de wereld klein geworden hee...
Fantastisch!!! Knap werk, Sven, en ... bedankt !
Tussen haakjes, vandaag werd in het Laatste Nieuws mijn foto van een reiger aan de Melaan afgedrukt. Mechelen Blogt Ruuuullllez.
Mechelse bloggers halen vandaag de kranten...
(en dat gebeurde al meermaals...)
Mechelenblogt wordt duidelijk gevolgd door de geschreven pers!

Bedankt Laatste Nieuws en Gazet Van Antwerpen!
Jullie leveren mooi werk!
We mogen zéker op jullie aandacht rekenen voor de foto-expo die een aantal Mechelse bloggers en Flickers hebben opgezet binnenkort?
http://www.mechelengeflikt.be/
mooi artikel.Zou Louis de "Mechelse"bieren
missen?
kan er iemand eens een kopieke in Het Ankertje leggen voor me? (niet katrientje he, maar kathinka! anders weet Jaak niet wie ge bedoelt) ik ben nu echt wel nieuwsgierig, maar ja, hier geen mechelse kranten natuurlijk ... en ik ben te laat thuis om er dan nog ene te halen ...
@Katrientje: een aanlokkelijk voorstel: "een kopieke in 't ankertje leggen", maw: weerom een excuus om op café te gaan ! ha !

Alle gekheid op een stokje: ik hou sowieso mijn krant al bij voor jou.. kom je er alsnog via andere wegen aan: ook goed he ;-)
Hier alvast een link naar het artikel:
http://www.gva.be/Antwerpen...
markec, je bent een schat! alvast mercikes he!
enne ... een excuus om op café te gaan hebben wij ni nodig zenne! haha!
Sven:krijg net een chatje van Louis ik moest u zeker bedanken voor het mooi artikel.Hij maakte er al verschillende kopiekes van om aan zen vrienden in de USA uit te delen en op te sturen aan zen familie in Tienen.
Sven,ik wil u persoonlijk bedanken voor THE NICE JOB YOU DID,het is echt mooie gedaan,I hope that we can stay in contact,I enjoyed talking to you.LOUIS
Ik wil ook al de Bloggers bedanken voor al de mooie wensen dat waren naar mij gezonden via Mechelen Blogg.Julie ben echt mijn Mechelse Familie geworden en ik dank God alle dagen dat ik Mechelen Blogt gevonden heb,I LOVE YOU ALL.Louis.
@driewielerke:de Louis drinkt geen bier nemie.Hij wil zeker 90 weure. Ik wens hem nog minstens nog 10 jaar erbei.
Uit het artikel van de GVA :

...Ik woon hier alleen. Mijn tweede vrouw is overleden, mijn broer woont in Springfield, Massachussets en mijn zoon Ronald woont in Phoenix, Arizona...

Springfield ? De stad van... The Simpsons ?

LOL

http://en.wikipedia.org/wik...(The_Simpsons)
@ nen echte Mecheleir :
Met ne Carolus Classic kunde gemakkelijk 100 jaar worden...

(Degusteren met mate/maten)
@gimycko: me 1ne? Dan drink er seffes(parkpop) er twee. !!
@gimycko: MAES(en) drinken altijd met maten nooit alleen.
@ nen echte Mecheleir :
Moet ne Maes niet ijskoud zijn ? LOL
Louis, we zouden er geld voor geven om met jou eens samen op een Mechels terraske te zitten...
Dat zou nogal boeiende gesprekken kunnen opleveren...
;-)
Tof dat je zo genoten hebt van het artikel van Sven.
Moet je het nu niet extra vertalen voor al jouw Amerikaanse vrienden?
Die keken er zéker van op toen je met dat artikeltje afkwam?
Jan,ik heb er een gezonde naar een paar speciale vrienden van mijn kerk.Die maken altijd grapjes over mijn accent,als ik hun een mooie e-mail doorstuur met vlaamse info.die vragen altijd" wat betekent dat,ik verstaan dat nie"dan antwoord ik"ik begrijp niet waarom gij dat niet verstaat,ik heb er toch geen last mee"
gimycko,welk Springfield bedoelde gij?er zijn er hier veel.
@ Shashi : Just an inside joke...
Do not worry...
Hope to see you ASAP in Mechelen, Belgium...
Dan goan we der iene drinken...
@ Shashi : To help your American friends to Translate...

http://mapt.stadmechelen.be...

Opgelet, de vertalingen in Babelfish zijn niet 100 pct correct...
He,Gimycko,ik begreep wel dat dit een Joke was.ik joke hier altijd met mensen van mijn kerk,dat is mischien de reden waarom ik zoo graag gezien word.En een amerikaan te leren vlaams te spreken,haha.ik denk dat het veel gemakkelijker zal zijn om een olifant eieren te laten leggen.
zeg mannen! ik lig hier gewoon onder m'n bureau van het lachen!!!
@katrientje: eveb pech? VTB is al onderweg!
Een olifant die eieren legt waar haal je 't uit LOL
neeje jokke, "even apeldoorn bellen" hé :-)
@katrientje: alles hangt er van af of bij die poging om U van onder uw bureau te helen een takelwagen nodig is ;-)
haha! en dan de polis niet vinden en me maar laten liggen zeker!
He Lieven,dat is ook maar een JOKE.Ik weet wel dat dit onmogelijk ,Maar een amerikaan vlaams te leren spreken,dat is ook een joke.
@shashi3: Louis, er zijn nog andere dingen die je onmogelijk een Amerikaan kunt bijbrengen hé.
Gelijk er ook andere mensen zijn (hier in eigen land) die je er niet toe krijgt vlaams te leren (en meestal is dat geen joke) ;-)
Ja.jokke,ik denk dat ik weet wat ge bedoend.Morgen is de 21st Juli,onze Vlaamse Feestdag,spijtig dat ik geen belgisch vlag heb,dan zou ik het wel buiten hangen,maar,dan ook,ik weet niet dat dit tegen de wet zou zijn.Zoo ik zal mijn amerikaans vlag uithangen om onze belgisch onafhankelijkheid te vieren.
@ Shashi : Question

In de geschiedenis van de USA had je op een bepaald moment toch een stemming over in welke taal de burgerlijke en staatkundige zaken in de toekomst zouden verlopen. Was er toen geen keuze tussen Nederlands (Hollands Nederlands) en Engels ? Ik dacht dat er toen met ongeveer 1 pct verschil gekozen is om ambtenarenzaken in de toekomst te laten verlopen in het Engels. Was het andersom geweest, dan had misschien de hele USA wel Nederlands gesproken.
Is this fact correct ?
En zoveel verschil is er niet tussen Engels en Nederlands (Beiden zijn Germaanse Talen) :
-Nen Auto is an Auto(mobile)
-Een Living is a Living (Room)
-Een huis (hoos - Mechels) is an House
@ Shashi : Watch out !
-11 juli = Vlaamse Feestdag (Yellow Flag Black Lion)
-21 juli = Belgische Feestdag (Black Yellow Red Flag)
@gymicko
Dat verhaal is een legende. Het ging niet over de keuze voor een officiële taal, wel over een eventuele vertaling van Engelstalige wetteksten in het Duits (niet het Nederlands). Dat voorstel zou verworpen geweest zijn met 1 stem verschil.
p.s. Dit legendarische verhaal staat bekend als "The Muhlenberg Vote".
Ik weet niet teveel van USA History vergeet niet dat ik hier NOOIT naar school ben geweest,zelfs niet om Engels te leren dat heb ik geleerd op mijn eigen,daarom dat ik nog veel fouten maak.Die woorden zijn waar,but:een muis is a mouse,muizen is mice.Waarom?waarom niet mouses,;House -houses,waarom niet Hice.Dat zijn maar 2 exampels,en bedank voor die datums,Ik was echt vergeten dat 11 juli onze vlaamse feestdag is,MY apology.
@ Koendv : Blijkbaar heb je gelijk...

http://en.wikipedia.org/wik...

Maar er zaten ook een heleboel Nederlanders in NY (Formerly known als NieuwAmsterdam) :

http://nl.wikipedia.org/wik...

En nu hebben we ook nog Mechels in Jeffersonville, Indiana (Vlakbij Louisville - Check Google Earth)
gimycko.als ge Google Earth aanclickt kunt ge mijn huis good zien .Klik aan mijn address en het brengt u rechtover mijn huis.ik weet niet hoe klaar het is van Mechelen, want als ik Mechelen opzoek,kan ik de straten goed herkennen,maar de huizen zijn precies houte blokken.hier is mijn address ge kunt het eens proberen: 3409 Congress CT,Jeffersonville Indiana,47130-5542.
@ Shashi : I have checked your adress on Google Earth.
Het werkt perfect, ik kan zo in je American straat kijken. Vlakbij je huis zie ik enkele ronde pleintjes en Oak Park en de River zijn vlakbij. Louisville ligt blijkbaar op de andere oever (Bank). De River (? De Hudson ?) is duidelijk een State Line.
Je moet eens een fotootje van je Street op Flickr of Panoramio zetten, zodat we ook daarvan een Image krijgen.
Question : Volg jij het Nieuws in Amerika ?
Je vertelt ons dat je geregeld Vlaamse Info deelt met je American Friends.
Kun je ook American Info delen met je Mechelse Friends ? Juicy Inside Information ?
Enkele jaren geleden konden we op TV nog NBC ontvangen en ik vond The Tonight Show met Jay Leno geregeld wel leuk, maar NBC is tegenwoordig niet meer op de Kabel.
Misschien staan er binnenkort ook foto's van mij op Panoramio en Google. Effe wachten...

http://www.panoramio.com/
Ge woont daar schoon Louis...ietskes rustiger dan Mechelen zo te zien...
Inderdaad Chrisje,maa da sta oek regelmatig water in de straate.Hé Louis?
gimyckoals ge mij uw e-mail address stuurd zal ik u direcc enkele fotos van mijn geburen opsturen.Ik weet niet hoe ik het op mechelen blogt moet zetten.
Jackie,gij hebt groot gelijk,na een zware regen heb ik een Meer voor mijn huis.
gimycko,Mijn e-mail:wyckmans@sbcglobal.net
@ Shashi :

zet de foto's op Flickr en zet er de tag Mechelen bij...
Dan verschijnen ze ook op MechelenBlogt...
Ik heb dit al gedaan met ShashiVille - LOL

http://www.flickr.com/photo...
gimycko,ik heb ze op flickr gezet,onder my photos.
gimycko, ik zie het nieuws op VTM,ik heb Het laatste Nieuws,nu ook de Gazet van mechelen,en als ik aanklik op de 50 plussers kan ik al de gazetten van belgie zien,als ge wat nieuws van hier wilt zien,probeert dit eens "www:// the courier-Journal.com" die rivier is de Ohio River.
De Gazet van Jeffersonville - Louisville - Shashiville

(De Gazet van Louis) :

http://www.courier-journal....
Geen artikel te vinden over Louis in de Courier Journal...
Neen,die kennen mij hier niet.The Courier is niet zoo goed,maar dat is de eenige gazet dat wij hebben(en gelijk zij hier zeggen,They are always an day late and a dollar short),maar dan,Het is een Kentucky gazet.
@ Shashi :
De Gazet van Mechelen bestaat ook al jaren niet meer.
Nu is dat... de gazet van antwerpen met het regionaal nieuws van Mechelen-Lier...
@gimycko:geen nieuws in The Courier over Louis? Daar zullen we eens iets moeten aandoen he?
@ nen echte Mecheleir :
Het idee is ook mij door het hoofd geschoten, maar ik twijfel eraan dat Louis wel zou opgezet zijn... to become a Local Hero.
Misschien zou The Courier wel een financiele steun kunnen geven om Louis eens te laten overkomen naar Mechelen. Daar zouden ze dan een interessant artikel over kunnen publiceren zoals bijvoorbeeld "Mechelen, Pearl at the Dyle" of "Native Hometown of an hardworking Immigrant in Jeffersonville, Indiana" of "Little Mechelen at the Banks of the Ohio River (Close to LouisVille)".

IDs, IDs, IDs - LOL
@gimycko:ook IDs,IDs,heb er met Louis al over gechat om hier een Benefiet avond te geven. Maar.....liever niet. Ik leg hhet u nogwel uit op 27/7.
Gimycko,a.u.b,vergeet dat over mijn local gazet,ik zal dat ECHT niet graag hebben.zoo,ik vraag het u nogmaals,doet het A.U.B.niet.op voorhand bedankt.Louis
Do not worry, Louis !

Nothing more than an ID...

Peace...
Louis : t'was ma oem te zwansse zenne.:-D
Ge kent de Manneblussers tog he?
Ja, Louis, die Maneblussers zijn zo zot als een achterdeur...

LOL
@gimycko: al goed dat we weten wie dit van die achterdeur geschreven heeft ;-)
@ Louis, just to know :

Hoe groot is Jeffersonville eigenlijk en hoeveel inwoners heeft de Stad ?
gimycko en al de mechelse bloggers die wat willen weten over mijn stadje hier.Klik aan Jeffersonville Indiana,daar vind ge meer info.dan wat ik julie kan vertellen,history,fotos.enz,het is wel de moeit waard,denk ik.