Campagne ter preventie van baarmoederhalskanker

met categorie:  
Onderstaande bericht heb ik gevonden op de webstek van de stad Mechelen. Het is veel te belangrijk om niet op de blog te zetten. Een warme oproep aan alle vrouwen om regelmatig bij de dokter langs te gaan om een volledige check-up te laten uitvoeren.

De stad Mechelen geeft om uw gezondheid en wil u helpen om baarmoederhalskanker tijdig op te sporen. Daarom doen zij samen met de provincie Antwerpen een actie.
Baarmoederhalskanker is een veelvoorkomende kanker bij zowel jonge als oudere vrouwen. De belangrijkste oorzaak is een virus. Dit virus treft 80% van alle vrouwen en wordt door geslachtsgemeenschap overgedragen. U kan zelf niets doen om besmetting met het virus te voorkomen.

Als de kanker op tijd wordt ontdekt, kan hij genezen worden. Het is best om, vanaf de leeftijd van 25 jaar, elke drie jaar een afspraak te maken met uw arts om een uitstrijkje te laten nemen. Een uitstrijkje is een eenvoudig middel om u pijnloos te laten onderzoeken naar baarmoederhalskanker.

In de maand juni kregen +/- 14 000 vrouwen een brief. Deze brief nodigt u uit om een afspraak te maken met uw huisarts of gynaecoloog. Bij deze brief zit ook een folder en een geel invulformulier. Door dit gele invulformulier in te vullen, helpt u mee aan het onderzoek naar baarmoederhalskanker. Zo kunnen vrouwen in de toekomst nog beter geholpen en begeleid worden. Meer info: 03/259.12.61.

bron: webstek stad Mechelen
goed om dit te posten Filip!
Da's pas vrouwvriendelijk-bloggend-bezig-zijn!
Als het een aantal vrouwen kan overtuigen om zich te laten onderzoeken en zo misschien nog tijdig de kanker een halt te kunnen toeroepen, ben ik zeer blij jans.
Het is en blijft een smerige ziekte waar tot nu toe nog altijd geen 'mirakelmiddel' voor gevonden is.
Ja, ik kreeg ook weer zo'n geel formulier. Om de drie jaar sturen ze dat. En elke keer kan je het niet geloven dat het alweer 3 jaar is geleden dat je je hebt laten onderzoeken. Ik denk dat het een noodzakelijk duwtje in de rug is voor vele vrouwen. Wie weet hoe lang zou je anders wachten vooraleer je nog eens aan zo'n onderzoek denkt ?
En nu zie je daar dat gele formulier liggen en moet je in actie komen.
Schitterend initiatief !
Ik schrok me te pletter bij het lezen van ons regionaal krantje dat er in Nederland nu echt een start wordt gemaakt met een vaccinatiecampagne tegen baarmoederhalskanker in de regio.
Ruim 18.000 meisjes van 12 tot 16 jaar krijgen een oproep in de brievenbus en vanaf maart start de GGD met inentingen.
En dat terwijl het vaccin zeer omstreden is ! Ik heb ondertussen meerdere artikelen hierover gelezen en het staat voor mij vast dat we hier te maken hebben met een groot gezondheidsexperiment,
waarvan we de gevolgen nog niet kennen, behalve natuurlijk dat fabrikant GlaxoSmithKline dankzij de vaccinaties in Nederland een vette omzet gaat draaien.

Zo is het NIET waar dat het HPV-virus baarmoederhalskanker veroorzaakt. Als dat zo was zou het volksziekte nummer 1 zijn, omdat 80% van de vrouwen ooit tijdens hun leven een HPV-infectie oploopt.
Het virus is namelijk heel gemakkelijk overdraagbaar. Vrijwel alle vrouwen die zo'n infectie oplopen zijn hier binnen een jaar weer vanaf.
De infectie geeft zelden klachten en de meeste vrouwen weten dan ook niet dat ze zo'n infectie hebben gehad.
Alleen bij vrouwen met een verminderde afweer, bijvoorbeeld door een HIV-infectie of een bepaald geneesmiddelen gebruik (DES) kan het afweersysteem soms het virus niet uitschakelen wat kan leiden tot baarmoederhalskanker. Dit kunnen we tegenwoordig tijdig vaststellen middels het periodieke uitstrijkje.

Hoe zit het met de veiligheid van het vaccin? In America heeft de verantwoordelijke overheidsinstantie bekend gemaakt dat er 10.326 rapportages zijn ingediend van reacties na vaccinatie met het vaccin (geproduceerd door Gardasil) waarvan de meesten als niet ernstig zijn geclassificeerd, echter een niet gering aantal betrof melding van ernstige reakties als verlammingen en er zou zelfs sprake zijn van 27 doden.

Heb je dochters in de leeftijdsgroep van 12 tot 16 jaar dan raad ik je aan om, alvorens met je dochter(s) een keuze te maken, je meer te verdiepen in de achtergrond van het vaccin en wat voor- en tegenstanders roepen. Dit kan heel makkelijk via internet (google bijvoorbeeld op: vaccinatie baarmoederhalskanker experiment, of ipv experiment: omstreden).