Ombudsman geeft verslag 2006

met categorie:  
Het werd al gemeld in enkele kranten: de Mechelse ombudsman Peter Claeys heeft zijn jaarverslag 2006 voorgesteld. Ik ga hier geen opsomming geven van wat er allemaal in te lezen staat, maar dit is echt wel interessante lectuur, zowel voor de wakkere burgers als voor de vroede vaderen én moederen van onze stad.

Wie geïnteresseerd is, kan het hele document (142 pagina's) downloaden op de stedelijke website www.mechelen.be. Het is heel overzichtelijk opgesteld; de klachten zijn gegroepeerd per thema en per 'instelling' waar ze betrekking op hebben (politie, MGW, OCMW...).Hierbij bij wijze van uitsmijter toch enkele plezante citaten uit de bloemlezing van klachten en vragen:
* ken jij een strijkadres?
* ik ben mijn handtas vergeten op de bus; kan jij eens bellen?
* waarom mag mijn dochter haar communie niet doen in de Sint-Romboutskathedraal?
* ik ben in de modder gevallen op de Melaan; wie gaat de was betalen?
* is er een exotisch restaurant in Mechelen?
* is er een modelbouwwinkel in Mechelen?
* wil je me helpen met het invullen van mijn belastingsbrief?
Een mooie greep uit soms wel herkenbare situaties. Hoewel ik nooit een klacht heb ingediend hoop ik toch met de ombudsman dat dit rapport leidt tot verbetering van de dienstverlening waar dit mogelijk is. Het moet gezegd over het algemeen ben ik persoonlijk op enkele hikjes na, zeer tevreden over de Mechelse dienstverlening.
En de beerput van MGW gaat ook eindelijk open !!

Maar daar mag hier niet te veel over verteld worden natuurlijk want blijkbaar zit er ne zekere N-VA-er tussen en dan trapt ge tegen de schenen van de vriendjes op deze blog hier !!

Afgelopen week-end NOG MAAR EENS bevestiging gekregen dat mensen van horeca zaken in Mechelen en omstreken 'aanbiedingen' krijgen om, indien ze bijvoorbeeld de wijn of dessert niet aanrekenen, mogen rekenen op enkele 'positieve berichten op deze blog.

Goed bezig hier !!
Beste Malineesje, wil je me de adressen van deze horecazaken eens doormailen aub.
Ik ga namelijk graag eten, en voor een gratis extraatje wil ik best af en toe een positieve reactie posten over dat restaurant.
Dat zou nog eens lucratief kunnen zijn...Mooi dat je ons deze tip wil doorgeven.

Enne: de beerput van de Mechelse Goedkope Woning?
Ach,
doe het deksel nu ook maar verder open. Ik weet graag meer.
En zover ik weet is deze blog niet politiek gebonden. Hier zitten 'sossen', 'tjeven', 'blauwen' en nog véél meer tussen de bloggers die hier posten en reageren...
Dus: wie 'A' zegt, zegt ook 'B'...

En, als je dit dan ook doet, wat de restaurants en beerputten betreft, ben ook jIj 'goed bezig'!
Hallo Malineesje ... Voor zover ik weet (en ik ben erg goed ingelicht), kan *iedereen* hier vrij posten, en hebben we hier een forum voor elke vrije meningsuiting. We zijn inderdaad goe bezig wat dat betreft, bedankt voor het compliment.

Het enige wat we niet graag hebben is het beschimpen van mensen, zonder argumenten beschuldigingen maken ...
Wat? Kunnen wij verniet zuipen als we een restaurant een goede kritiek geven? EN IK WIST VAN NIKS??? Awel merci he, collega's, voor mij niet in te lichten...
GVDoemme, goed dat ik het nu weet, daar ga ik vanavond een ferm van gaan profiteren zie! (lacht)

En voor de rest: Ja zenne, Malineesje, wij spelen onder 1 hoedje met de MGW, de BOB, de GP, de CIA en de KGB, verder posten wij pas iets NA dat het door de partijen en subversieve geheime genootschappen waar we lid van zijn goedgekeurd is! Onze connecties lopen tot op het paleis en we hebben zelfs al een geheime handdruk!
So what, iets op tegen misschien?
En Sint, hoe lopen de regeringsonderhandelingen ? :-)
Zeg Sint, moet je dat nu persé allemaal verklappen? Daar gaat onze dekking ....
Maar allez, we zullen samen eens verniet iet gaan eten/drinken en het is u vergeven. Jij verzorgt achteraf wel de reclame neem ik aan? :-))
@malineesje:
Ik heb geen enkele band met NVA, overigens met geen enkele partij of politicus. Als ik op deze blogsite een artikel post of een reactie schrijf, doe ik dat altijd uit mijn persoonlijke naam, maar ik probeer steeds objectief te blijven als ik informatie geef.
Ik vermeld uitdrukkelijk dat de klachten tegen MGW apart staan vermeld in het verslag. Voor de rest verwijs ik de medebloggers naar de kranten én naar het verslag zelf.

U ziet u achter een kort informatief artikel al onmiddellijk politieke beïnvloeding. Ach ja, je doet maar...
@malineesje: voor zover ik weet zijn er op deze hele blog misschien twee of drie mensen met "duidelijk" N-VA-signatuur, waaronder ikzelf - Ja, ik beken ;-).... . Nooit geweten dat "wij" zo gevreesd waren en zoveel invloed hadden, ik heb blijkbaar héél véél gemist, of misschien hebt u gewoon een zeer levendige fantasie ;-)

Alle gekheid op een stokje: het spreekt vanzelf dat ik hier mijn ding doe als Mark(ec), en in eerste plaats mezelf en mijn eigen standpunten vertegenwoordig. Maar - o gruwel - soms komen die misschien wel eens overeen met die van partij x of belangengroep y of persoon Z.. oei oei ...

Enne... uw verwijten raken m.i. kant noch wal en ik sluit me bijgevolg aan bij de vorige reacties op uw bedenkelijke beweringen... de blog is van en voor iedereen, liberaal, socialist, katholiek, vlaamsgezind, belgiscist, .. whatever... trouwens: zeg me: waar zijn die restaurants? Ik wil ook wel eens gratis gaan potverteren ;-D
@St Netels: je bent het "imprimatur" en het "nihil obstat" van de Wollemarkt vergeten te vermelden!!!
Markec...wil je ook graag gratis gaan potverteren, om jouw verjaardag vandaag nog toffer te maken?
Da's een goed idee: zoek je een leuk adresje uit - beloof het morgen de hemel in te prijzen op deze blog, en ontfutsel nu al de hoofdschotel van de nu reeds in verwachting levende restauranteigenaar!
@Jan.. oei ge hebt mij door ;-)

Morgen: extra extra read all about it ...

of niet...

ik moet die menig tierende zaken waar dergelijke praktijktijken mogelijk zijn dan nog wel vinden, maar goed ik heb nog enkele uurtjes...

Wordt vervolgd? Wie weet...
spannend ;-)
@markec: is dat lijstje van Malineesje met de "omkoopbare" eethuizen dan zo lang?
@Jokke: ... Joost en Malineesje mogen het weten..... en natuurlijk: volgens Malineesje toch, menig blogger alhier, mochten de bedoelde bloggers dat dan nog zelf wéten ook ;-)
Eten en drinken voor niks? Wel direkt een goei recentie voor zon restaurant.

Interessante prijs kwaliteitsverhouding, je krijgt er waar voor je geld.
Welke horeca zaak wil er in bijten? Die heeft direkteen pak klanten bij en ik kan hem verzekeren er komen er nog meer aangezien datiedereen die iets wil vertellen over mechelen hier zijn woordje kwijt wil, rood,groen, blauw oranje ,regenboog en welke kleur dan ook