Waar blijven de bloggers?...

met categorie:  
noneDe Thuis in de Stad-wedstrijd 'Nomineer jouw favoriete plek in de stad en kom op tv' is bijna een maand geleden van start gegaan. Maar - helaas pindakaas - de inzendingen lopen maar met mondjesmaat binnen. Daarom een warme oproep aan alle bloggers: nomineer je favoriete plekje en geef aan waarom deze plek voor jou zo speciaal is. Met al die fantastische fotografen en schrijvers op deze blog die Mechelen in alle facetten in woord en beeld brengen, kan dit toch geen probleem zijn? ... Deze wedstrijd is zeker een kolfje naar jullie hand!

Wie doet mee? Deelnemen kan nog tot 10 juni.

Meer info over de wedstrijd vind je hierna.
Wat is jouw favoriete stadsplekje? Vertel het en win een reportage op TV!
Elke Mechelaar of frequente bezoeker van onze stad kan dit voorjaar deelnemen aan de wedstrijd ‘Nomineer jouw favoriete plek in de stad en kom op tv’. Surf naar www.thuisindestad.be, nomineer je lievelingsplekje in onze stad en doe je verhaal over deze plaats. De vijf leukste, meest bijzondere verhalen krijgen een minireportage op tv.

Deze wedstrijd is een initiatief van de Vlaamse overheid en vormt een onderdeel van de ‘Thuis in de Stad’ campagne. Deze loopt van 16 april tot 10 juni.
Bij de Thuis in de Stad-fotowedstrijd van vorig jaar mochten stadsgebruikers zelf foto’s maken van hun stad en deze insturen, voor Mechelen werden er 200 foto’s ingestuurd.
Dit jaar willen we weten wat de favoriete plekjes zijn van onze stadsbewoners.

Elke stadsgebruiker heeft wel een aantal plekjes die van ‘de’ stad, ‘zijn’ stad maken. Plekjes met een verhaal, waar men een onvergetelijk moment heeft beleefd, een plekje dat het hart heeft veroverd. Aan de deelnemers wordt gevraagd hun favoriete plek door te sturen met de motivatie waarom deze plek meer is dan een ander. De leukste, origineelste en meest pittige verhalen krijgen hun eigen minireportage op tv.

Op www.thuisindestad.be is een invulformulier voorzien voor online nominaties, maar ook op de infobalie van het stadhuis, in het Huis van de Mechelaar en in de stedelijke bibliotheek liggen invulformulieren ter beschikking die daarna met de Post kunnen worden ingezonden.

Voor elke stad worden vijf winnaars geselecteerd die een 2 minuten durende reportage winnen op de regionale televisie. De tv-reportage zal niet alleen het winnende plekje tonen maar vertelt ook het verhaal errond.

De winnaars worden gekozen door stadsjury’s en bekendgemaakt door minister Keulen in het najaar. De winnende reportages zullen in de loop van oktober-november te zien zijn op de regionale televisie.

Wie doet mee? … Meer info op www.thuisindestad.be of op de gratis Vlaamse infolijn 1700!

Las ik niet ergens de reactie, dat we het maar een schamele prijs vonden ?

Je favoriete plekje verraden en dan komt er een tv-reportage verraden aan half Vlaanderen waar dat favoriete plekje is ....

:-)
Ik vond de vorige wedstrijd ook toffer (heb ik graag aan meegedaan...).
Dit spreekt me persoonlijk niet zo erg aan... Ik hoef niet zo nodig op het TV-scherm te komen met m'n favoriete plekje...
Maar goed, misschien zijn er wél anderen die graag ingaan op deze wedstrijd...
Allez, ik heb een effortke gedaan... :-)
...je gaat toch écht niet verklapt hebben dat jouw favoriete plekje de Melaan is Peter?
alhoewel, als 'peter' van deze stadsvliet, zou je wél een kans maken om het scherm te halen...
;-)
...Ik zie het al voor mij: een mooi reportageke met jouw schepnet in de aanslag...
Zit leuk beeldmateriaal in...
Mij spreekt het ook niet aan. Zelfde punt als Peter. je favoriete plekje zal zn charme rap verliezen als elke toerist er komt.
Mijn favoriete plek is... de MechelenTag op Flickr.
Wat je daar allemaal niet vindt, mensen...

LOL
Veel Playmobil de laatste tijd !!
Ja, ze zitten zelfs op de daken van de Luna Luna - LOL
Dat heeft Peter goed gelezen en goed onthouden. We zullen daar eens even onze mooiste en rustigste plekjes prijsgeven, zeker ? ...Plekjes die toch al zo schaars zijn...
Kom nou.
Te zien in Mechelen :
-Maneblussers
-Eendjesspotters
-Playmobilfiguurtjes
Het wordt nu wel echt genant - LOL
Wel Gimycko ... kijk goed uit je doppen, en veel zal je duidelijk worden !!
Het is toch vreemd dat jij er nog geen bent tegengekomen ? Jij neemt toch ook foto's als ik me niet vergis ?
Ik ken wel het kabouterhuizeke...
(Paardenstraatje ?)
Beste bloggers,

Ik had inderdaad op de blog al gelezen dat sommigen de prijs nogal pover vonden en dat jullie jullie favoriete plekje niet willen prijsgeven. Ik heb daar alle begrip voor. Maarre... misschien kunnen jullie wel jullie tweede keuze aan favoriete plek indienen? In Mechelen toch plekjes genoeg zou ik denken... ;-)

Ik heb vernomen dat de reportage op verschillende manieren kan opgemaakt worden en dat je als winnaar niet persé zelf moet figureren in de reportage. Dat verlaagt de drempel tot deelname voor sommigen misschien?

In elk geval: bedankt aan allen die toch hun plekje insturen!

Ik neem jullie terechte opmerkingen zeker mee naar de volgende vergadering over de wedstrijd in Brussel en bij de evaluatie van de wedstrijd achteraf. Ik vermoed dat de andere steden deze opmerkingen ook al wel zullen hebben gehad.

bedankt!
mijn favoriete plekje. is het groot begijnhof. En hier lopen vaak toeristen maar het is niet hinderlijk hoor!Het geeft eerder een bevoorrecht gevoel hier te mogen wonen. En van de gegidste wandelingen kan je nog altijd iets opsteken als ze je stekje langslopen.
Ik heb niet direct een favoriet plekje. Er zijn wel een aantal plaatsen in Mechelen waar ik graag kom.
Het hangt er ook van af in welke stemming ik ben. Als ik rust wil ga ik naar andere plaatsen dan als ik wat leven in de brouwerij wil zien.
Misschien niet meteen on topic, maar graag zou ik bij deze de artikels postende bloggers tippen over de afschuwelijke renovatiewerken die zich momenteel in het station van Mechelen afspelen. Wie is er op het idee gekomen om de muren in de meest doodse tinten grijs, groen en blauw te verven? Als ze denken dat ze het station er zo aantrekkelijker gaan op maken, hebben ze het serieus mis.
Inderdaad interessante topic, dat verdient een fotoreportage: 'Working in Mechelen'
@Working in Mechelen: We zulle maar blij zijn dat de verf gebruikt op de Vierendeelbruggen out-of-stock is, want had men dat kleurtje in het station aangebracht, zou dit mogelijk sommige treinreizigers tot suicidaire neigingen
leiden. ;-)
Zoals te verwachten is mijn favo.,Den Bruul zowel de lange als de korte,
Om dan vervolgens met pak en zak neer te strijken, op één van de gezellige terasjes dat ons mooie grote markt rijk is ..! Veel succes en tot ziens blog Madammeke
@Working in Mechelen
dat van die schilderwerken heb ik ook al gemerkt. Niet de meest happy kleuren, maar wel properder als daarvoor, als ze alles nog mooi afwerken tenminste en een tweede laag zetten.
Wat ik veel erger vind is het overaanbod aan camera's dat er recent opgehangen zijn, big brother is mijns inziens iets teveel watching us.
als je niets te verbergen, zoals ik, dan kunnen die camera's me geen barst schelen, al geef ik graag toe dat het met onze privacy erg gesteld is. Maar zoals gezegd, alleen mensen met snode plannen etc... vinden dit bedenkelijk. Maar let op "johan" daarmee wil ik nu ook niet zeggen dat ik je tot die laatste categorie reken. Begrijp me nu ook niet verkeerd.
Rudi,
ik kan me ook grotendeels vinden in die uitspraak 'als je niets te verbergen, zoals ik, dan kunnen die camera's me geen barst schelen', dat klopt en op zich heb ook ik dan geen vrees voor deze camera's. K vind het vooral erg op een perron te moeten aankomen en recht in een camera te moeten kijken, of van de trappen af te dalen en weer een camera te zien, of zelfs op perron 7 nog 2 camera's te passeren vooraleer ik nog maar de trein opgestapt ben.
Ja de camera's waren misschien in de uitverkoop Johan, maar klopt: dat zijn er toch wel een heleboel. Anderzijds moet ik er je toch op wijzen dat de lijn Antwerpen-Brussel en ook het Mechelse station beschouwd worden als één van de zwarte punten op het NMBS lijstje van vandalisme, geweld en agressie tegenover treinbegeleiders...
En zeggen dat mijn favoriete plekje bij de winnaars is. Binnenkort zal mijn favoriete Mechels plekje dus openbaar gemaakt worden, op de regionale TV !