Nieuwe souvenirwinkel GVA - 05/05/2007

met categorie:  
Souvenirwinkel opent de deuren

Aan de voet van Sint-Rombouts, in hartje Mechelen, opent vandaag opnieuw een souvenirwinkel. "Ik heb twintig jaar voor mijn kinderen gezorgd. Nu is Het Mechels Souvenierke mijn nieuwe hobby", zegt Mieke Van Hoof (50).

Mieke is trots op de kroost van zes die ze met veel liefde heeft opgevoed. "Ze hebben allemaal geholpen bij de inrichting van mijn nieuwe winkel", glundert de vrouw. Aan de Steenweg, op een zucht van de Grote Markt, is ze voortaan uitbaatster van Het Mechels Souvenierke, een zaak die tot voor kort gevestigd was in de Guldenstraat.

De winkel was eigendom van Christine Verstraeten, die samen met haar man ook N-Taxi runt. "Tijdens de taxiritten was het haar opgevallen dat veel mensen vroegen naar souvenirs, maar die waren in Mechelen nauwelijks te vinden", weet Mieke. In 2005, het jaar van Stad in Vrouwenhanden, startte Christine aan Lamot met een souvenirwinkel. "Als administratief bediende bij N-Taxi ben ik er louter toevallig mee ingerold en kreeg ik de smaak te pakken", vertelt Mieke.

"Fier en verliefd"

Maar in februari besliste Christine Verstraeten om de winkel in de Guldenstraat te sluiten. "Nu Mechelen eindelijk weer een souvenirwinkel had, vond ik het zonde om de inspanningen verloren te laten gaan. Ik wist dat er onder den toren al een jaar een pand te huur stond en voilà, hier sta ik dan. Maar pas op, dat is hier voor mij geen werk hoor. Souvenirs verkopen, is voor mij een hobby. Ik doe dat met plezier, want ik ben verliefd op mijn stad", verzekert Mieke ons. "Enkele jaren geleden evolueerde Mechelen van een ingeslapen naar een vervallen en verlaten stad, maar vandaag bloeit ze duidelijk op. Ik ben fier. Als ik onze toren zie staan, voel ik mij thuis."

De winkel van Mieke Van Hoof is elke dag open, maar maandag alleen 's avonds. "Speciaal voor de beiaardconcerten", verklapt ze. In Het Mechels Souvenierke kan je trouwens niet alleen souvenirs van de stad vinden. "Wij verkopen ook 230 streekbieren en pralines van de Duffels chocolatier Devina. Die maakt ook onze heerlijke Maneblussertjes!"

(Het Mechels Souvenierke, Steenweg 12. Telefoon: 015-20.33.62)
Mieke, veel succes gewenst met uw zaak!
wat zou nu een stad zijn zonder souvenirwinkeltje....ik kom deze week nog ne keer langs!
Ik ben enorm benieuwd, en ga er zeker een dezer dagen mijn licht eens opsteken !
Ik ben er, daarstraks, effe voorbijgelopen. Leuk winkeltje...
Als je voor het cafeetje van Staf Sels staat op de Steenweg, is het een twee-tot drie huizen verwijderd langs rechts (In de richting van de Kathedraal).
Ik geloof dat daar vroeger dat kinderschoenwinkeltje gevestigd was...
Ik ben er zaterdagochtend langs geweest, ik was de eerste klant ;o). Ik kende de winkel al van de vorige lokatie, en het ziet er nu echt heel goed uit.
Ze (Mieke) verkoopt ook lekkere pralines ;o)
Een fantastisch initiatief !!! Succes met je zaak Mieke !
Vroeger was dit de zaak "Ulenspiegel", daarna het reisbureau Uniglobe.
Beste bloggers,
mijn oprechte dank voor de prettige en positieve reacties. Jullie zijn allemaal welkom en een proevertje ligt op jullie te wachten.
Ha Mieke, leuk je te treffen op Mechelen Blogt! Ik deed daarstraks een telefonische bestelling voor heerlijke pralines, misschien ligt dat proevertje dan ook wel te wachten bij mijn bestelling, hé.
Tof je reactie te zien, Mieke.
Je ziet me wel weer in je winkel verschijnen ;o)
Prachtige zaak Mieke,kom zeker ook eens langs. Jan,waar blijven DE fotos??
Ben gisteren mijn 'inkopen' gaan doen daar. Ik had namelijk wat gasten die ik op een streekbiertje trakteerde. Mooie zaak !
Nieuw in de winkel:
In 'Het Mechels Souvenierke' hebben ze ook nu (met eigen ogen waargenomen) een assortiment van miniatuurflesjes likeuren e.d. in de meest diverse vormen en formaten. Echt iets voor verzamelaars denk ik, want de voorraad bestaat uit maar liefst ong. 800 flesjes. Nieuwsgierigen: neem gerust eens een kijkje in de winkel. Ik deed het en zag dat het goed was ;o)