Mechelse klimaatwijken besparen gemiddeld meer dan 12% energie

met categorie:  
Op dinsdag 22 mei werden in de Arenbergschouwburg in Antwerpen de resultaten bekend gemaakt van alle klimaatwijken uit de provincie Antwerpen.
De actie 'klimaatwijken' is een initiatief van onder andere de Bond Beter Leefmilieu waarbij een aantal gezinnen een weddenschap aangaan met hun gemeentebestuur om over een periode van 6 maand minimum 8% energie te besparen. Ze worden daarbij geholpen door een energiemeester.
In Mechelen schreven zich 'slechts' 3 klimaatwijken in. De klimaatwijk 'Groen! Mechelen' bespaarde maar liefst 18,4% en de wijk 'Leegheid' verbruikte 16,25% minder energie. De 13 Heffense gezinnen die deelnamen onder de naam 'Heffen Dorp' realiseerden een besparing van bijna 10%.
Omgerekend werd er door de inspanningen van deze energiezuinige Mechelaars ruim 46 ton CO2 uitstoot vermeden. Alle deelnemende gezinnen werden beloond met enkele leuke, energiezuinige gadgets en een waardebon van de Stad Mechelen. De grootste beloning krijgen ze echter wanneer hun energiefactuur in de bus valt. Want door energie te besparen, bespaar je natuurlijk ook geld.
Hopelijk zijn er in het najaar, wanneer de volgende editie van de klimaatwijken start, heel wat meer Mechelse gezinnen kandidaat om energie te besparen. Meer informatie over de klimaatwijken kan je verkrijgen op de milieudienst.


Welkom Ward ! Mooie bijdrage ...
mooie sensibilisatie-actie!
Misschien starten volgend jaar wel méér Mechelse wijken met de actie..
Afwachten natuurlijk wie beter doet volgend jaar. 18,4% besparen is al een scherpe prestatie denk ik.
klimaatstad, iemand?