Mechelse Burendag 29/5/2007

met categorie:  
Volgend bericht heb ik van de webstek van de stad Mechelen geplukt. Heb er ondertussen al een flyertje van gezien en het lijkt me wel een leuk idee.
Is het een middel om de verzuring tegen te gaan of kennen we onze buren al zo goed dat dit niet nodig is? Woon je in een buurt waar de gesprekken met de buren zich beperken tot: 'Goeiemorgend, alles goed?' of gaan de gesprekken nog iets dieper dan dat?
Wil je je buren beter leren kennen, dan kan je dit doen tijdens de Mechelse burendag. Kan je niet wachten tot dan, begin er dan nu aan. :-)
Meer info staat hieronder.

Op dinsdag 29 mei met je stoel de straat op!
Dat is de leuze van de eerste Mechelse Burendag...

Je kent je buren niet en dat is spijtig. Op dinsdag 29 mei 2007, de Europese burendag, krijg je dé kans om hier iets aan te doen. Zet tussen 18 en 20 uur je stoel op straat en maak kennis met je buren. Wie weet maak je wel afspraken voor een leuk straatfeest in de zomer of een sfeervolle kersthappening.
De eerste burendag vond plaats in Parijs. Een groepje actieve bewoners nam het initiatief om de oude gewoonte van vriendschappelijk en hulpvaardig met de buren omgaan, nieuw leven in te blazen. En dat is gelukt, want jaarlijks brengt de burendag een paar miljoen Fransen de straat op.

Vorig jaar ging in Antwerpen de eerste Vlaamse editie door. Ondanks de frisse temperaturen die avond namen 450 straten deel en zaten vele Antwerpenaren buiten een praatje te maken..

En nu is het de beurt aan Mechelen! Enkele Mechelse buurtcomités willen alvast het goede voorbeeld geven door het initiatief op gang te trekken. Alle Mechelaars, straten, buurtcomités en (wijk)verenigingen worden bij deze uitgenodigd om zich aan te sluiten. Elke deelnemende straat ontvangt bovendien een waardebon van de OXFAM wereldwinkels om een hapje en een drankje in te slaan. Meer info bij diversiteit en op het nummer 0473/47 20 66.

Volgende buurtcomités tekenden alvast present: Caputsteen, Pennepoel, Leuvensesteenweg, Heihoek, Nekkerpunt, KVMG, klein begijnhof, groot begijnhof, goudenelf,... en wellicht volgen er nog vele anderen.
verbeter de wereld begin in je buurt
@peter: ik denk dat ik mijn stoel aan de Melaan ga zetten, zo geraak ik aan mijn beloofde pint!
Je buren leren kennen is een werk van elke dag. Niet van twee uur.
@Mark: Misschien is dit voor sommigen een sein om hun buren te leren kennen? Wie weet dat ze na die 2 uurtjes hun buren anders gaan bekijken en nadien met mekaar meer gaan communiceren. Dan is de opzet toch geslaagd vind ik.
Een leuk initiatief !

En, ik sluit me aan bij Filip: natuurlijk gaan die twee uur nu niet HET wondermiddel zijn, maar het kàn een start zijn idd...
Tja Jokke: een lange zitbank heb je dan al ... dus een stoel moet je niet meer meebrengen.
Misschien zijn er nu eenmaal mensen die in een stad wonen, omdat ze de anonimiteit verkiezen ... ?
Oei oei oei.
Dinsdag zwaarbewolkt met regenbuien.
Wind 4 Bft
Temp max: 16°

Dat vind ik wel jammer.
Er zal snel binnengekropen worden.
@St Netels: binnengekropen worden kan pas als er eerst buitengekomen is!
Mensen vergeet de burendag niet op dinsdag 29 mei. Het kan plezant worden. :-)
Nog een paar dagen en dan is het de burendag. Op dinsdagavond 29 mei tussen 18u en 20u. Vergeet het niet. :-)
En hoe was de burendag? Goed meegevallen of hebben jullie er niet aan meegedaan?
Grandioos gemist!
Keek ik af en toe uit mijn raam om burenactiviteit te bespeuren, zonder succes, toen ik later op de avond frieten ging halen waren ze net de party-tent aan't afbreken... aan de andere kant van de straat achter de hoek! (lacht) Gvdoemme zeg, net uit mijn zichtsveld, allez, volgende kleer beter.

't Waren wel goeie frieten!