Malinwa won meer dan verdiend met 1-0 van de Great Old

met categorie:  
(Bron website KV)

Gestreden met het hart, met mooi voetbal en met het verdiende doelpunt, zo valt de partij voor KV Mechelen samen te vatten.


KV Mechelen – R. Antwerp FC had alles om tot een topmatch uit te groeien. Het bordje uitverkocht mocht 's ochtends aan de loketten worden opgehangen waardoor Achter de Kazerne bomvol zat. De match loste in de eerste helft helemaal de verwachtingen in. Beide ploegen kozen bij aanvang met een gewijzigde veldbezetting ten opzichte van vorige zondag voluit voor de aanval. Mellemans vulde bij KVM de rechtsback in terwijl Crabeels zijn goede invalbeurt op de Bosuil beloond zag met een stek op de linksachter. Het trio Geudens-Dhont-Asare bevolkte het middenveld terwijl ook Kielo Lezi, Charaï en Vleminckx in de basis startten. Gestuwd door meer dan 10000 geelroden in de tribunes claimde KVM de betere mogelijkheden. Ristovic stond echter pal op pogingen van de doorgebroken Asare en Vleminckx. Aan de overzijde moest ook Werner attent zijn op een poging van Lukanovic die in de spits de weinig benijdenswaardige taak had de geblesseerde Campbell te vervangen. Slechts één schot op doel was voor hem weggelegd. De Great Old versierde wel het meeste vrijetrappen en corners, maar haalde te weinig rendement uit de geboden mogelijkheden. De grootste kansen op de openingstreffer waren voor de thuisploeg, maar het bleef nul-nul bij de pauze.

Een heel klein beetje oorlog moest het dus worden in de tweede vijfenveertig minuten om dat belangrijke doelpunt op het bord te krijgen. En gebombardeerd werd er. Malinwa drukte Antwerp tegen het eigen doel. Het blok Van Hemert-De Laet-Verbiest zag sterretjes, maar behield toch de organisatie achterin. Wanneer de bezoekende defensie dan toch een Mechels schot doorliet, kon het rekenen op een geweldige Ristovic. Kielo Lezi, Crabeels en Dhont vloerden de uitstekend keepende Risto maar niet. Antwerp stelde daar niets tegenover. Toen Geudens uithaalde verdronk Antwerp helemaal in zijn eigen loopgraven. De middenvelder preciseerde zijn kanon richting linkerbenedenhoek en deed de netten trillen. Voldoende voor de overwinning voor de thuisploeg die rustig de partij uittikte.
Ben net terug van een fantastische pot voetbal. Malinwa won o-ver-ver-diend en den ambiance was werkelijk onvergetelijk. Dat belooft voor de rest van de eindronde!
Voor zij die nog geen kaartjes gekocht hebben voor de thuismatchen tegen KV Kortrijk en Liers: doen! Een uitverkocht Achter de Kazerne is een feest zonder weerga! :-)
't Zal volgens mij tussen de Lierse en de kv gaan, en hopelijk valt de beslissing pas de laatste dag, zo blijft het lekker spannend!
Het was gewoon schitterend, wat een sfeer. Super
14 juni is D-Day.
KVMechelen - KVKortrijk : 3 - 0
En het was weer een feestje.
Donderdag de verplaatsing naar KFC Loempia.