Foto van de Dag: Extreme makeover

met categorie:  
Voor en Na
(c) Roger Kokken

(Zelfs de verkeersborden zijn vernieuwd dixit Jokke OZB)
zoek de 7 fouten:
- schoorsteen weg...
- trapgevel in ere hersteld...
- venster aan zijgevel geopend...
- deur werd venster...
- venster werd deur...
- naambord verwijderd...
- verkeersbord aangepast...

vergat ik nummer 8?
@jans: kabeltelevisie? want antennemast weg!
En 't is ook geen gezellige kroeg meer...
beplanting verwijderd ...;-)
Wat hangt daar feitelijk aan de goot? (zijkant, nog voor het venster en de regenpijp)
en nr 9, het dak doorgetrokken
Peter. dat oud huis staat mij bekent voor,welke hoek is dat?
Haverwerf, Hertshoornstraat als ik me niet vergis ...
@ peter : 100 pct correct.
Vroeger huisden hier de Outlaws, met Porky als President.
Porky's, nog onlangs gezien. sweet memories aan vroeger jaren
10) fotograaf stond op andere plaats want de gebouwen staan schever.
of
11) fotograaf stond schever, hips
12) voetpad in de straat naast huis
13) voetpad voor huis vernieuwd
@ lieven : Leeft Porky nog ? Ik ben ooit eens in dat cafe geweest (met een klein hartje) en heb er enkele pinten gedronken. Waren de Korte en de Lange Mug nu wel of geen Outlaws ? Van den Hilaire (met zijn tatouage op zijn keel) ben ik haast zeker, want die heeft ooit in een interview gestaan over een reis van de Outlaws naar een Feestje van de Hells Angels in Amsterdam. Een artikel in Humo toendertijd.
En zitten de Outlaws nu op den Battelse of de Gentse Steenweg ?
...Battelse Steenweg, aan 'den Eik' - waar vroeger het kasteeltje Beaulieu was...
@ Jan : Kun je geen fotootjes maken van hun nieuwe clublokaal - LOL
...die eer laat ik volledig aan jou gimycko. Jij 'kent' het clubje blijkbaar toch al een beetje... :-)
@ jans : 1 keer in het cafe van de Outlaws - verschillende keren in het cafe van Motorclub Den Boozer in het Varkensstraatje met Franske als president en de Zappa als speelbal.

Times, they are a' changin...
Hips hips hips..
De fotograaf
Foto's van dat selecte clubje aan hun lokaal "Iron Horse" op de Haverwerf met inbegrip van Porky kun je bewonderen op http://www.outlawsmc.be/
rubriek foto's
Ruim 25 jaren geleden, toen ik jong en mooi was - nu ben ik alleen nog mooi! - heb ik ooit een vakantiejob gedaan bij de stad Mechelen, dienst openbare werken. Je kent dat wel; trottoirs openbreken, rioleringen vrijmaken, straten herstellen...
Eén van de Outlaws werkte daar ook: een vervaarlijk uitziende beer van een vent, met tatouages, kettingen e.d. Maar als we op vrijdagavond met enkele collega's nog een pint gingen drinken, liet hij verstek gaan, want hij moest met zijn oude moeder naar den Delhaize! Hoe zegt men dat: ruwe bolster, blanke pit. Eigenlijk was het best een toffe kerel, alleen de verpakking zag er wat bizar uit.
Koen, zo zijn er meerdere van de Outlaws ;-) alleen is dat bij sommigen moeilijk aan het verstand te brengen, ik heb er al menig uurtje discuteren/oeverloos zeveren opzitten.
@koendv: blijkbaar wordt in Mechelen stoepherstelling nog steeds uitgevoerd met beruchte "koendv-techniek"!
@gimycko, ik denk dat ik de Mechelse versie van Porkys niet ken. Ik ken wel de hete-tiener movie waar Porkys een bordeel is in een paalwoning. De jonge snaken worden er met alle middelen geweerd maar de hormonen vieren hoogtij en alle middelen worden ingezet om alsnog een glimp op te vangen van wat er binnen gebeurd. Op het eind wreken de tieners zich door het gaanse zootje van zijn palen te trekken het water in.
Katrientje@ Wat 'daar aan die goot hangt' is de straatverlichting!
Het is nogal modern spul, misschien had een lantaarn 'oud model' beter geweest...maar ja goesting en kleuren...
toch erg dat voor de rust van een goed bemiddeld persoon zoiets moest verdwijnen.En dan nog vlug een 500 jaar mooie voorgevel veranderen. zonde van die deur maar dan konden ze hun zeteltje niet zetten zeker !
@kolenboer: wat is er verdwenen? Een afgeleefde, op de rand van het verval staande krot!
En die deur: die is tenminste stevig!
Dit is een erg geslaagde verbouwing volgens mij ... De tradionele zand- en baksteenstijl is perfect behouden ... Eén van de betere ...

den "big" was ooit nog roadie van Bizjoe, een schat vanh een gast !! en hij had een Bedford comionette...zalig om te laden ! :-)

Den Big heette Carlo (familienaam ontsnapt me) en woonde in de Geerdegemstraat bij zijn vader (Jos).
Voor hij zijn Bedford had, reed hij op een mobilette, die je door zijn lichaamsbouw niet zag, zodat er precies twee wielen onder zijn gat stonden :-)
Het was idd nen toffe pee.
Hij heeft ook nog de sound van Micha Marah verzorgd en deed later ook de inrichting van de geluidsapparatuur voor discotheken, heb ik me laten vertellen.
In hoofde daarvan is hij zelfs naar Griekenland verhuisd, maar of dit tijdelijk of definitief was, weet ik niet.
 
 

 

Als verduidelijking op "Geplaatst door johan (niet gecontroleerd) op do, 10/05/2007"   de eerste foto werd gemaakt met een Nikon met een 50 mm lens en de tweede met een digitaaltje met een 28 mm lens...  Ik was bij die tweede foto voor een keer eens niet  strontlazarus maar ik had de techniek van het "rechttrekken" toen nog niet onder de knie :-)

Ik woonde en woon nog steeds in de Lange Schipstraat, waar de 'outlaws' ook zaten in café 'de golem', ik moest er altijd voorbij als ik naar het Scheppersinstituut stapte, de geur van wiet en patsjoelie maakt je duizelig :-)
In het Scheppersinstituut heb ik nog bij Hilaire van Espen gezeten en zijn broer zat er ook (Mario).  Een grappige, slome, brede kerel die een rebel in de klas was en vaak te laat kwam.
Jaren later zag ik Hilaire terug met tatoes en kettingen, een outlaw geworden.
Toen ik enkele jaren geleden wat aan het mijmeren was over verleden tijden moest ik aan hem terugdenken en botste op zijn foto op de 'outlaws site': hij stierf op 39 jarige leeftijd vernam ik daar.  Vraag me af hij aan een ziekte gestorven is en of zijn (stief) broere Mario nog leeft.
Enfin, wilde dat alleszins effie kwijt. 

Noemde uw broer soms Kurt?

 

@gimycko:bij mijn weten is Porky nooit president van de Outlaws geweest...

De Mug is korte tijd Outlaw geweest,de Lange Mug was het meelopertje(the bitch) van Pirre den bokser en het is door (of dankzij) de volharding van Den Hilaire dat ze nu deel uitmaken van de internationale Oultlaws-organisatie 

 

Franske is nooit president geweest van Den Boozer,dat was Den Erik...
Franske was wel de oprichter en de cafebaas

@ BartV :

Van wat ik me er nog van herinner was dat de Korte Mug een stevig zwarte hangmoustache had en de Lange Mug ne grote gast was.  Den Hilaire heb ik geregeld nog weten zitten in dat toenmalige cafeetje op den hoek van de Muntstraat met de Botermarkt.

Had den Hilaire gene adelaar getatoeerd op zijn keel ?  En stond hij ooit niet eens in den Humo i.v.m. een feestje van de Hells Angels in Amsterdam waar hij was geweest ?

Bij Franske, in den Boozer, heb ik geregeld pinten gepakt en één keer eens in de Iron Horse geweest, toen de Porky achter den toog stond.

Outlaws Mechelen

Kan iemand mij helpen ???

Ik ben op zoek naar de naam en contact van de uitbater van "kruig Gollem" in 1977.

Hij was de organisator van het optreden of AC/DC in thier Brau hof uit Kontich

Ik werk op een project van website over AC/DC in België

Ik zoek alle documenten, tickets, affiches,....

Bedankt voor uw hulp en sorry voor mijn slecht nederlands

Michel REMY

tntblack19@yahoo.com

 

 

in 1977 was "de Willy" of Penske de baas van de Gollem. Ik woonde toen in de Gollem  en herinner   me nog vaag dat optreden. Hij heeft later den Bras overgenomen waar de Outlaws ontstaan zijn.

"Penske" heet in feite Willy Vandeweghe. Het laatst dat ik van hem hoorde woonde hij in de Heembeemd of de Zelestraat.

 

Porky woonde (woont?) in Battel. Het was altijd grappig om zien als hij in Battel de bus naazr de stad nam: hij ging altijd achteraan zitten, en alle bange brave madammekes gingen allemaal zo ver mogelijk van hem vandaan zitten

  dat was volgens mijn weten Ludgarde van Hoof

Dank u iedereen !!!