De oude doos

met categorie:  


We zitten wel eens te mijmeren over hoe alles vroeger beter was.
Minder gejaagd, mooier, gezelliger, enz ...
Wanneer ik zo zit te denken, heb ik steeds zin om de grote oude en stoffige fotodoos van de zolder te halen en te genieten van hoe het vroeger was, de oude klasfoto's te doorbladeren, en weg te dromen naar vroegere tijden.
Alleen ....... de oude fotodoos is in de loop der tijden, door omstandigheden, verloren gegaan.
Ik zat zo te denken dat deze site het middel bij uitstek is om zulke oude Mechelse foto's te bundelen.
Het is misschien een gek idee, maar iedereen heeft tegenwoordig een computer en een scanner, en iedereen heeft ergens op zolder wel een oude schoenendoos staan met zwart-wit foto's met witte gekartelde randen in.
Als iedereen eens de moeite zou doen om de doos boven te halen, wat je al zeker een gezellige avond biedt, en de mooiste foto's in te scannen, zijn de beelden al beschermd tegen verdere slijtage.
Als je dan de beelden ook nog wil delen met anderen, is het hek uiteraard helemaal van de dam.

Daarom stel ik mezelf kandidaat om alle foto's te publiceren op Flickr, zodat we één grote Mechelse fotodoos krijgen.
Wie zich geroepen voelt, kan zijn ingescande oude Mechelse foto's mailen naar jan.goovaerts@pandora.be, eventueel voorzien van korte tekstjes die erbij kunnen verschijnen.
Ik zorg op mijn beurt dan voor de publicatie op Flickr of op een aparte blog.
géén slecht idee...
Fantastisch initiatief, Jan!
Leuk idee Jan. Als ik je een tip mag geven. Zorg voor goede database ondersteuning, want het zou zonde zijn dat al het werk, van zoeken, en van commentaar voorzien ooit zou verloren gaan.

Elke foto best van commentaar voorzien, maar ook van enkele tags, om ze makkelijk te kunnen terugvinden. Misschien zit er wel een samenzerking met BeeldbankMechelen in ? Die hebben tenminste al een knap digitaal platform.

Veel succes er mee !
Geweldig idee Jan,ik ga men schoenDOZEN terug opzoeken.
Hopelijk krijgen we zoveel mogelijk mensen op de been en kunnen we op die manier één grote fotodoos bij mekaar krigen waar iedereen een hoop mooie uurtjes kan aan beleven.
eens kijken op
http://www.heemkring.be/foto/
door enkele mensen van Duffel wordt er al enkele jaren zo'n fotoarchief bijgehouden.
@Jan, Temmer: Die site van de Heemkring (als je goed zoekt vind je daar trouwens mijn lagere school foto's terug) is gemaakt met de technologie "Coppermine Photo Gallery". Lijkt me goed !
@peter: een late roeping als briller?
@jokke: :-)
Als (nieuw) educatief medewerker bij S-Plus, zal ik zeker bij onze leden een oproep doen om hieraan mee te werken...
Wat een leuk idee! Oude foto's zijn het altijd waard om eens bekeken te worden,vooral om de vergelijking vroeger-nu eens te kunnen maken. Op de site van Heffen-dorp kwam men al een jaar geleden op dit idee, en ik moet zeggen, het slaat aan. Zeker uitwerken dat plan!
Inderdaad een prachtidee !
Vorig jaar heb ik ter gelegenheid van het buurtfeest van buurtcomité Leuvensesteenweg een paar 100, zoniet 1000 oude foto's ingescand. Ik ben nog steeds op zoek naar foto's van onze buurt voor de tentoonstelling op ons volgende buurtfeest op 1 september.