22/04 : slechts 1 vraag .. waarom ?

met categorie:  
Als trotse bewoners van het Kerkstraatje hebben ik en Lieven ons in comments reeds geuit over het totale gebrek aan respect voor onze groene aanplantingen. Ik ga er niet te veel woorden aan vuil maken, ik denk dat de beelden voor zich spreken.
Toen mijn moeder zich deze morgen naar de bakker begaf moest ze voor de zoveelste keer constateren dat onze "voortuin" tot een slagveld was herleid.

Waarom ?

Voor zij die zeggen ... mss was het een kat ? Ik denk niet dat die zo een steen kunnen verleggen.
Vandalisme
bij ons hebben ze ook al drie keer de bloembakken met inhoud van het vensterraam gegooid. Respect blijft bij de aanhouder. De vandaal verdient zelfs geen aandacht in deze - laat staan het genoegen van de vernieling. Een bloempje en een plantje geeft toch een heel andere invulling aan je straatbeeld en beleving.
och allemaal zo erg niet mensen. ter vergelijking : rijd eens op een maandagmorgen rond 8 uur door de Adegemstraat of langs de Leuvensesteenweg (kant Raghenoplein), dan zie je massa's sluikafval liggen, scènes zoals in derde wereld landen
Niet zo erg, ja we mogen blij zijn dat het druggebruik er al een tijdje verdwenen is maar als je elke avond de vuiligheid van achter het gat van de schooljongeren mag opkuisen om een schoon plaatsje voor uw huis te hebben(sorry voor het woordgebruik maar dit is een vlaams gezegde) en als dit elke keer opnieuw gebeurd 's morgens voor het school, 's middags tijdens de middagpauze en 's avonds na de les, dan hebt ge er wel snel genoeg van.
Bij vuiligheid achterlaten alleen blijft het niet, er zijn de brandgaten van uitgeduwde sigaretten in de verf, de voetsporen op de geverfe muren. We zwijgen hierbij nog van de vele speek / rochel vlekken op grond,dorpels en muren.
Je kan er donder op zeggen dat een mooie bloem die je zelf gestimuleerd hebt in de groei het geen drie dagen uithoudt zonder afgerukt te worden en wat verder vertrapt achtergelaten te zijn.
Ik had het niet beter kunnen zeggen denk ik ...
Ik ken het fenomeen ... probeer echter vol te houden ... Leuke planten in de straat maken het toch allemaal zoveel leuker !
De politie is deze morgen langsgekomen. Blijkbaar is er in mechelen nu ook een cel voor dit soort zaken.

015/28.66.66
Een die niemand kent,waar niemand weet van heeft en die zo geheim is dat die voor de eigen diensten verborgen is?
Nog geheimer en verborgenerder dan de wijkagenten toch niet? Dat lijkt me sterk (lacht)
Het lijkt een futiliteit, maar wij kampten met hetzelfde probleem: ook bij ons in de buurt waren tegeltuintjes en bloembakken op de vensterbanken geregeld het mikpunt van vandalen én van plassende en kakkende honden.

De wijkagent is er voor langs geweest. Hij zei zelf: "Verwittig ons, ook al is het maar voor 'n kleinigheid." Gelukkig is het bij ons nu al een tijdje geleden. Hout vasthouden dat het zo mag blijven.

En Gil, niet opgeven, hé.
Knock on wood ... inderdaad
gil: "Blijkbaar is er in mechelen nu ook een cel voor dit soort zaken". ???
En als er nu meerdere daders zijn moeten die dan allemaal in dezelfde cel?