Straatje zonder Einde??

met categorie:  

(foto: Applefan BE)

Deze best grappige foto van het Straatje zonder Einde, werd geschoten door Applefan BE, oftewel Gil Plaquet, een achtienjarige student uit Mechelen.

Misschien wordt ook hij één van de vele Flickrfotogafen die posten in de Mechelengroep.
Deze groep groeit nog steeds aan, en er is een aardige verzameling foto's van Mechelen in te vinden...
Elke aangesloten Mechelen-fotograaf zet er z'n beste plaatjes van de Dijlestad in.
Momenteel zijn er 121 leden, en werden 1535 foto's gepost. (waaronder ook een hele reeks van de Flickr-meetup in onze stad, van september jongstleden, én van een paar torenbestijgingen, die de groep organiseerde...)
(administrator: Koinsky)
Echt wel de moeite om er eens een kijkje te gaan nemen!
En wie weet bekruipt jou ook de zin om aan te sluiten?

http://www.flickr.com/groups/mechelen/pool/
(wel even registeren maar dat is gelukkig gratis)

Ook even aandacht voor nog een andere groep:
Melaan Mechelen
(administrator: Peter Meuris - 24 leden en 117 foto's)

http://www.flickr.com/groups/melaan/pool/
(wel even registeren maar dat is gelukkig gratis)
ondanks het plakaat is het op het eerste gezicht echt wel een straatje zonder eind
maak maar véél foto's van Mechelen zodat ik "opslaan als" kan doen. Want met mijn kromme pootjes lukt het niet om te fotograferen. Maar ben misschien wel jullie grootste fan!
Wat betreft de flickr groepen... Misschien kent iemand nog andere sites waar fotografen met "een mechelen-afwijking" actief zijn?
Misschien hebben jullie er nooit bij stil gestaan waaromhet straatje zo heet? Eigenlijk heeft het dus wel een "eind" want het komt uit op de achterkoer van een huis.Wel gewoon omdat vroeger dit straatje geen echt "eind" had, m.a.w.het eindigde niet op een andere straat maar op een vliet. Die vliet, de "oude Melaan", die vertrok vanaf de Dijle aan de Winketpoort liep onder de Arme KLarenstraat en langs achter kwam die langs het straatje zonder eind; omdat er al een brug liep in de Arme Klarenstraat besliste men het straatje niet door te trekken tot de Nieuwe Begaardenstraat. Was ook moeilijk want er stond ook een pand, het huidige "Vuurstaal". In de tuin ( kan je zien achteraan in het steegje) liep dus die vliet en vermits het vuurstaal een handelshuis was met opslagplaats, kon men vanuit de vliet schepen lossen. Dus kwam er geen "eind" aan het straatje.
Inderdaad, boeiende, fascinerende foto...
En dank, Rudi, voor de verhelderende uitleg! Het eindigde dus op een Vlietje!! Aha...
Goh... Weer wat bijgeleerd ;-)
Ik heb dat ook altijd zo grappig gevonden dat het straatje-zonder-eind wél een eind had... nu weet ik ook waarom... We zijn nooit te oud om bij te leren... Bedankt Rudi ! En bedankt Applefan BE voor de bijzondere foto!
Hallo,

Bedankt voor het gebruiken van de foto en de complimenten in de comments. Even wel iets rechtzetten, ben een echte, officiële Mechelaar sinds 6 jaar hoor, maar mn roots liggen inderdaad in klein Brabant.

Blog ze !
@ florisla
Of je er een groep fanatiekelingen gaat tegenkomen, weet ik niet. Maar op de verschillende fotosites kan je meestal ook zoeken op keywords om foto's te vinden. Zo kan je van de foto's op het community-stuk van Webshots die te maken hebben met Mechelen, ook een RSS-feed maken.
en natuurlijk op onze eigen telenet: http://foto.telenet.be/phot...