stadspanorama

met categorie:  

(foto: Anendel - Stijn Swinnen)

Deze bijzondere panoramafoto van de Grote Markt wil ik graag op Mechelenblogt gooien...
Proficiat Stijn voor dit knappe plaatje!
Echt waar een mooie foto van Mechelen. Ik woon nu in Zuid Africa en hebt mijn stad van 1978 niet meer gezien. Het heeft mij veel plezier gedaan om deze site gevonden te hebben, en met zo'n mooie foto. Ik zou graag ook weten waar ik een foto kan vinden van de Rijksmiddelbare school , gelegen op de Zandpoortvest... iemand?
Welkom Marc bij Mechelenblogt!
Het doet me deugd dat je via 'den Blog' je stad herontdekt!
En weet, je bent niet de enige Mechelaar in het buitenland die ons hier regelmatig komt bezoeken. Zo zijn er oud-Maneblussers in Spanje, Bahrein, V.S. die Mechelenblogt ontdekt hebben (en er véél plezier aan beleven).
Je weet toch dat als je de linkerkolom met kleine fotootjes aanklikt (Flickr), je automatisch terecht komt op foto's van Mechelen (en dat zijn er best al héél veel...).
Of er van de bedoelde school op de Zandpoortvest al foto's zijn, durf ik wel betwijfelen... Maar wie weet, volgen er nog wel in de toekomst!
Bedankt alleszins voor jouw bezoek en jouw reactie!
Schitterende Panorama ...
@ Marc: Ben jij het die al die comments in het Zuid-Afrikaans op mn flickr heeft gezet ?
Marc, de foto is onderweg naar die Suid Africa.
@ Marc Sweeck

Welkom op Mechelen blogt.
U kan een foto van mijn verzameling zien op Flickr "Jos Nys'fotostream.
@ Marc Sweeck

Ik bedoelde een foto van de RMS Zandpoortvest.
Marc, Welkom en het is niet alleen een leuke site om uitgeweken mechelaars.maar
zeker om inwijkelingen een goed mechelgevoel te geven! ik ben het beste
voorbeeld.En ik doe niet anders dan opslaan als...
Hello Marc,ook van harte welkom bij ONZEN blog.Als je via men mail uw adres doorstuurd,dan stuur ik je een DVD waarop zowat alle gebeurtenissen van Mechelen opstaan (1985-1995),duur ongeveer 90minuten. Groetjes
Hallo iedereen,
Uitgeweken sinds 1980 naar Frankrijk en ben enkel sinds 2 maal terug gekomen in Mechelen. Wat is mijn stad verandert. Gelukkig door al die wonderbare fotos (Jan Smets fotos zijn ongeloofelijk)herzie ik de stad van mijn jeugd. Ben nog in het Scheppersinstituut mijn broek gaan verslijten...wat een verwondering van een vlietje te zien aan de Melaan.
Ben nog altijd "nen echte mecheleir" in mijn hart.
(heb jaren in de Willemgeetstraat gewoond) Groetjes
Hello Marc Segers,natuurlijk ook hartelijk welkom op ONZEN blog.Met al die Marc-en zullen we in het vervolg met tweewoorden moeten klappen.Nen echte Mecheleir zijn we toch feitelijk allemaal nietwaar "Eens Mecheleir - Altijd Mecheleir" zeker??
Hallo,
Hartelijk dank voor de "rappe" reaktie
Ja hoor ben nen echte mecheleir en zal dat wel blijven voor mijn leven. Wat mis ik mijn stad en vlaanderen als ik al die fotos zie (en mechels spreke mis ik ook)
Heb zelfs een uit hout gesneden kopke
van opsinjoor bij mij thuis aan de muur hangen ;o)
Marc uit Zuid-Afrika, Louis uit de USA, Marc uit Frankrijk, Omar uit Bahrein... (en ik vergeet er velen...)
Maneblussers over de grenzen van de Dijlestad:
allemaal welkom op den Blog!
Ik ben blij dat het 'Mechelen-gevoel' niet verdwijnt als men de landsgrenzen oversteekt - maar blijkbaar toeneemt!
Het doet me ook deugd dat m'n foto's van onze geliefde stad in de smaak vallen...
Jan,we wonen in Mechelen,wij genieten ten volle van je fotos en zeker ook van de goede uitleg erbij
Hoe komt het eigenlijk, dat als ik foto's op flickr zet over Mechelen dat die niet meer op de linkerkant van mechelen.blogt verschijnen, zijn we onderscheid aan het maken?
@Sint: Flickr issues... en even geduld. Zal wel komen.
Jan, heb al honderden fotos van je bewondert. Geeft me bijna het gevoel dat ik in mijn stad ben. Met het nieuwe gebouw van Lamot is er schijnbaar veel verandert. Als ik jong was ging ik soms naar "den Beethoven kelder". Weet iemand wat daarvan is gekomen ?
@ Sint: dat vroeg in me gisteren ook al af... Ik zag gisteren van jou foto's in de Mechelen-groep met schitterende vaartlandschappen (waar ik trouwens op reageerde), en zag dat je de tag 'Mechelen' plaatste. Ik verwonderde me er ook over dat ze niet op Mechelenblogt verschenen.... Maar ik kan er geen uitleg over geven
...
(ik heb dit nog al eens gemerkt met een foto van m'n nichtje, Femke Suykens).

@Mark: De Pekton, waaronder de Beethovenkelder was, is afgebroken om plaats te maken voor het Novotel op de Lamotsite.
Maar de Pekton (het houten huis) zal terug opgebouwd worden aan de overkant van de straat, naast de Lamot zelf - in de Beethovenstraat.
Maar, men had er inderdaad al een aanvang moeten mee nemen...
Ja, Jan, de uitleg heb ik inmiddels al van Peter gekregen, 't is Flickr dat soms kuren heeft dus. Onlangs heb ik mijn account moeten deleten en een nieuwe aanmaken, ik dacht dat het daaraan lag.
Da's wel een beetje het jammere aan Flickr, je kan er maar 200 foto's op kwijt en na een jaar werkt de account ook niet meer. Heeft de opper-internet-multinational Google nog geen versie van Flickr? Ik ga eens kijken zie..
sint: die heet Picasa
Inderdaad, na 200 foto's 'verdwijnen' je foto's van Flickr...
Da's waar.
Maar bij het betalen van 24,95 dollar voor 1 jaar (of zoals ik het doe: 47,99 dollar voor 2 jaar) kan je onbeperkt foto's opladen en opslaan...
Best betaalbaar plezier... ;-)
@Jan: Ik weet het, maar ik gebruik mijn creditkaart nooit om iets op het internet te betalen, ik weet het, slechts 1 op de 2miljoen keren loopt er wat fout, zolang je bij de 1.999.999 goeie zit valt dat goed mee, maar je zal maar die ene zijn natuurlijk.

@peter: Merci, ik vond het niet
Welkom op mechelenblogt.Ik ook heb Mechelen verlaten in 1955 en heb mijn geboortestad niet meer gezien voor ongeveer 30 jaar (-/+).Door al mijn nieuwe vrienden(de mechelen bloggers)kan ik al de veranderingen zien dat mechelen isaan het ondergaan.Ik kan moeilijk geloven hoeveel Mechelen is verandert.Ik woon nu in Indiana,USA.PS,ik beging terug mijn vlaams te leren (oep ze plat mechels)WELCOME.Greetings from the USA,de Loewee.
Dat vorig nootje was voor Marc Sweeck.Louis
Zopas een telefoontje ontvangen van Marc. Alhoewel hijzelf zegt dat hij nog moeilijk vlaams praat, was het in elk geval perfect. Ook in mijn naam welkom op het blog Marc.
En bij deze hartelijk dank aan Jan om mijn foto hier in de aandacht te plaatsen. :-)
Hello Marc(Segers) Uwen DVD is vertrokken richting Caudan.Ik hoop dat je er 1u50m plezier aan beleefd.Met commentaar is "Oep z'n Mechels"in gesproken door de Warre en Clement van het gelijk namig radio programma.Elke zondag van 9 tot 11u.
Nog hartelijk bedankt, ben echt aan't springe om het te bezien, merci aan al de bloggers voor't welkom.
Groetjes
Spring ni te hoog Marc(Segers)anders gaade liegvalle,hopelek in de Melaan(ge kunt toch zweume??)Duer zitte al visse in,en ni alleen den 1ste april.
Mechelen is veranderd (met een d !!!).

Ondertussen staat het hierboven al drie keer verkeerd geschreven.

Spelling wordt aangeleerd in de lagere school...
Kristin, als je al jaaaaaaaaaren in het buitenland woont ... is het dan niet een beetje logisch dat je de voeling met de juiste spelling een beetje kwijt raakt?
Lees er over en erger je er niet aan, is veel gezonder!

@ Marc en Louis: geweldig dat jullie nog zo goed vlaams kennen! Ik heb al vaak anders gehoord, en dan nog van mensen die niet eens zo lang uit Vlaanderen weg zijn!
...uiteraard is spelling belangrijk, en hecht ik hier ook veel waarde aan...
Maar voor Mechelaars die al méér dan 25 jaar deze Maneblussersstad hebben verruild voor het buitenland heb ik wel 'mededogen'... ;-)
En IK durf niet beweren dat ik nooit een faud maak...
Die pretentie wil ik niet hebben...
betrapt!! het is: vaud! :-))
@katrientje: Vaud is dat niet dat kanton in Zwitserland?
Jans, ik meen evenwel dat het "faudt" moet zijn. Vermits een correcte spelling steeds meegenomen is, zal ik voortaan Kristin's schrijfsels dan ook met de grootste oplettendheid bekijken.
Just: Jokke !

maarre: ik ga wel akkoord met JanS: ik hecht persoonlijk ook veel belang aan een correcte spelling, ook al betrap ik mezelf nog té vaak op foutjes (gelukkig zelden dt-foutjes, maar ook dàt gebeurt helaas soms dus), maar ook ik vind dat we tegenover mensen die onze taal minder vaak gebruiken we wat meer mededogen mogen hebben ;-)

WELKOM, Marc !

Maar om terug "on topic" te gaan: een pracht van een foto, inderdaad !!!! Tof, Stijn!
@Roger: ;-D
Taal- en spellingfouten? Gho, sinds ik voor de laatste keer het vak 'nederlands' heb gekregen op school, en dat was in 1989, is de spelling al minstens 3 keer veranderd. Dan vraag ik mij af of er nog wel mensen rondlopen die foutloos schrijven?
Allez, soit, ik ben daar zeer pragmatisch in: voor mij is de spelling ondergeschikt aan de verstaanbaarheid. 'Onze Swa word 59 jaar' is voor mij veel duidelijker dan 'Onze Swa wordt 59'
Is het waar ? Is die al zo out ?
Nou, in het eerzte gefal wel, in het twede heb je er het raaden naar (lachd)
Katrientje.het is door Mechelen blogt dat ik mijn vlaams terug aan het oppikken ben(zelfs het plat mechels( bedankt Jackie) ge hebt geen gedacht hoeveel ik vergeten was.Mechelen blogt brengt mij een stukje van Mechelen terug naar mij.I LOVE IT.de Loewee.
Je taal correct schrijven (of is het korrect of korrekt?) is een teken van respect voor je taal en eigenheid. Grammaticaal vind ik Nederlands één van de makkelijkste talen. De vervoegingen zijn van een ontroerende eenvoud ( op het Engels na misschien)en de beruchte dt regel bestaat gewoon niet het is de t regel ( toevoeging van t aan de stam van een werkwoorden. Eindigt die stam toevallig op d
( zoals in word-en) dat heb je die fameuze dt. Maar de schrijfwijze van woorden waarin je bijvoorbeeld C of K, of F of PH of iets dergelijks kan schrijven en het gezeik met koppelingstekens, tussen s etc... en de eeuwige veranderingen zoals de Sint stelde maakt het te moeilijk en daarvoor heb ik wel clementie. Ik vergeef echter met plezier mensen die jarenlang hun taal niet meer moesten schrijven.
En uiteindelijk: is nederlands niet de taal die gesproken wordt door... nederlanders in Nederland? Ik beschouw de vlaamssprekende vlaming uit Vlaanderen die fouten maakt in het nederlands eerder als iemand die tenminste zijn best doet om zich uit te drukken in een vreemde taal. Veel gelijkenissen tussen vlamingen en nederlanders zijn er per slot van rekening niet meer he?
Mensen, Oppassen geblazen! Respect voor de taal is OOK respect voor de mens! Vergeet niet dat er in Vlaanderen een hoog aantal
laaggeletterden zijn. Dus ook in Mechelen.
Mogen mensen met weinig vaardigheden maar
wel een mening dat niet meer bloggen?
Ik zeg volmondig JA en bewonder hen voor te durven schrijven met of zonder fouten.
Sint Netels, onze taal is Nederlands en de manier waarop ze gesproken wordt in het zuidelijke deel van dat taalgebied noemt men algemeen Vlaams (al zijn er Vlaamse, Brabantse en Limburgse dialecten) en in het noorden noemt men dat Hollands (al zijn er ook daar in Nederland Hollandse, Brabantse en Limburgse en Vlaamse dialecten, om van het Fries nog maar te zwijgen) Dat noemt men Hollands, wat dus zo verkeerd is als Vlaams. Dat Nederlanders in onze ogen hun taal radbraken geldt evenzeer van wat die Nederlanders over ons "geradbraak" denken. Ik vergelijk voor vreemdelingen het "verschil" tussen Vlaanderen en Nederland met het verschil tussen Engels en Amerikaans. Ik erger me trouwens al jaren aan de ondertiteling van Nederlandse en Vlaamse TV programma's. Waanzin. Men gaat bij ons nu alzo ver dat men ook mensen die wat men soms het "verkavelingsvlaams" noemt spreken ook al ondertitteld worden. Trouwens een taal evolueert en de pogingen van taalgeleerden en puristen om dat tegen te gaan zijn tegennatuurlijk en wereldvreemd.
Dus tot nader order spreek ik een versie van het Nederlands en is mijn taal niet wezenlijk verschillend van de standaardtaal en als het moet spreek ik nog mijn dialect ook. Trouwens de gesproken standaardtaal is een mengeling van Brabants en Hollands, de geschreven taal daarentegen zit met nog veel Vlaamse invloeden. Dit is een korte samenvatting van mijn cursus 1ste kan Nederlands van weliswaar 40 jaar geleden.
Ahaaa! We hebben nog eens iets gevonden waar we licht van mening verschillen (lacht) dat was al lang geleden.
Neen, voor mij spreken we hier in Vlaanderen vlaams, een taal die verwant is aan het nederlands, de taal die men spreekt in Nederland, zoals er veel Vlaamse dialecten zijn, zijn er ook Nederlandse dialecten. In hun geschreven vormen lijken beide talen erg op mekaar, doch met de loop der jaren groeien zij verder en verder uit elkaar, net zoals dat gebeurt is met de vlamingen en de nederlanders zelf, het ene volk is uitgegroeid tot een mondig, fijnzinnig, intellectueel en cultureel hoogstaand volk terwijl de andere het hoogtepunt van cultuur vind in het pissen tegen een kerk in Antwerpen (grapje he mensen, grapje!)

Och ja, als we mekaar maar verstaan zeg ik altyt.
Voor de geschiedenis-freaks: in een nieuwsberichtje kwam ik deze link tegen: http://www.provant.be/bestu... met de kaarten der buurtwegen vanaf 1845.
Have fun ;-)
Ja Rudi, en in de vandalen vindt je nog geeneens het woordje tas, je moet er op het woord kopje zoeken, het woord tazza staat er dan weer wel in wat geen mens kent en nog een hoop andere Nederlandse (lees Hollandse he Netels) woorden die wij in Vlaanderen nooit gebruiken waarvan de Vlaamse tegenhangers er niet eens in te vinden zijn.
lieven, andersom is dat ook het geval hoor. Ik heb váák om uitleg moeten vrâgen (en na 16 jaar gebeurt dat soms zelfs nóg) bij bepaalde (vlaamse) woorden. En inderdaad ook uitleg mogen geven bij nederlandse woorden ;-)
En een tas ... is in Nederland een DRAAGtas, dus een - al dan niet "plastieke" - zak. (en in het gronings is een tas een "puut" ... maar dat terzijde ...)

Oja, Rudi, Fries is een taal (maar dat had ik al uitgelegd ;-)) Stellingwerfs is geen fries, maar een dialect, samengetrokken van het Fries, overijsels, gelders en drents (kon er met de wandeling niet meer opkomen ...)
Katrienje, ze durven hier ook een zjat zeggen en voor een draagtas weet ge waarschijnlijk wel dat het hier een sjacoche is
is dat geen handtas? da's nog iet anders dan een draagtas he?
ja eigenlijk wel, sjacoche = handtas en draagtas zal wel een kabas zijn hoewel dat dat misschien in Mechelen niet zo is , dat weet ik als inwijkeling niet zo goed.
Een draagtas is eerder een kabaske :-)
of een plastikke zakske.
Vroeger kreegde die verniet in den bazaar, maar in de meeste magazijnen moete daar tegenwoordig veur betalen.
Den broone zal het ni meer kunnen trekken, paas ik.
Het zal daar wel op aan komen Jan G. en dan maar onder het mom van de milieubewustzijns-mode herbruikbare zakskes verkopen.
Vroeger kreeg men bij Delhaize zakken in bruin papier, dat was milieuvriendelijk naar huidige normen maar die werden afgeschaft omdat voor het papier bomen werden geveld (en plastieke zakskes waren goedkoper).
Daarvóór ging ik met mijn bobonne naar de winkel met haar rieten- stoffen- of of stro-kabas die tot de volgende winkelbeurt weer voor een week in de kleerkast kwamen, ze werden vervangen door de papieren zakken want dat was gemakkelijk, geen gesleur meer met lege kabassen.

En hopla de cirkel is rond, we zijn weer bij af...
Trouwens, die lichtjes op deze foto dat lijken precies van die bruine zakken met een lampje erin,
of hoe we toch nog weer to the topic kunnen komen :-)
Dit is voor al de bloggers,Ik weet niet dat ik mij moet verontschuldigen voor mijn fouten die ik vantijd maak in mijn vlaamse reacties,ik heb in 30 jaren niet veel gelegenheden gehad om vlaams te spreken,en te schrijven.Het is sedert ik in contact zijn met mechelen blogt dat ik terug vlaams begin te schrijven.Zoo,vergeef mij als ik een fout schrijf,Ik doe zoo goed als ik kan.Het zal stillekes aan nog wel verbeteren.De mechelse amerikaan Louis.
Louis,ge moet u niet verontschuldigen wij Mecheleirs maken ook fouten hoor.Zoals hierboven al gezegd:ze veranderen hier om de vijfvoet de schrijfwijzen.Je hebt pas het GROENEboekje gekocht en je kunt al gaan sparen voor de volgende uitgaven.
Uwe msn nog niet in orde??
neen Jackie,Het is heel verschillend met dat nieuwe WindowVista.Dat zal allemaal wel in orde komen.
Hello Marc(Segers) nog niks binne gekrege?? Heb het opgestuurd per LEGERHELICOPTER !! Das goeiekooper !
Ja die vliegen hier in Belgie voor niets,vraag maar aan onze minister van defensie. 'k Heb het ook al gevraagd, om me eens naar de cinema te voeren, maar voor mij willen ze dat niet doen. Ligt dat aan de taal of aan de partijkaart die ik niet heb?
élieven;Een communicatieprobleem meer dan waarschijnlijk!
Kinepolis werd vertaald op zijn kabinet naar "Qui? ne police". Waarop zijn antwoord kwam "Qu'il prenne sa voiture de service"
Hahaa, ha.. haa.. ddek nog nieg gg.. geh. h..hh..oord.
En hem heeft zen voiture de societé gepakt
Hallo,
Ben hard aan het nadenken hoe ik het best kan schrijven zonder fout(en)
Laatste maal dat ik nog over spelling heb gehoord(t) was in 1979. Toen sprak men over het "fameus algemeen beschaafd nederlands" ABN dus...dacht dat sinds 25 jaar de meeste mensen meer "beschaafd en verdraagzaam "waren/zijn/geworden. Ja, als men lang in het buitenland woont verander... alles een beetje, maar sommige (is da vloms sommige ?) mensen niet, spijtig hè. Bedankt voor de bloggers dat de verdeging nemen van de uitgeweke mecheleirs.
Marc Segers
Denk maar niet té hard na Marc! ;-)
Het komt er niet op aan of je nu perfect Nederlands schrijft of niet...
Wat doet het er toe...
Ik ben erg blij dat lang-uitgeweken-Mechelaars plezier beleven aan Mechelenblogt!
Dat doet me deugd!
Dus: Louis, Omar en Marc, en al die anderen die ik nu vergeet: wees steeds welkom in onze virtuele stad!
Enne...
laat het niet na om af en toe een reactie te geven!
Hallo Jans,
Bedankt voor je reactie, dacht van zelfs niet meer te bloggen op de website en enkel te lezen ;o((
Heb je fotos bekeken van Den Tember, ik heb zels jarenlang gewoond achter dat gebouw (Willmegeetsstraat). Spijtig, want het heeft (of had misschien) toch een heele mooie rode bakstenen gevel en dat het zo helemaal aan het verkrotten is.
Heeft de stad Mechelen geen plannen van er sociale of goedkope woningen van te verbouwen of iets anders ?
Oups, heb weer wat fouten gemaakt maar op mijn computer typen met 2 vingers in plaasterverband is ook niet makkelijk...
Enne gelijk ze vroeger zeie in mechele me alle chinese moa ni me den dese ;o)
@ Marc: héél de site daar aan het station zou aangepakt worden - maar ik weet er te weinig van om je een degelijk antwoord te kunnen geven....
Misschien weten andere bloggers meer?

En jij hebt in de Willem Geetsstraat gewoond? Mooi!
Daar zijn ook nog heel wat prachtige herenhuizen te bewonderen...
Binnenkort post ik ook nog wel eens foto's van deze straat op Flickr.
wat is de juiste spelling :
maneblussers,Manenblussers of Maneblusser.
Bedankt vooru uw antwoordje asap.
mvg.,
@b.monckarnie: t'is MAANBLUSSERS ! zie Mechelswoordenboek (deel2) blz52
Just brure,

Juist thuis uit de kliniek en wat ontspaning gezocht op ons aller Blog.

Prof. Dr. K. Peeters, de auteur van het standaard werk: EIGEN AARD, meldt ook wel degelijk Maanblussers.

Ten ander als men wat nadenkt, kunnen we toch hé!: Er is maar één maan geblust, door vele blussers.

Kwestie van rustig wat te spelen met woorden.

Nog ne gezellige gewenst.
Brure,der zen nog 2 steden die gebrobeerd hemme oem de Maan te blusse.En in Tiene hemme ze zelfs de Zon wille blusse.
en in Mechelen -Limburg blusten ze de muggen!
En zo kunnen we nog uren doorgaan.
Dat muggen blussen is bijna geschied op Coloma.
Op een bepaalde dag zat de middenraad te vergaderen in 't kranske.Achiel een politieagent uit de Wilgenstraat stormt zo maar paniekerig binnen:" Mannen den torenstaat in brand er komt rook uit, aan den haan."
Wij buiten en ja het lijkt rook en Speelmanneke(onderpastoor) wil al de pompiers opbellen. Als veiligheidschef in een grote firma was ik getraind in waarnemen en dan pas beslissen.Geen paniekerig gedoe dus.
Speelmanneke haalt de kerksleutel en wij beiden naar den top van de toren. Mensen wat is dat hoog en gevaarlijk die smalle trappen! Daar boven niets te zien. Ergens trekken we in het torendak een raampje open...duizenden muggen zwermen als dansend rond den toren.
Besluit geloof nooit politieagenten die ze zien vliegen. Je zou wel eens een muggenblussser kunnen worden.
En nu weer wat eten en naar de kliniek. 't Gaat er niet goed Jacky
Jans,
Zou graag foto's van de Willem Geetsstraat zien, als ik jong was kon je altijd een persoon zien die daar elke dag aan de voetgangers brug was aan't vissen. Iedereen noemde hem t'schipperke. Heb je daar ook soms van gehoord ?
Van de muggenbrand heb ik ook horen vertellen.
Groetjes
@ Jos die muggen zag vliegen in den hoek en al die andere geinteresseerde Mechelaars :

http://mapt.stadmechelen.be...

Echte Mechelaars, hoor !

@ Jos die muggen zag vliegen in den hoek : Staat dat verhaal ergens opgeschreven ivm die muggen in de Colomakerk ? Leuke anekdote voor een artikel op Mechelen Mapt...
@ Marc: van dat 'schipperke' heb ik persoonlijk nooit gehoord...
Hou Flickr maar in het oog. Binnenkort post ik een aantal foto's van een aantal huizen in de Willem Geetsstraat.
Ze zitten nog in de 'wachtkamer'... ;-)
@jans: allen al bij het woord wachtkamer krijg ik tandpijn, maak dus maar vlug je wachtkamer leeg. 'k ben een beetje op Vicky Plum moegekeken (hoe mooi ook haar foto's zijn)
Je haalt me over de streep Jokke:
hier zijn de eerste foto's van de Willem Geetsstraat...
(en natuurlijk... ook voor Marc...)
@jans: alle bekkes helpen, hé Jan. Weer een Prachtige Serie (met hoofdletter).
Ben ook eens een kijkje gaan nemen in je Nijmegen set. Daar zitten weer een aantal pareltjes bij. Ik ga nu eens rondneuzen wat de anderen v d meetup er van gebakken hebben.
't was inderdaad een toffe Flickr-Meetup in Nijmegen! Mooie stad...
Een aantal deelnemers daar, kenden we nog van de Meeting die we in september in Mechelen organiseerden.
Jans,
Merkwaardig, ben jaren lang elke dag langs die huizen gewandeld en heb ze nooit zo gezien. Zo zie je dat het ontwikkelde oog van een fotograaf anders "ziet" dan iedereen, bedankt voor de mooie foto's.
Het gebouw N°1 herinner me ik goed maar had nooit die gebrandmerkte ramen gezien !!!
Jans,
Ik weet niet wat je als beroep uitoefent maar als fotograaf zou je zeker veel succes bekomen ;o)