Foto van de dag: IJverige parkeerbeambte

met categorie:  
Ticket
(c) Koinsky
Op 't eerste zicht goed voor 250 euro.
Centjesmuur?
'k zou het niet graag betalen ! maandloon
direct op.
Je hebt van die onnozelaars die tegen beter weten in verkeersreglementen overtreden. Wie zijn gat verbrandt...
Tenzij het natuurlijk een gestolen wagen is, maar dan moeten de flikken wakkerworden.
Die kans zit er dik in Rudy.
Of de persoon is alleenstaand en bedlegerig, of gehospitaliseerd of heeft na een wilde nacht zijn auto niet meer terug gevonden
Ik heb een paar jaar in de Bruul gewerkt en kan omwille van de gezondheid niet heel ver stappen.
Daardoor is de stadsrand geen optie en was ik verplicht om in de stad te parkeren.
Dat hapte toch algauw een 100 euro van mijn loon.
Neem daarbij nog een paar keer per maand dat je niet tijdig wegraakt op je werk om de parkeermeter bij te voederen, waardoor de jagers van Vinciparks, met de glimlach, een bonnetje onder je ruitenwisser schuiven.
Uiteindelijk loonde het niet meer om er te blijven werken.
De werknemers van Vinciparks zelf, hebben een vrijkaart en de dienstwagentjes parkeren boetevrij.
Ze zouden hun fototoestel beter gebruiken om mooie foto's van de stad te maken, dan om domweg foto's van autoruiten te maken.
In ieder geval geeft deze foto een mooi beeld van de geldhonger van de parkeerwachter enerzijds en de koppigheid van de Mechelaar anderzijds.
Ik vindt dat davinci toch wat proffesioneel volk mag aannemen.
tot heden heb ik alleen maar marginaal
volk boetes zien uitdelen.Ze zouden beter allemaal terug naar t school moeten gestuurd worden.de manier waarop davinci tewerk gaat is in mijn ogen pure diefstal en in t zak zetterij
@ anti da : voor mij mag je gerust kritiek hebben op een systeem maar om dan maar meteen marginalen te maken van het personeel gaat me wat ver.
Ik veronderstel dat je geen enorme studies moet gedaan hebben om bonnetjes te maken maar misschien is het tewerkstellen van laaggeschoolden nu net een van de positievere eigenschappen van Vinci.
Als je zelf even terug naar je schoolboeken kijkt dan kan je meteen vaststellen dat Da Vinci een schilder, wetenschapper was in de 15/16de eeuw :).
Vinci daarentegen is een Frans bedrijf dat onder andere parkings uitbaat. :)
Naar bijna wekelijkse gewoonte liep ik vanmiddag even de GB binnen op de Bruul om morgen enig beleg op m'n maandagse boterhammekes te kunnen leggen.
Daarna ook nog even onze zaak daar in de onmiddellijke omgeving binnen gesprongen om een nukkige diepvriezer te controleren en de lege flesjes kratgewijs op te pikken.
Naar bijna even zondagse gewoonte werd ik bij het buitenkomen van de zaak geconfronteerd met 2 ijverig tikkende (schrijven is vervangen door tikken op een apparaatje)leden van de Mechelse politieagenten te fiets.
Ik kon weer eens gaan uitleggen dat ik aan het laden/lossen was wat na enig gepalaver ervoor zorgde dat het intikken van mijn nummerplaat werd stopgezet. (denk ik)
Al ben ik over het algemeen vrij positief over het Mechelse parkeerbeleid met deze manier van snelgeld verdienen heb ik het toch een beetje moeilijk.
De vele geparkeerde wagens op dit stukje Bruul zijn vooral van mensen die in de GB hun zondagse inkopen doen.
Terwijl op zondag je nergens in Mechelen dient te betalen en je hier mag staan om te laden en lossen tot maandagochtend 11.00 uur komt men hier op zondag minsten tweemaal z'n computertje vullen.

Morgen staat er waarschijnlijk weer een of andere bestelwagen van een zelfstandige bouwende, loodgietende, schilderende of vloerleggende medemens voor onze deur en stopt er geen enkele van de overvloedig passerende ordehandhavers van onze geliefde stad.
Terwijl die heren en dames echt net zo weinig in en uit hun voertuig moeten zijn als de winkelende soortgenoot op de dag des heren.
Maar op zondag even winkelen of als bewoner je wagen voor een keertje iets langer voor de deur laten staan, tja dat kunnen we niet tolereren.
Soms zijn de hersenkronkels van de opdrachtgevers moeilijk te volgen vrees ik.
en waarom wilt iedereen dan persé voor de deur van waar hij/zij moet zijn parkeren? Als het op zondag toch overal gratis is, ga dan misschien ergens staan waar je mág staan?

En het lijkt me straf dat al die boetes op de foto alleen van vinci is ... als er al een boete ligt mogen ze geen tweede geven, de eerste geld als "DAG-retributie" ... tenzij die auto er al 10 dagen stond natuurlijk
ik vind het gewoon een schande!
Heb onlangs op 1 dag 3 boetes gekregen, en als ik mijn beklag ging doen op het bureau zelf, zeiden ze dat dit onmogelijk was, aangezien 1 boete telde voor een hele dag parkeren!
En dan zeiden ze da ik mijn beklag maar moest doen bij het hoofdbureau!
Heb dan maar borden aangevraagd bij de politie, aangezien we met werken bezig zijn aan de O.l.v. straat, en dan stond ik er geparkeerd en kreeg ik nog een boete!
Ik vind toch dat hier iets aan gedaan moet worden, desnoods een petitie of dergelijke, als er maar een oplossing komt, want zo kan het niet verder!
Ik heb in mijn hele leven amper 2 parkeerboetes gehad in Mechelen. Sommige mensen hebben om de haverklap boetes. Maar ik let dan ook heel goed op waar en wanneer ik me ergens parkeer. Misschien moeten alle die 'boetelingen' dat ook maar eens doen. Nonchalant parkeergedrag wordt nu eenmaal afgestraft. Als je daarmee rekening houdt, lukt het écht wel om boetevrij door het leven te gaan.
Volledig akkoord met koendv, parkeerboetes kan je makkelijk vermijden, maar dan moet je konsekwent blijven en niet halstarrig en tegen beter weten in verkeerd parkeren.Ik heb niet veel kompassie met zo'n mensen. Eigen schuld dikke bult.
Eigen schuld dikke bult? Iedereen vergeet wel eens in zijn haast om zijn schijf te leggen of te verzetten als de 2 uur parkeertijd om is (in de tijd dat er nog niet in elke straat 10 parkeermeters stonden)... Dit heeft niets met nonchalant parkeergedrag te maken! De stad en vinci maken van de bewoners intra muros gewoon asociale mensen daar je gewoon geen bezoek meer kan ontvangen op een treffelijke manier...
ik ben het met Rudi eens. Er is mogelijkheid genoeg om je wagen op een wettelijke manier te parkeren, dus als je dat niet doet ... tja, dan vraag je er om! (heb zelf nog niet één boete gehad, geen parkeerboete, geen snelheidsboete, niksnadanoppes. Dus zó moeilijk kan dat niet zijn he;-) )

En Mo, borden plaatsen wilt niet zeggen dat je er zelf wel mag staan ... Daar kijken ze niet naar he, niet parkeren is niet parkeren, of je nu zelf die borden aangevraagd hebt of niet. Je kan tenslotte niet verwachten dat die mensen alle vijf voeten de nummerplaten gaan laten controleren van wie die wagen is, of overal maar binnen gaan om daar te vragen van wie die wagen is he. Dat is hun job niet ;-)
Vinci werkt met de winsten uit Mechelen en Oostende de tekorten weg die ze in Frankrijk maken. In Frankrijk is vinci verlieslatend, terwijl het hier enorme winsten maakt!

Trouwens als je enkele van de medewerkers kent, kan je je boetes uit de computers laten halen.

Ik heb ook een hele poos geleden gelezen dat ze foto's moeten hebben van de boetes, en dat ze die niet altijd kunnen voorleggen. Dus dan moet je niet meer betalen.

Bij elke boete, moet je dus de oto's opvragen. GEEN FOTO = GEEN BOETE!
Aha Els 2 ging om de twee uur haar schijf verzetten; Ik meen me te herinneren dat dit tegen de geest van de wet is. Men heeft die blauwe zone ingevoerd om een "roulement" te bekomen op parkeerplaatsen en ik denk zelf dat je de parkeertijd niet mag verlengen, of enkel als je de wagen verzet (al is het maar één plaats). Dus blijft het eigen schuld dikke bult en tot schade van je eigen interpretatie van de wet zoals we dit in dit land van eeuwige plantrekkers gewend zijn!
En wat "leonardo" vertelt is hoogst eigenaardig en zelf belasterend. Let op wat je schrijft, kan je dat bewijzen?
@leonardo: Vinci mag geen boetes uitschrijven, dat is politiewerk. Vinci schrijft enkel parkeerretributies uit.
ALS het zo is dat Vinci de foto's gebruikt als bewijsmateriaal om een retributie te kunnen uitschrijven lijkt me dat toch niet zo slim.

Immers: de fototoestellen die zij gebruiken zijn digitale fototoestellen en digitale foto's hebben tot op heden nog geen enkele documentwaarde; wat wil zeggen dat een digitale foto niet kan gebruikt worden als bewijsmateriaal omdat er nu eenmaal mee kan geknoeid worden ( ooit al eens gehoord van Photoshop ).
En dat is ook DE reden waarom er in onbemande flitscamera's nog steeds filmpjes zitten, want al de rest ( digitaal dus ) heeft voor een rechtbank geen enkele bewijswaarde wat tot gevolg zou hebben dat de boete door eender welke advocaat met succes kan aangevochten worden.

Maar, Vinci gebruikt dus digitaal 'bewijsmateriaal'? Allez vooruit, stel u voor dat iedereen zijn retributie ging aanvechten op basis van bewijs zonder documentwaarde... gho zeg, dat zou nogal eens een bom zijn hé? ( lacht )
Het volstaat dat 1 iemand de retributie niet betaalt, de aanmaning ook niet, de aangetekende aanmaning evenmin, het eventuele daarop volgende schrijven van een deurwaarder links laat liggen, wacht tot het tot een rechtszaak komt, de zaak wint op basis van gebrekkig bewijsmateriaal, bijgevolg een precedent schept, en hoplaaa: het spel is vertrokken. En zo zie je daarna de mannen van Vinci misschien rondtrekken met van die vreselijk dure geëikte reflexcamera's en elke dag een zakje filmrolletjes binnendoen bij de fotograaf. Dat zou nogal eens iets zijn hé?
Sint, inderdaad :)
Nu, ik kreeg zelf ooit een boete van Vinci-park terwijl ik aan het werk was op de radio. Parkeerschijf wel gelegd, maar tijdens de uitzending uiteraard geen gelegenheid om de auto te gaan verzetten. Ik moet nog altijd de eerste aangetekende aanmaning zien.
Phaedra, die komt wees gerust, heb er al eens een anderhalf jaar later gekregen
Heb je toen het 'bewijsmateriaal' opgevraagd?

Vergeet nooit het volgende: Vinci is een bedrijf zoals een ander, ze hebben geen enkele politionele macht, als zij u een rekening opsturen, dan moeten zij kunnen bewijzen dat u gebruik gemaakt hebt van hun diensten / faciliteiten / goederen van hen hebt gekocht, net zoals eender welke winkel of firma.

Als hun enige bewijs een digitale foto is van uw wagen ergens in een straat hebben ze geen poot om op te staan, net zoals een foto van iemand in een winkel geen enkel bewijs is dat u er iets hebt gekocht.

Mij verwondert het niet dat ze in Frankrijk weinig succes hebben, de Fransen zijn nu eenmaal een volkje met ( soms wat teveel ) haar op hun tanden.
Sint,
nee, ik heb toen geen bewijs opgevraagd. Ondertussen is het meer dan 3 jaar geleden. Wanneer verjaart zoiets eigenlijk?
We hadden toen met een heel team van de radio prijs, ik weet niet of iemand anders er nog iets van gehoord heeft. Het was in elk geval kort na die uitspraak die Vinci verbood van boetes te innen, omdat zij de adressen op onwettelijke wijze van de stad verkregen vermits zij een privé-bedrijf zijn.
Ik ben benieuwd :)
@Phaedra:
Daar hoor je waarschijnlijk niks meer van.

Als je deurwaarders en andere 'hoger geplaatsten' even buiten beschouwing laat zijn er eigenlijk maar 2 mensen die een overtreding kunnen vaststellen: Politie of Beëdigd ambtenaar.

Vinci heeft gewoon een deal met de stad dat zij de parkeergelden innen, hoe ze dat doen, dat is hun zaak. En daar speelt Vinci gewoon een spelletje blufpoker: zoals ik reeds aanhaalde is de retributie die ze onder je ruitenwisser steken gewoon een factuur voor hun diensten of gebruik van hun faciliteiten, de aanmaning die ze daarna sturen is gewoon dezelfde factuur in een enveloppe, de aangetekende aanmaning is weeral eens diezelfde factuur in een enveloppe maar dan met een dure postzegel, en dan laten ze misschien diezelfde factuur nog eens opsturen door een deurwaarder, etc,... vergeet nooit dat u en ik en iedereen iemand iets kan laten geworden door een deurwaarder, van een rekening tot een pluchen beer.

Maar wil het feit dat een rekening 'in een officieel kleedje zit' daarom zeggen dat daarmee bewezen is dat de rekening terecht is en u ze dient te betalen? Ha neen, maar dat weet helaas niet iedereen, en daar speelt Vinci op in: het feit dat je mensen schrik aanjaagt door iets een officieel aura te geven "oei oei, nen aangetekende brief, ik zal dat maar betalen voor ik er last mee krijg", komt dat bekend voor? De truuken van de foor hé mensen.
En wees maar gerust dat Vinci nog meer schrik heeft dat U en ik deze ballon doorprikken, daar hoef ik voor de verandering zeker geen tekeningetje bij te maken (lacht)

Nog een interessant weetje: Vinci heeft GEEN retentierecht. In gewone mensentaal wil dat zeggen dat ze eigenlijk iemand die zonder te betalen de ondergrondse parking wil uitrijden dit niet mogen beletten. Geen retentierecht hebben wil zeggen dat je geen beslag mag leggen op iemands rechtmatige eigendom, niemand's eigendom mag afnemen of niemand de toegang tot zijn eigendom ( roerend of onroerend ) mag ontzeggen...
Straf hé?
@Phaedra:
Daar hoor je waarschijnlijk niks meer van.

Als je deurwaarders en andere 'hoger geplaatsten' even buiten beschouwing laat zijn er eigenlijk maar 2 mensen die een overtreding kunnen vaststellen: Politie of Beëdigd ambtenaar.

Vinci heeft gewoon een deal met de stad dat zij de parkeergelden innen, hoe ze dat doen, dat is hun zaak. En daar speelt Vinci gewoon een spelletje blufpoker: zoals ik reeds aanhaalde is de retributie die ze onder je ruitenwisser steken gewoon een factuur voor hun diensten of gebruik van hun faciliteiten, de aanmaning die ze daarna sturen is gewoon dezelfde factuur in een enveloppe, de aangetekende aanmaning is weeral eens diezelfde factuur in een enveloppe maar dan met een dure postzegel, en dan laten ze misschien diezelfde factuur nog eens opsturen door een deurwaarder, etc,... vergeet nooit dat u en ik en iedereen iemand iets kan laten geworden door een deurwaarder, van een rekening tot een pluchen beer.

Maar wil het feit dat een rekening 'in een officieel kleedje zit' daarom zeggen dat daarmee bewezen is dat de rekening terecht is en u ze dient te betalen? Ha neen, maar dat weet helaas niet iedereen, en daar speelt Vinci op in: het feit dat je mensen schrik aanjaagt door iets een officieel aura te geven "oei oei, nen aangetekende brief, ik zal dat maar betalen voor ik er last mee krijg", komt dat bekend voor? De truuken van de foor hé mensen.
En wees maar gerust dat Vinci nog meer schrik heeft dat U en ik deze ballon doorprikken, daar hoef ik voor de verandering zeker geen tekeningetje bij te maken (lacht)

Nog een interessant weetje: Vinci heeft GEEN retentierecht. In gewone mensentaal wil dat zeggen dat ze eigenlijk iemand die zonder te betalen de ondergrondse parking wil uitrijden dit niet mogen beletten. Geen retentierecht hebben wil zeggen dat je geen beslag mag leggen op iemands rechtmatige eigendom, niemand's eigendom mag afnemen of niemand de toegang tot zijn eigendom ( roerend of onroerend ) mag ontzeggen...
Straf hé?
Uiteraard heb ik niet de wijsheid in pacht, en het staat eenieder vrij om -net zoals ikzelf gedaan heb trouwens- even langs te gaan bij een bevriende en/of plaatselijke specialist inzake rechtstechnische materies om mijn uitleg aan de realiteit te toetsen, dat spreekt vanzelf.
netels: als je zo verder redeneert, heb ik eigenlijk ook niet het recht de parkeergarage van Vinci te betreden. Zo blijven we natuurlijk bezig.
@koen:
Wie een ticketje uit de automaat haalt verklaart zich akkoord met de reglementen van Vinci-park, dat is juridisch gezien een hoofdstuk apart.
Het belangrijkste is dat de bewijzen die Vinci verzamelt ( dmv digitale foto's genomen door werkemers van een privé-bedrijf ) onvoldoende zijn om mensen te laten betalen voor het feit dat ze hun wagen langs de straat zouden geparkeerd hebben.
Enige tijd geleden zijn de eerste flitscamera's uitgerust met digitale toestellen, om te vermijden dat politieagenten telkens weer de filmrolletjes moeten vervangen.
Ik neem dus aan dat die digitaal vastgestelde overtredingen intussen ook juridische bewijsgrond hebben voor een politierechtbank. Dus, 'k zou maar oppassen... Blijkbaar zijn sommige politierechters meegeëvolueerd met de moderne technologie en aanvaarden ze nu wel digitale foto's.
Trouwens, denk je nu echt dat ze zich bij Vinci gaan bezighouden met het photoshoppen van foto's om extra geld in het laatje te krijgen?
Uiteraard niet, maar wat bewijsmateriaal waarde geeft is dat er niet mee KAN geknoeid worden, dat is een van de pijlers van onze rechtspraak, als er dan al digitale toestellen in flitspalen zitten, is de kans dan niet groot dat die toestellen genummerd, geëikt en/of verzegeld zijn, en dat de bestanden van die geheugenkaarten dienen behandeld te worden middels duidelijk in de wet vastgelegde procedures en handelingen die dienen uitgevoerd te worden door een agent of beëdigd ambtenaar? Niet echt huis- tuin- en keukenkodakskes waar de eerste de beste ondeskundige de straat mee optrekt.
Sint,
dat was inderdaad ook mijn overtuiging. Aangetekend heb ik niks gezien. Inderdaad wel via een deurwaarder, maar alweer niets aangetekend.
Voorlopig ben ik dus niet onder de indruk, en ook niet zinnens van wat te betalen.
Met betalen in de parkings van Vinci heb ik op zich geen probleem, dat is inderdaad een dienst die je zelf kiest en dan ook maar moet betalen. Maar Vinci op de openbare weg, daar heb ik meer problemen mee. Wat niet wil zeggen dat ik er een sport van maak verkeerd te parkeren of niet te betalen.
Phaedra,
Voilà, volledig mee akkoord, als ik mijn wagen parkeer in de stad doe ik dat ook reglementair en neem ik een ticket, met andere woorden: ik ben in orde.
En mijn principe is: degene die controleert of ik met alles in orde ben die moet zelf ook met alles in orde zijn, niet meer of niet minder.
Ik vraag mij af of de prijs van zo'n retributie niet te betwisten valt. Volgens de wet dient een retributie in verhouding te staan met de kost van de dienst die geleverd wordt. Maw, als op jouw vraag in jouw straat werken uitgevoerd worden door de stadsdiensten, mag de stad slechts een prijs/retributie aanrekenen in verhouding met de werkelijke kost van die dienst. Het tarief dat Vinci Park hanteert (het "halve dag-tarief" van 15 euro) komt per maand ongeveer overeen met de huur van de sjiekste penthouse op de lamotsite!! Dat het tarief daarenboven de laatste jaren meermaals sterk gewijzigd is (voor identiek dezelfde dienst) zou ook kunnen aantonen dat de retributie niet in verhouding staat tot de geleverde dienst, en bijgevolg niet overeenstemmend met de wetgeving.

Ondanks dat ik zo goed mogelijk parkeertijden respecteer (en bereid ben ervoor te betalen), betaal ik geen euro meer aan vinci park, uit principe. Zonder voorafgaand aangetekend schrijven sturen ze onmiddellijk een deurwaarder op je dak met extra kosten ed. Dat is gewoon schaamteloos. Geen enkel bedrijf handelt op die manier als een factuur de eerste keer niet zou betaald zijn. Vinci behandelt elke Mecheleaar als gelijk welke wanbetaler of crimineel. Schandalig.

Ondertussen ligt hier een brief van de gekende gerechtsdeurwaarders uit Oostende. Ik heb hen uitgenodigd voor de vrederechter te komen (voor twee bonnen van 12 euro) en de zaak daar te beslechten. Ik ben benieuwd naar hun reactie want zoals er al te lezen valt bij anderen hebben ze wettelijk weinig poten om op te staan.

wordt vervolgd...
Ik heb ondertussen voor ongeveer 1500€ parkeerboetes om voor voor mijn eigen deur te staan.Deze boetes zijn van in de tijd dat het parkeerbeleid nog bijgesteld moest worden; 2003-2004-2005.Ik heb toendertijd meermaals een schrijven gericht naar Vinci om mijn parkeerzone uit te bereiden vermits de bewonerszone te klein was (moest als alleenstaande jonge vrouw 400m te voet
door straten waar je s avond wegblijft,
als ik mijn bewonerskaart zou willen gebruiken)Onderts is er meer menselijkheid ingetreden, maar ik zit met de boetes van toen.
Wanneer verjaren ze? Enne als ik mijn deurwaardersbrief niet onmiddellijk betaal, word ik kortelings voor het vredegerecht gedaagd.
Leuk is anders.In januari verhuis ik naar Muizen omwille van de parkeertoestand in de stad.
Als iemand een gespecialiseerd advocaat
moest kennen, .....ik zal hem misschien nog nodig hebben.
Inderdaad heel wat stof om voor te werken leen. Niet alleen Vinci is in vorm ook de flikken van mechelen dragen weer hun steentje bij.
Op een blauwe zondagmiddag staan de buren en wij zoals elke dag in de straat geparkeerd voor onze huizen. De wagen van mijn echtgenote staat in panne, de vab komt hem maandag wegslepen om hem naar de garagist te brengen die hem slecht gerepareerd heeft.
Wel die blauwe zondagmiddag komt het blauw om 15:50 effe doodleuk langs, niet om de drugdealers of fietsendieven of wildplassers of hondepoepers op te pakken maar wel om parkeerboetes te schrijven.
Het luidt dat Agent 369 (meer wisten we niet) dus Agent 369 hebben (want alles is in't meervoud) hier tien minuten staan schilderen om waar te nemen dat er niet werd gelost en dus heeft hij (hebben zij) dat briefje maar achter de wisser gestoken. En in die 10 minuten hebben zij, agent 369, er ook maar niet aan gedacht om de andere twee wagens ook te beboeten die zich in dezelfde toestand bevonden. Wat een WILLEKEUR. Is het omdat die man ons viseert? wordt hij betaald door vincipark om wagens te beboeten (pittig detail, ofschoon de andere wagens even goed/slecht geparkeerd waren hadden zij een VINCI bewonerskaart). Misschien had hij die middag wel niet gemogen en moest hij zich op iets/iemand afreageren.
Met geeel Mechele maar nie me maai he.
Net deurwaardersbrief gekregen. Vinciboete van 12 EUR niet betaald. Ga dat ook nooit doen. Ik neem het niet dat privé firma's politionele bevoegdheden hebben. En als het "retributies" zijn, moet de stad deze betalen. Zij zijn de opdrachtgevers.
En ik lees net dat de Franse overheid Vinci niet erkent en dus geen privégegevens afstaat. Zo hoort het ook. Daartegen zijn wij sjoemelaars.
Allez, ge weet nu welk spoor te volgen he: gebrek aan bewijzen en schending van de privacy. Zouden we niet in contact kunnen komen met die kerel die dat in Oostende in gang gezet heeft voor wat tips en goede raad? Uiteidelijk heeft hij een precedent geschapen waar heel het land goed mee is he, de Bosman van de parkeerders! (lacht)
Wij hebben gisteren de deurwaarder aan de deur gekregen! twee boetes niet betaald één van 2002 en één van 2003. moeten voor de rechtbank komen! iemand hier ervaring mee? of toch beter betalen? is het de moeite hier tijd in te steken? al die verhalen van niet te betalen zijn goed maar is er iemand die het daadwerkelijk niet gedaan heeft? en met welk gevolg?
los van de discussie over de wettelijkheid van een bedrijf als Vinci, waarover inderdaad enkele vragen kunnen worden gesteld, zou ik iedereen aanraden wel die "retributies" te betalen.Als het gaat om twee inningen van elk 12.50€ dan heb je jezelf een heleboel narigheid over het hoofd gehaald voor 25€.
Trouwens de bonnetjes van Vinci worden door hen en de overheid beschouwd als een parkeerbijdrage omdat je "kiest voor een halve dag" of zoiets.
Moeilijk thema, wie betaalt er nu graag parkeergeld? Maar je kan het vermijden door iets in die automaat te stoppen natuurlijk.
Het is hetzelfde als met discussies over andere betalingen ( denk even aan de belastingen). Als je een bezwaar indient, moet je ondertussen wel de belsting betalen. Dat weigeren leidt onvermijdelijk tot een deurwaardersexploot.
Daar heb je inderdaad een punt, Rudi.
Ik kan er langs de andere kant wel inkomen dat, wanneer je meens gelijk te hebben, het niet makkelijk is om je principes opzij te zetten en toch te betalen.

Laatst kreeg ik bij het parkeren in de Lamot parking bij de betaling een tegoed-ticketje van 0,20 cent.
Er was geen bediende van het parkeergebouw te zien, zodat ik dit gigantische :-) bedrag nog niet terugbetaald kreeg.
Wanneer iedereen ter plaatse onmiddellijk moet betalen, zou je principieel kunnen stellen dat het parkeerbedrijf moet zorgen voor voldoende kleingeld in haar automaten of voor een permanentie.
Aangezien ik vrijwel nooit in deze parkeergarage kom, kan ik mijn 20 eurocent op mijn buik schrijven.
Indien men deze truc jaarlijks toepast op een duizendtal mensen, is dat voor het parkeerbedrijf of één van de bedienden toch wel een mooie jaarlijkse bijverdienste.
Het gaat hem niet om die 20 cent, want de automaat kan wel eens leeg zijn, maar het gaat om het principe.
Wanneer mijn 'automaat' leeg is, krijg ik meteen een retributie of de deurwaarder.
Misschien kan ik deze deurwaarder ook eens langssturen bij het parkeerbedrijf :-)
Eigenlijk zijn heel wat mensen niet bereid om belastingen te betalen voor dingen die vanzelfsprekend zijn.

- Belasting op water is momenteel gedragen door de bevolking. Maar eigenlijk is het vreemd dat je betaalt op iets dat uit de lucht valt.
- Belasting op afval kan blijkbaar ook door de beugel, hoewel we ondertussen heel wat sluikstorten zien.
- Wat te denken van CO2 tax ? Belasting op de lucht ?? En toch, en toch ... het is een realiteit in de 21e eeuw.
- En dan, waarom ook geen betaling van de ruimte die je inneemt met je voertuig ... ?

Ik denk dat ik me dus hiermee aansluit bij de mening van Rudi ! :-)

Verschillende mensen, in verschillende steden, beweren dat je een kwartier veiligheid hebt, na het verstrijken van de parkeertijd op het bewijs achter de ruit van je auto.             Kan iemand dat bevestigen, met officiële verwijzing? Met dank bij voorbaat.

Groeten.