De Jazzzolder is verhuisd.

lejo vanhaelen (jazzzolder) schrijft:

Maandenlange onderhandelingen met de eigenaar van de vorige locatie over een leefbaar huurcontract hadden geen resultaat opgeleverd. We moesten de zolder uiterlijk op 15 november 2006 ontruimen.

Jazzz

Betekende dit het einde van onze geliefde jazzclub? Geenszins, want we hadden de voorbije maanden ijverig naar een alternatief gezocht. Met resultaat: de continuïteit van de Jazzzolder kwam geen seconde in het gedrang. De concerten zijn blijven doorgaan zoals gepland. Op vrijdag 10 november 2006 verzamelden we een laatste keer op onze vertrouwde zolder. Twee weken later, op vrijdag 24 november, vond dan het eerste concert plaats op onze nieuwe locatie.
Op vrijdag 12 januari 2007 vond onder ruime belangstelling de "officiële opening" van de nieuwe jazzzolder plaats. Velen onder u zullen de plek wellicht kennen. Het gaat om een oude kapel op de Wollemarkt in het centrum van Mechelen, al luidt het officiële adres volgens de postbode Sint-Romboutskerkhof 2. Ooit was deze kapel de stek van theater De Komeet, momenteel is het de zetel van de vzw Contour, bekend van het gelijknamige videokunstenfestival. De vzw Contour was graag bereid ons onderdak te verlenen. Jazzmuziek en videokunst onder één hoed, dat opent creatieve perspectieven.
Partir c'est mourir un peu, sprak ooit een Franse dichter. En inderdaad, het was met spijt in het hart en een schat aan mooie herinneringen dat we na acht fantastische jaren de deur van onze zolder dichttrokken. De nieuwe locatie oogt totaal anders, maar daarom niet minder sfeervol. Centraal gelegen, omringd door parkeerplaatsen, geen halsbrekende trappen, ruim podium waar we desnoods een vleugelpiano neerpoten, een afzonderlijk café waar naar believen kan getaterd worden, het zijn enkele evidente troeven.

Het wordt voor iedereen wennen aan een jazzzolder op het gelijkvloers. Maar we zijn ervan overtuigd dat deze operatie in de eerste plaats een kans is. De nieuwe locatie op de Wollemarkt biedt de ruimte en de mogelijkheden om onze club verder uit te bouwen. De koning is dood, leve de koning! En dat geldt ook voor de Jazzzolder...

Meer fotokes:
Receptie

Concert