Jong Mechelen studeert weer...

met categorie:  
Mechelen Studeert weer...

Voor vele Mechelse leerlingen is die tijd weer aangebroken: blokken en examens afleggen. Voor sommigen erg stresserende tijden, en dan heb ik het ook over de ouders, begaan met zoon of dochter. En er zijn de leerkrachten die streng en hopelijk rechtvaardig zullen examineren en verbeteren...

Voor allen: héél veel succes en moed toegewenst. Daarna worden jullie beloond met een Kerstvakantie, en - de leerlingen - hopelijk ook een prachtige uitslag!

Moed houden!
Jaja, het is weer zover. En in januari begint de 2e lichting studenten te blokken en examens af te leggen.
Waar is de tijd dat ik nu met mijn neus in de boeken zat?
Soms verlang ik toch terug naar mijn schooltijd, geen zorgen rond je hoofd enkel wat 'zagende' ouders omdat je nog niet aan het studeren was of omdat je toch niet zo ijverig zat te studeren als ze gehoopt hadden. :-)
jaja, Filip, waar is de tijd he? Ik verlang er ook soms naar, maar anderzijds, ik werk nu 7 jr zelf in het Hoger onderwijs en organisatorisch/administratief is dit voor mij een zeer drukke periode met gigantisch extra werk om de examens van januari te organiseren en erna te quoteren ...!
Ik geef de aanmoedigingen door aan m'n dochters Markec!
Het zal deze keer een extra lange blok-en examenperiode zijn, met eentje in het secundair, en eentje in het eerste jaar Hogeschool op de Zandpoortvest...
@Filip & Hanna: ja, idd. waar is de tijd, al hunker ik nu niet bepaald om weer te moeten "blokken" hoor ;-)

Maar, het neemt niet weg dat, nu ik aan "de andere kant van de lijn" sta (leerkracht), begrip en medeleven heb met de leerlingen & studenten.. daarom dus deze post, ... hart onder de riem.. of was het riem onder het hart ... hm

@JanS: vanharte, geef de aanmoedigingen zéker door! En ook voor jou: doe dat goed he.. als opvang, steun van studerende jongedames ;-)
Zo.. morgen is't zover ... dan beginnen 'mijn' leerlingen eraan ... andere scholen begonnen vrijdag al, zo begreep ik...

Voor alle leerlingen: succes!