Foto van de dag: 'Met de lach van Sinte-Mette...'

met categorie:  

(foto: Jan Smets)

Deze foto werd gisteren geschoten op het pretentieloze, fijne Sinte-Mettefeest in het Scheppersinstituut, waar het Sinte-Mettegenootschap zich al jaren inzet om er een toffe kinderhappening van te maken, én de aloude traditie levendig probeert te houden...

(foto: Jan Smets - zingende kinderen in de Stenenmolenstraat)


(foto: Jan Smets - François De Schouwer, belleman van de stad, hier als Sinte-Mette uitgedost)


(foto: Jan Smets - De prachtige feestzaal van het Scheppersinstituut is al jaren een gedroomde locatie voor dit spontane kinderfeest)


(foto: Jan Smets)


(foto: Jan Smets - een wedstrijd voor het best vertolkte traditionele Sinte-Mettelied...)


(foto: Jan Smets - Sinte-Mette's wachtend op hun zangbeurt...)


(foto: Jan Smets - zangertjes in de Stenenmolenstraat - de dag startte grijs en nat, maar spoedig klaarde de hemel op, en werd het nog een vrij mooie dag...)
Het zag er zeer plezant uit ;-)

Net ook mijn petekindje - genaamd.. jaja, Maarten - het volledige Sinte-Mettelied horen zingen ;-)

Tja.. gisteren kon ik er helaas niet bij zijn... gelukkig zijn der de prachtige foto's van JanS !
Ik was even gaan kijken op Scheppers. De sfeer zat er goed in ... veel kindjes, lachende gezichten, pannenkoeken, ... een bandje, een Sint Maarten in levenden lijve ..., de Rudi, de Jan, ...

Enfin er was sfeer ... Op naar volgend jaar !
Ondanks de Sintemette-welkom-affiches aan onze deur zijn slechts drie groepjes Sintemette-zangertjes bij ons langs geweest.

Vorig jaar stond onze deurbel bij wijze van spreken roodgloeiend, dit jaar dus niet. Spijtig, want nu moeten wij al die ingekochte snoeperijen en koekjes zélf opeten!
Idem;koendv. Bij ons ook niemand gehoord of gezien.
Niemand bij ons ... nog veel werk voor het SintMette comite. :-)
Bij ons in de wijk (Tervuursesteenweg -Coloma) waren er heel wat zangertjes.
Misschien ietsje minder dan vorig jaar - en het kwam ook allemaal wat later op gang (misschien door het minder fraaie weer 's ochtends...?)
Het hangt soms écht af van wijk tot wijk, en of (én hoe) de plaatselijke scholen Sinte-Mette promoten...
Wij hebben drie groepen zangers over de vloer gehad (wijk Nekkerspoel). Opmerkelijk: het waren allemaal allochtonen, die het lied op school geleerd hadden!
Zie mijn bericht van vorig jaar.
Bij ons in Hombeek in de voormiddag ook heel wat minder zangers dan vorig jaar, maar in de namiddag hebben we er héél wat mogen aanhoren. En ik heb de indruk dat ze in de scholen van Hombeek echt wel hun best doen om de liedjes aan te leren. Er waren héél wat zangertjes met lange liedjes en maar enkele met "koeien hebben staarten". Ik vind het een mooie traditie.