Foto van de dag ...

met categorie:  
Bart Somers
(c) @oger

(Meer foto's van de Mechelen fotoshoot zijn HIER te vinden.)

SORRY jongens,dat past hier wel niet,maar ik mag toch ook reclame maken zeker??
Vanaf zondag 15 oct:elke zondagmorgend 9u-11u terug OEPZ'N MECHELS oep Radio Randstad 99FM zeker wakker zen.
Misschien past het hier juist wel he ...
Bedankt voor het bericht !
Schitterende foto!
Als Bartje op iets mag afgerekend worden, dan is het wel het abominabel parkeerbeleid van de afgelopen 6 jaar; een centrumstad onwaardig. Scherp gezien van de fotograaf van dienst :-)
(waarmee ik mij niet uitspreek over 's mans verdiensten op andere vlakken!)
en het verkeersbord is in blauw....
Ik wil metteko wel volgen over Bart's parkeerbeleid, maar als ik vanmorgen de discussie hoorde tussen Stefaan De Clercq en een opposant op Radio 1 over de situatie in Kortrijk dan is het hier misschien nog zo geen ramp. Men dringt daar aan op parkeergarages in de binnenstad! Jademanne! Of hoe moeilijk het is iedereen blij te stemmen en hoe dat men ook in andere steden uit deze discussie moeilijk uit geraakt. Maar het plan van overal betalend parkeren van Vinci en Somers staat me niks aan. Misschien eens te onthouden voor eventuele coalitiepartners in eventuele coalitiegesprekken.
mooi gezien van flickrfotograaf @oger!
wat niet te zien is op de foto maar wat je zeker eens "live" moet gaan meemaken: Bartje zijn kopje gaat goed mee met wind.. staat dit ook symbool voor zijn beleid? ;-)
Peter, mooi gedaan die montage van alle foto's van de Mechelen fotoshoot!

Wat een prachtige bundeling van zoveel mooie en schitterende foto's, genomen door alle flickrfotografen. Zo is het echt een fantastische mooie reportage!
Het is allemaal een beetje teveel eer, de website zelf maakt dit soort montages:
http://www.flickr.com/photo...
De foto van de dag maakt mij niet vrolijk. Als ik een naar een mooie gevel kijken wil, is het lààtste wat ik zien wil wel ene Bart Somers ;-(

Maar: als het idd. is om 's mans beleid te hekelen, dan volg ik weer...
Volgens stemmenkampioen is het onveiliogheidsgevoel het grootst in Mechelen: 40% van de mechelaars voelt zich onveilig : een sterke stijging tov 2000 (toen 30%). In Vlaanderen bedraagt het gemiddelde 20% en in metropool Antwerpen 35% een daling tov 2000 (toen 42%).

Dat is de trieste paradox van veiligheidsbeleid van Bart Somers die zich voornamelijk beperkt tot méér blauw op straat.

Meer blauw op straat versterkt het onveiligheidsgevoel. Bart Somers maakt Vlaams Belang slapend rijk.

Onveiligheidsgevoel vermindert als je ook investeert in sociaal weefsel van de stad, wat Bart Somers te weinig heeft gedaan. Het vermindert ook als je investeert in verkeersveiligheid, wat het stadsbestuur te weinig gedaan heeft in de buitenwijken.
Tja dat is het probleem met het onveiligheidsgevoel hé. Het is een gevoel en dat werk je niet in 1, 2, 3 weg.
Sommigen voelen zich 'veiliger' met al dat blauw op straat. Anderen voelen zich daarentegen onveilig met al dat blauw omdat ze denken dat er veel criminaliteit is.
Je kan dus niet voor iedereen goed doen.

Toch nog een kleine kanttekening wat betreft verkeersveiligheid. Wat doe je nu met al die mooie maatregelen om het verkeer veiliger te maken voor iedereen als je toch altijd een paar zotten zal hebben die denken dat ze alles mogen en dat de openbare weg alleen hen toebehoord?
Kijk maar naar de recente ongevallen op de autostrade waar onaandachtzaamheid voor slachtoffers gezorgd heeft.
Het is jammer maar helaas... de auto is een geïntegreerd deel geworden van onze welvaartmaatschappij en gelet op het feit dat veel gezinnen meer dan 1 auto hebben brengt dit serieuze parkeerproblemen met zich. Vinci, Somers en boetes zullen dit nooit meer kunnen oplossen, temeer omdat vooral de huizen in de binnenstad, op enkele uitzonderingen na, geen garage hebben.
Gelukkig moeten we nog niet de klok rond betalen om ergens te mogen parkeren.
Ik vroeg me 40 jaar geleden af waar de 1.000 auto's PER DAG die Ford Genk produceerde wel naartoe gingen. Inmiddels weten we het en het zijn niet alleen Fords. En men mag nog milieubewust zijn, het openbaar vervoer of de fiets nemen om naar zijn werk te gaan, de auto is er nu eenmaal en men kan hem bezwaarlijk uiteenvijzen en in zijn living zetten... Eén ding zou men echter wèl kunnen doen en dat is het overdreven hoog parkeergeld een ietsje milderen. De autobezitter word m.i. al meer dan genoeg uitgemolken.
Ik vermoed dat heel wat mensen verslaafd zijn geworden aan auto's en mobiliteit in het bijzonder. En dat de overheid daar dan munt uit slaat dat lijkt logisch (cfr. alcohol accijns, tabak, en andere verslaving). Ik vermoed dat een vetbelasting hetvolgende zou kunnen worden.

Mensen zijn zodanig verslaafd aan de auto, dat ze de auto een 'ik' gaaan toedichten. bvb. Waar sta 'ik' geparkeerd ?

Vanmorgen zag een nog een staaltje van auto-denken. Iemand kwam met de auto naar de bakker, tot daar aan toe, maar hij liet zijn motor staan draaien voor de deur, gedurende 4-5 minuten.
@peter: erg ja, mensen die met de auto naar de bakker in de stad rijden en tot overmaat ook nog de motor laten draaien.
Als ik zo'n toestanden zie ben ik geneigd om te reageren, maar meestal doe het niet, omdat ik geen agressie wil uitlokken. Ik vrees dat die mensen niet beseffen wat ze doen... dus probeer maar te vergeven.
Parkeren is idd. duur, maar misschien helpt het wel om eens vaker de fiets of het openbaar vervoer te nemen.
En als ik het goed voorheb is parkeren gratis voor invaliden, dus, waar is het probleem?