verkiezing

met categorie:  
Hei Bloggers.Is de politiek in Mechelen ook zoo vuil dan hier in de States.Het maakt mij ziek om naar die Kandidaten te luister.Zij betichten hun tegenparty voor alles onder de zon.Wij moeten in Nov.ook gaan kiezen.veel beloven,maar weinig voorbrengen.
Hello Louis. Godzijdank wordt een verkiezingscampagne in Belgie nog iets serener gevoerd dan in USA. Er wordt minder de man gespeeld en ik heb het gevoeld dat politici toch trachten om het over hun programma te hebben.

Doorgaans zijn de Vlamingen ook iets beter ingelicht over partijprogramma's dan Amerikanen denk ik.
ik denk dat het vuiler wordt naar mate er meer geld of invloed mee gepaard gaat
Met het "ellebogenwerk" dat aan de verkiezingen vooraf gaat en de massa's grijnzende smoelen die dagelijks in mijn bus worden gedropt, krijg ik de onzalige gedachte dat deze gedreven lieden al die moeite uit winstbejag doen... Neem nu bvb een Margriet Hermans. Die werd op de lijst gezet omdat ze een BV is. Wat heeft die al verwezenlijkt?? behalve zowat op kosten van de staat haar lijf te laten verbouwen. Maar haar wedde als parlementariër overstijgt zeker in veelvoud die van regentes snit en naad.
De volgende vice premier wordt wellicht Eddy Wally...
Gisteren op TV nog een sterk staaltje 'niet op de vraag antwoorden' gezien. Maar inderdaad, in vergelijking met de VS denk ik dat we niet mogen klagen.
Louis,

De campagnes hier voor de gemeenteraadsverkiezingen verlopen hier in alle rust en in een constructieve sfeer, behoudens de racistische en anti-politieke campagne van Vlaams Belang.

De campagne van onze burgemeester lijkt heel "Amerikaans":
- veel geld en middelen om 'veel' te beloven
- veel aandacht voor imago, verpakking en holle woorden (ipv inhoud)
- spindocters voeren het hoge woord
- weinig huisbezoeken

On-amerikaans is de samenwerking tussen VLD en groen! : ik denk niet dat de republikeinen samen naar de verkiezingen naar de verkiezingen trekken samen met de "green party".

Voor de rest heeft ieder partij zijn bekwame en onbekwame mensen. De kunst is alleen bekwame mensen naar de gemeenteraad te sturen.
Ik schrijf alle gemeenteraadsleden aan om hun standpunt over een koncreet probleem te weten.
Ik krijg enkel antwoord van de partijen.
Ik maak een website waar de kandidaten hun mening erover kunnen geven.
Ik verdeel 1000 brieven in de bus zodat de kiezers met een mening over dat probleem de website kunnen consulteren om hun keus te maken.
Er is er geen één kandidaat met haar op zijn tanden die durft reageren. Allemaal partijapparatsjieks.
Philipp,
Over welk concreet probleem heb je het dan wel?
De looppiste in de Leliestraat die op slot is.
Heeft er al iemand naar gennez-tv gekeken?
http://www.gennez-tv.be
@jn dankzij je heb ik 10 minuten TV Gennez gekeken...de filmpjes zien er leuk uit...veel bekende mechelaars die Caroline steunen
heeft de open stadslijst ook dergelijke filmpjes ? Ik ben nog altijd aan twijfelen op wie ik ga stemmen
Ik ben ook al is gaan piepen op die site maar het is bij momenten toch wel beschamend wat ze durft beweren.
Wel grappig om te zien dat ze een hevige KV supporter en de Rarcing-trainer voor haar camera moet halen om iets te zeggen over haar. :-)
Het zal wel overal dito zijn. Hier in Hever-Schiplaken wordt mijn brievenbus dagelijks gevuld met kiespropaganda en de VLD beschikt blijkbaar over het grootste budget. Tot op heden zijn er precies twee kandidaten (van verschillende partijen) geweest die zich de moeite hebben getroost om aan te bellen en hun programma te verdedigen. Uiteraard zal het voor de kandidaten in Mechelen wel een ietsje moeilijker, zoniet onmogelijk zijn om elke inwoner persoonlijk te contacteren. Maar er moet m.i. veel aan verdiend zijn dat ze zich zo moe willen maken, want eens de verkiezingen voorbij, hoort of ziet men ze niet meer
@ Roger Kokken Lokale politici moeten niet alleen op moment van de verkiezingen huisbezoeken doen, maar permanent gedurende zes jaar...kijk maar naar de aanpak van de lokale burgemeesters van Gent, Leuven of Oostende: ze maken minstens 1 volle dag per week vrij voor huisbezoeken...op die manier weten de burgemeesters wat de mensen bezig houdt of van wakker liggen...en dat verklaart dat ze inderdaad bij de verkiezingen een veel hoger stemmenpercentage halen dan gelijk wie. Het is triestig vast te stellen dat onze burgemeester dat véél te weinig gedaan heeft...zijn communicatie naar de Mechelaars beperkt zich tot glossy folders en barnumreclame.
@Filip wat durft ze dan beweren?
@jn, te laat...

de verkiezing is voorbij
Maandagavond is het de beurt aan CD&V om rond te tafel te gaan zitten. Van Butsel bevestigt een uitnodiging te hebben gekregen van Somers. Zelf geeft hij aan geen specifieke verwachtingen te hebben. ,,Ik zal luisteren en meer niet',' zegt hij.

SP.A-lijsttrekster Caroline Gennez mag dinsdagavond met Somers gaan praten. Hoe de coalitie er in Mechelen zal gaan uitzien, blijft dus nog even afwachten.

(bron Standaard.be)