Mechelen op Google-Earth

met categorie:  
Sint-Rombouts by satellite

De satellietfoto's van onze regio op de zoekmachine Google-Earth zijn vernieuwd. De foto's van Mechelen en omstreken zijn nog gedetailleerder dan voorheen. Binnenkijken in de achtertuin van je buren? Geen probleem met Google-Earth: je kan zelfs zien of hun tuintafel buiten staat of niet.
De nieuwe foto's dateren van juni 2004 en tonen een helder en nauwkeurig beeld van de stad. Het beeld is zeker genomen op een schooldag, want op de speelplaatsen van de Mechelse scholen zie je de leerlingen. Volgens de stand van de schaduwen moet het zowat middag geweest zijn: de zon staat in het zuid-zuid-oosten.

Kan iemand nog leuke details onderscheiden? Ik zie alleszins dat de terraskes op de Grote Markt al volk trekken...

Als iemand deze foto kan verkleinen, grààg. Ik ben niet zo handig met die dingen...
Bedankt voor het nieuwsm, de fotokes zijn glashelder !! (ps. verkleining doorgevoerd)
hoe kom je te weten wanneer de foto's gemaakt zijn? of is dat ergens bekend gemaakt?
Een beetje zoekwerk op diverse sites levert het precieze tijdstip waarop de foto's gemaakt werden, nl. dinsdag 8 juni 2004 tussen 13.30 u. en 13.50 u.
Knap! Op de speelplaatsen van de TSM waren blijkbaar géén tot leerlingen, en dat kan wel want van op die tijd zijn bij ons namelijk lessen bezig...

Maar de speelplaats van Scheppers leek me wel redelijk druk te zijn ;-)

Ja, echt knap die Satellietfoto's via Google-Earth!
Het is inderdaad heel interessant!
Ik heb er wel een heel tijdje moeten op zoeken eer ik zo een en ander gevonden had, maar uiteindelijk heb ik zelfs mijn straat gevonden met mijn huis en tuin heel goed herkenbaar.
Werkelijk fantastisch!
Grappig dat op de parking van de zandpoortvest 1 rij autos geschrangd staan in een visgraatpatroon, terwijl de andere rijen neus aan neus staan. Was me van op de grond nog niet opgevallen.
Schitterend...
...ben juist ook eens gaan 'wandelen' in mijn buurt - enne, 't was boeiend...
Je kan ook mooi zien dat er op het kruispunt van de ring met de leuvensestwg perfect een rond punt kan ingepast worden :-)
En hier zijn ze duidelijk aan het waterskiën :-)
http://maps.google.com/maps...

Genoeg gespeeld nu!
Knap! veel scherper dan voordien.
he bloggers,als ge wilt zien waar de Louis woont gaat dan naar 3409 Congress Ct jeffersonville indiana usa,dan kunt ge recht in mijn achteruit landen,mijn huis is rechtover die Cul-de-sac,mijn garage is juist naast die zwempoel van mijn gebuur.Tracht het eens,de Loewee
Via google maps kun je ook aan de nieuwe gedetailleerde kaarten. Ik heb al iets raars opgemerkt: een soort flu-paars-roos lichteffect, hier: http://maps.google.com/maps...
Het is - gelukkig - nog niet zo gedetailleerd als bepaalde regio's in Nederland. Wie inzoomt op Den haag ziet bijna herkenbare mensen op straat zitten. Big Brother!!! Het valt trouwens op dat één gebouw vlakbij het Binnenhof (= het Nederlandse parlement) 'flou' is gemaakt. Wellicht willen de ministers of parlementariërs inkijk verhinderen. In Brussel overigens is dat niet zo, maar die beelden zijn dan ook (nog) niet zo nauwkeurig.

En apropos, Louis, ik heb je huis gevonden: het ligt toch in de Congress Ct tussen Capitol Hill Dr en Presidential Pl, hé.
koendv,Dat is juist.Als ge wacht tot deze namidag dan kunt ge mij mischien zien mijn gras te snijden ha ha ha(just a joke)
Hello Louis,het is hier nu 16u(bij u 10u zeker) ik zie nog niks in uwen hof bewegen
zal straks nogeens kijken.(a joke)
Jackie
wel JackieHet is hier nog maar 11 am en mijn gras is nog te dampig.Wat denkt ge van mijn geburen?
He Bloggers,het is echt een plezier om terug met julie in verbinding te zijn,nu kan ik terug mijn vlaams oppikken,want ik was er veel van vergeten.
Louis uw gebuere zien er goe out,ma wa dist na wilde gei Vlaams leren,of terug echt Mechels klappe?? (joke)
he Jackie,ik hem last genoeg om vloms te spreike,nao wilde me nog int mechels te late klappen,Da kan ek nog wel,ma schroave iswa moeielekker.(is Genoeg oep ze mechels?
Goa doot da goe Louis! ;-)
Zeg, ik ga op vakantie zenne. Die beginne hie met andre synonieme ofte schuilnamen.
Alwel ik oek dan tot na .....
Ik zie zelfs mijne auto staan
Veu ne beginneling is da goe zene Louis,Mechels schroave is ni moeilek,ge kunt bekans geen vaute maake.Leest gewoon alles heidoep dén klopt alles. Dag Louis.
bedankt veu al oale komplemente,ge zee toch da ik tog nog nen echte mecheler zen,he.goale et moa da trug inge brogt.As ge da ni kunt leize,lot et mao dan ma weite,dan zalk et int engels schraove,Ho is da veu plat mechels.de lowie
Amai, blij dat ik mijn gras had afgereden "voor de foto" :)
@Louis:gekunt gei nog goe mechels schroave,ik zal au is ne diplom duesture van oep z'n mechels.Ma mene pc drooit ni zou alstmoet.Blauve traine.....