Hoog tijd voor meer fierheid!

met categorie:  
(foto: Jan Smets)

STEM 04 op 3470
BEL 0905-563 04
www.monumentenstrijd.beIk lanceerde net een oproep om te stemmen voor het uurwerk, op Flickr...
Alle beetjes helpen ...
Tof!!

En waar kan je zo'n armbandjes krijgen, Jans?
Cool!

Hebben ze er ook witte? Dat geeft een mooie combinatie met dat groen.
een mooie combinatie, YEAH RIGHT!!!
hou het in ere eh racinger!!
het gaat hier niet over een voetbalstrijd maar rond een echte monumentenstrijd!!
tss
waarom moeten bepaalde 'voetbalfans' nu al tijd problemen zoeken als ergens toevallig "hun" kleur of die van hun tegenstander in voorkomt. Mensen: het gaat hier over DE MONUMENTENSTRIJD. En over niks anders.

Ik hoop dat we hier NIET WEER een overbodige dicussie tussen KV en RC gaan krijgen? Aub?
Voila! Das gesproken Markec.
Ik weet dat eigen lof stinkt maar toch durf ik zeggen neem eens een voorbeeld aan mezelf!
Ik heb me spontaan bij de Bruistablet aangeboden om affiches te verspreiden. Iedereen heeft wel een paar kennissen-handelaars waar deze affiche absoluut moet hangen!
Wie volgt het goede voorbeeld?
Alle info en affiches verkrijgbaar bij VZW De Bruistablet:
info@debruistablet.be
Markec:
ik heb dat polsbandje gekregen vorige woensdag op de Vismarkt... (braafjes naar gevraagd...).
En nu loop ik er trots mee rond natuurlijk...
Meer fierheid? Ook door licht?Morgen(5sep) om 21u30 zou er in Mechelen(natuurlijk)met een speciaal uitgeruste lichtwagen zou Philips-Belgie een bizondere projectie doen met improvisatie van lichtstralen en kleuren.Weet iemand daar meer over? Waar gebeurd dat?
Kankeren over van waar de Duitsers onze Toren al dan niet beschoten hebben en de al dan niet correcte afmetingen vermelden van de wijzerplaten, tot daar gaat het engagement van de bloggers hier.
Ik ben moeilijk te been maar dat kan me niet weerhouden om aktief ter hulp te zijn al is het maar in kleine mate. De voorzitter van de Bruistablet zei me dat ik zaterdag goed meegewerk heb.
@Jan Smets:Proficiat aan ONZE Jan groepswinnaar in de cat."Oud wordt nieuw".Weer iets op FIER op te zijn. als we zo doorgaan krijgen we oek nog nen dikke nek.
Kom zondag allemaal maar uit volle borst meezingen hé!!! Als iedereen die een stem uitbrengt voor "d'horleuzje" ook het CDke koopt dan zal GDGK daar ook heel gelukkig mee zijn. We zullen er alvast genoeg meebrengen naar "Mechelen zingt...around the clock"! Voor 5 Eurokes is de CD van U. Tot zondag allemaal!!!
@Jo:welkom op onzen Mechelen Blogt,tij lang geduerd hi da ge ons gevonne hét.Ma alléé ge zeit er tog.Veu wanneer een bloglieke??We komme zondag oek meezing zenne.Ne CD hemme ikke al.
As ge da geire zou emme da'kik is e lieke maak veu Mechelen blogt dan willekik daa wel iet over schrauve... Ik zou zegge, dan moette al die bloggers ma is bajien kaume veu mau wa info te geive en dan beginne 'm er aan ... da's zoe sumpel as da ien en ien twie is!
Ja:da ge da kunt da weete we wel(denk ma an da gedichteke da ge gemokt hét vue Gusta heure verjaardag) de bloggers komme nog es beieen op 30sep.
Duffel staat op 1!!

iedereen aansporen om te stemmen dus...

Provincie Antwerpen

Cinema Plaza, Duffel
Het uurwerk van de Sint-Romboutstoren, Mechelen
Korhaan en Landschap De Liereman, Arendonk en Oud-Turnhout
Kerk Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart Merksplas Kolonie, Merksplas
Fort 4, Mortsel
Zwembad in de Veldstraat, Antwerpen
Mechelen stond op 2 maar is ondertussen een plaats gezakt.
De Plaza! daar had ik een lief 30 jaar geleden! Toffen tijd, met de fiets van Lint naar Duffel, een filmke meepakken bij den Tuur. Mischien stem ik daar wel op, puur uit nostalgie!
( en in fort 4 heb ik leren zwemmen! echt waar.( Dillema!!???))
Als ge mij eens tegenkomt in Mechelen zult ge rap weten hoe laat het is!
Dat is nu niet om vervelend te doen - ik heb ook al gestemd voor Mechelen - maar eerlijk gezegd vind ik onze toren mooier zonder uurwerk. Die mooie verticale lijnen, robuust en tegelijk sierlijk, die naar de hemel wijzen. Mijn gevoel zegt dat een groot uurwerk dit esthetisch geheel nogal zou verstoren.
Maar ik ben waarschijnlijk de enige die er zo over denkt.
Je bent niet de enige Kazemel, Leon heeft dit ook al eerder opgemerkt.
Ik denk dat het een kwestie van gewoonte is: als ze er binnenkort 200 jaar hangen dan weet je niet beter, en dan vind je ze misschien wel weer mooi, wie weet ? :-)
Na de horloge hoop ik wel dat de spits eindelijk eens wordt afgewerkt. Nu blijft het toch maar nen halven toren.

Stem 04!
nee Kazamel, ik vind namelijk hetzelfde, straffer zelfs, doordat er niet echt een plek voorzien is voor een wijzerplaat, geen speciale achtergrond dus, hoort daar eigenlijk geen klok.
Nu hangt ze daar zo voor de galmgaten het lijnenspel te verstoren, niet echt esthetisch.. mijn mening hé mannen.
Beter de kasseiklok terug op de markt leggen.
Waarom moet er een wijzerplaat hangen als ze er 100den jaren geleden niet hing?? Het horloge heeft op de toren gehangen. Goed, sommigen weten dat niet omdat ze te jong zijn. Wat ik niet snap is dat er zoveel commentaar komt op het feit dat de toren TERUG een horloge zou hebben.
Kristiaan, van uw idiote theorietjes word ik echt mottig.
Hippo-lietje, zet het best eens op een drafje naar andere oorden - want uw gefrustreerde prietpraat 'bezoedelt' deze site.
Waarschijnlijk ga je van mijn reactie ook wel 'mottig' worden.
Dan is het maar zo...
En nu over tot de orde van de dag -
voor bloggers, die hun kritiek op een beschaafdere en minder kinderachtige manier weten te verwoorden!
Ach, janske toch, mijn excuses dat ik meteen de conclusie heb vermeld. Ik zal in het vervolg eerst beschrijvzen waarom ik mottig word van prietpraat zoals die van Kristiaan. Iemand die er werkelijk niets van kent zou toch beter eerst een goed boek lezen ipv hier zijn onzinnige redenering achter te laten? Rampzalig is dat er veel idioten hier zitten mee te lezen en dan nog waarschijnlijk die onzin gaan verder vertellen "voor waar". Eigenlijk zou men dezen blog beter afschaffen. Iedereen terug naar het café om onzin te verkopen! Daar moet ge wel uw gezicht laten zien en moet ge wel een pint drinken!
Me aansluitend bij jans wil ik toch nog even het volgende kwijt: hopelijk ben ikzelf de laatste uitzondering op een onbeschreven maar doeltreffende regel dat we ongewenste bezoekers -of in het beste geval gewenste bezoekers met ongewenste commentaar- zoals hippo best gewoon NEGEREN, teneinde deze blog kwalitatief gezond en aangenaam te houden.
Geo, ik zou zeggen, steekt er uwen tijd ni in. Af en toe duikt er zo eens ne zeiker op die zelf niks zinnig te vertellen heeft, we zijn dat gewend intussen. Ik zie het een beetje als een compliment voor de blog, tis namelijk zo dat in populaire en goede programma's en items op PC, de meeste virussen voorkomen, en al is hippo nog lang geen trojan, er vanaf raken doen we wel op termijn, dat staat vast.
Ik stem liever op een ander monument, iemand die zich bezig houdt met andere te beledigen daar stem ik niet op.
Ene zekere MT geniet er van om andere constant uit te schelden en dan zou je willen dat men er zou op stemmen.
Dat die persoon maar eens goed nadenkt wat hij allemaal uit steekt.
Ik stem niet voor degenen die het hardst roepen, en ook niet voor degenen die er de beste marketing op nahouden, maar wel voor het monument dat ik in deze provincie echt wil zien BEWAARD blijven.
(dat is dus niet een klok die er niet hangt)
Misplaatst chauvinisme...
Daar kan ik inkomen Rene.

Vergeet ook niet dat een PLAZA in Duffel bijvoorbeeld, sowieso wordt gerestaureerd, door de gemeente. Een dergelijke monumentenstrijd is dan enkel om het financieel draaglijker te houden.
Renée: ik kan best verstaan dat je liever een ander monument zou verkiezen - waarom ook niet...
Maar..., die klok is niet zomaar een lukraak gekozen frivoliteitje, dat er niet hangt, en nu moet zorgen, met hard geroep liefst, dat Mechelen de 'grooooootste' heeft...
Nee: deze klok heeft wél degelijk historische waarde! Ze is dan zéker niet zo oud als de gotische kathedraal himself, maar de weinige overgebleven restanten zijn ondertussen ook al 300 jaar oud - best respectabele leeftijd dus -
Technisch was het een hoogstandje - men kwam van heinde en ver om dit grootste uurwerk te bewonderen...
En ja: we zijn in Mechelen véél te lang vals bescheiden geweest, en hebben het nog steeds moeilijk om ons te profileren, en onze troeven uit te spelen...
Jammer (dit kunnen Antwerpenaars, Bruggelingen en Gentenaars beter...).
En dan moet er soms wél geroepen worden om die verborgen fierheid wakker te schudden!
Mechelaars hebben die extra duw nodig!
Dus...
met alle respect voor de andere projecten:
laat ONS ALLEN gaan voor het horloge aub., en niet muggenziften of het ene of gene monument nu net iets méér steun verdient...
Net zoals het voor mij om de kunstenaar Croes gaat, en niet om de politieke kleur die hij zou hebben,
gaat het bij mij niet om 'ene Mark Tourlouse', maar om het horloge.
En méér niet.
De hier gesuggereerde onfrisse kanttekeningen, die ik niet ken (en niet wens te kennen) laten me niet twijfelen om als Mechelaar te stemmen voor een Mechels project.
Ik heb (véél) sympathie voor het Duffels project - maar ik ben Maneblusser: dus...
Wanneer gaat de Mechelaar eens leren om niet steeds aan nestbevuiling te doen.
Willen we op deze manier ons steeds maar blijven etaleren aan de buitenwereld?
Willen we als Mechelaars blijven roeren in 'vieze pottekes'?
Kunnen we niet samen, als Mechelaars, aan één zeel trekken, en alle bekvechterij opzij zetten om eensgezind te gaan voor dit ingediende project?
Ik kom dus op voor méér fierheid.
En wie ook achter deze vlag loopt: maakt me niet uit ...
Aan de opmerkingen van Racingfan valt andermaal af te leiden waaraan die van de Racing hun bijnaam ("marginalen") te danken hebben. Ging het hier niet om de MONUMENTENSTRIJD?
@MalinwaMan: met dergelijke opmerking bent ge dus geen haar beter: post misschien zélf eens iets over de Monumentenstrijd ipv over Racing of KV?

Het is zielig dat bepaalde Racing- EN KV-fans elke gelegenheid aangrijpen om elkaar zwart te maken: voor beiden geldt: ga samen eens een pint drinken, en praat een en ander eens uit, maar val mensen op de blog die een post over "meer fierheid" & De monumentenstrijd raadplegen, en dààr info & reacties over verwachten ipv. de zoveelste scheldpartij tussen ploeg X en Y....
Beste Markec, dit heeft niks te maken met supporter zijn van KV of Racing.
Die Mark Toulouse is zelf op KV gaan horen of ze mee willen steunen voor monumentenstrijd.
Al is hij misschien een Racing supporter, maar wat de heer Mark Toulouse klaar speelt is om op een bepaald forum ieder de huid vol te schelden, en op zo'n voorstelling van deze persoon zou ik dan moeten op stemmen.
Ik zou ook fier zijn moest daar een klok hangen maar ik ben zeker niet fier wat die Mark Toulouse uitsteekt.
Daarom stem ik zeker niet op die klok.
Die Mark Toulouse heeft bovendien ook al met half Mechelen in bed gelegen, zelfs met mijn eigen zuster! En nu wil hij een klok op de toren hangen! Daar kan ik niet voor stemmen!
Gaat het hier nog over een klok of over een persoonlijke afrekening?Ik ken Mark TouRlouse niet persoonlijk, en hoef hem niet persoonlijk te kennen.
Ik stem voor de klok - da's al...
De rest gaat me geen moer aan; wat hij al dan niet met'half Mechelen én uw zuster' uitspookt, en uitkraamt op een 'bepaald' forum... Dit is lastertaal en prietpraat, en bestemd voor 'roddelboekskes' - en deze Blog onwaardig...
Jans, groot gelijk. 'Racingfan' kan beter andere oorden opzoeken.
Of moeten we een moderator aanstellen die het niveau van deze blog controleert, zoals op forums voor kinderen? Ik dacht dat Mechelen voldoende maturiteit bezit, maar blijkbaar heb ik me vergist.
Niet alleen de Maneblussers zijn in de ban van de "Monumentenstrijd", waarbij men - op initiatief van de vzw De Bruistablet - opnieuw een horloge wil aanbrengen op de Sint-Romboutstoren, maar ook het schepencollege en de stadssecretaris. "De jongste weken hebben alle mensen met een @mechelen.be e-mail-adres een schrijven ontvangen waarin zij uitgenodigd worden hun stem op het Mechelse project uit brengen" aldus stadssecretaris Koen Vancraeynest. "Zo ook werd de stedelijke telefooncentrale 'vrijgemaakt' opdat de stadsmedewerkers het 0900-nummer zouden kunnen bellen" gaat Vancraeynest enthousiast verder.

Burgemeester Bart Somers wil, wanneer het 'horloge-project' de volgende ronde weet te halen, dat het een Vlaams project wordt. "Onze horloge op de Sint-Romboutstoren moet een Vlaamse dimensie krijgen, wij moeten een wereldrecord naar Mechelen, Vlaanderen halen" schreeuwt Bart Somers het uit.
(Bron Radio Reflex)
een zelfde mail werd verstuurd naar iedereen met een @stad.antwerpen.be mailadres, om het zwembadproject wat te steunen.

het zal niet mogen baten ;o)
Laatste tussenstand op datum van 15/09/06. Dinsdag weten we welke 15 kandidaten doorgaan naar de volgende ronde van Monumentenstrijd.

In de provincie Antwerpen ligt Cinema Plaza, Duffel, voorlopig nog op kop. Op de voet gevolgd door het uurwerk van de Sint-Romboutstoren, Mechelen. Zolang we bij de drie eersten eindigen, zitten we goed, al zou een eerste plaats natuurlijk wel leuker zijn. Stemmen kan nog tot zondag middernacht!
Heeft woensdag iemand het "jongeren-uurwerk" gezien op de Grote Markt? Leerlingen van het KTA Wollenmarkt, gekleed in zwarte en witte T-shirts vormden een groot uurwerk.
Ik had gehoopt er beelden van te zien op TV, maar helaas. Ik denk dat het een prachtig zicht moet geweest zijn vanuit de lucht.
@Jans: was je toevallig niet in de buurt met je toestel?
nee, rikkert - déze keer was ik er niet met m'n fototoestel...
Ik heb de foto's van het intiatief wél gezien in Gazet van Antwerpen.
En 't zag er indrukwekkend uit!
Ik stem ook op het project van Duffel.
Wat Racingfan verteld over de gedragingen van de heer Toulouse is onwaardig voor deze persoon om diue project te lijden.
Zelfs tijdens een bekerderby kwam deze personage in zijn blootje op het terrein op een zomerse zondag in augustus.
Het is eerder een bruistablet tegen de koppijn dat je nodig hebt als je hem kent.

Maar wat zijn eigenlijk de kosten voor zo'n uurwerk ?
Wie draait er voor op moest het meer kosten dan ¤ 500.000.
En ook met mijn zuster heeft Toulouse in een bed gestoken. Een klok onwaardigt.
Niks van aan trekken, en volg gewoon jullie gedachten.
We weten allemaal dat Mark Toulouse graag in de belangstelling wilt staan en niks voor niks de zot van Mechelen word genoemd.
Volg gewoon jullie gedachten en die klok zal er toch komen al is het zonder die monumentenstrijd.
Ik hoop dat het geen verkiezingsstunt is van Bart Somers, is momenteel een gevaarlijk moment voor hun loze beloftes.
ik word hier intriest van ... al dat gescheld op deze site.. als niet-mechelaar ben ik gewoon fier op deze stad waar ik me helemaal thuis voel...een stad met een rijk patrimonium, een rijk verleden en een ongelofelijk gezellig heden...
Helemaal akkoord MNC !
@MNC: dito!!!!

TIJD VOOR MEER FIERHEID DUS: en dat wil niet zeggen: elkaar de huid volschelden....
Tevens wil ik er nog aan toevoegen dat hij het niet alleen met mijn zuster gedaan heeft maar ook met mijn jongste nicht!
Mijn moeder kent hij voorlopig nog niet maar hoelang zal dit nog duren?
Daarom stemmen wij voor Duffel
BS: Duffel dat is toch waar dat gebouw staat waar ze ........ vast zetten?
Ik ben hier werkelijk niet goed van. Moet u weten dat Mark Tourlouse destijds enkele maanden met mijn dochter gevreëen heeft. Op zich niet zo erg maar als ik nu hier lees wat voor een playboy die Tourlouse is, dan draait mijn maag om want ik weet van mijn dochter dat ze het zonder condoom gedaan hebben! Mijn stem krijgt hij alvast niet!
Ik heb de indruk dat hier een flauwe plezante probeert om de blog te bezoedelen met de grootste zever.
Dit is niet de plaats noch de topic om zulke dingen te spuien.
Horloge op Sint-Romboutstoren" gaat naar volgende ronde

In het kader van 'Monumentenstrijd' - waarbij de vzw De Bruistablet een project indiende om opnieuw een horloge op de Sint-Romboutstoren te krijgen - werd zondagavond de eerste stemronde afgesloten. Vandaag, dinsdag werden de 15 overgebleven projecten, drie per provicie, kenbaar gemaakt.
Het Mechelse initiatief heeft de eerste ronde overleefd - eindigde op een tweede plaats - en zal rond de jaarwisseling deelnemen aan de tweede ronde.
(Bron Radio Reflex)
En 300 jaar later ... opnieuw een opdracht

Woensdag 20 september - één dag na de nominatie voor de tweede ronde in de 'Monumentenstrijd' - is het precies 300 jaar geleden dat het Mechelse schepencollege de opdracht gaf om een uurwerk te plaatsen op de Sint-Romboutstoren. Op 20 september 1706 kreeg de befaamde uurwerkmaker Willmore de taak om dit huzarenstuk tot een goed einde te brengen.

Precies 300 jaar later, op 20 september 2006, kwam het voltallige college van burgemeester en schepenen in speciale zitting bijeen om op deze historische dag opnieuw de opdracht te geven het uurwerk te laten schitteren.

In de raadzaal werd - net als 300 jaar geleden - op perkament de oorkonde ondertekend door alle collegeleden. Hiermee wordt officieel de aanzet gegeven om het uurwerk te herstellen.

(Bron Radio Reflex)
Filip , dat zijn typisch berichten van Mark Toulouse, die andere probeert belachelijk te maken.
Die persoon weet niet beter.
Mijn zuster zegd het ook.
Fier op wat? Op datgene wat ik vaag kan zien als ik met mijn verrekijker op mijn dak kruip en zuidwaarts kijk misschien?
Als je als bezoeker met de wagen Mechelen in- en uitrijdt is verloedering het eerste en laatste wat je van Mechelen te zien krijgt, een rand van verloedering rond een stukje psuedo-bokrijk, laat me niet lachen.

Moet een stad niet beoordeeld worden op basis van hoe ze haar minst begoede inwoners behandelt? De tevredenheidsindex van Mechelen op die VRT site van verkiezingen 06 slaat ook niet bepaald ver naar positief uit.
I rest my case.
oei netels, heiligschennis joh! de minst begoede inwoners tevreden houden gebeurt meestal ten koste van de gegoede burgers, die niet dulden dat er met "HUN" geld gesmost word.
Nog liever spenderen ze dat aan een nutteloze klok.
En een tevredenheidsindex zegt tegenwoordig ook al niks meer, niemand is nog tevreden, want hun wasmachien lekt, of er heeft een spreeuw tegen hun ruit gescheten.. ergernis overal! Genoeg om VB te stemmen haha