Dwars door Mechelen

met categorie:  
Dwars door Mechelen
GvA Dwars door Mechelen is de nieuwste stadsloop op de kalender. Op zondag 17 september verwachten wij iedereen aan de start voor de 10km GvA Dwars door Mechelen of de 5km Start to Run.

De start wordt gegeven op De Nekker. Het prachtige parcours brengt de lopers langsheen het idyllische Dijlepad, via de Zandpoortvest doorheen de Kruidtuin naar het bruisende centrum van Mechelen. De aankomst is op de Grote Markt.
Start to Run

Deze eerste editie van GvA Dwars door Mechelen is uitgeroepen tot officiële Start to Run happening waaraan alle beginnende en gevorderde Start to Runners kunnen deelnemen. De Start to Run 5 km in Mechelen is bovendien een officiële Start to Run brevettenloop.

Bekende Vlamingen als Véronique De Kock, Bart Somers, Jacques Vermeiren, Paul "Boogie Boy" Ambach, Sofie en Günther Neefs gaan die sportieve uitdaging aan met als einddoel hun deelname op 17 september.

Voor de kids (6 tot 12 jaar) is er een Kids Run (1 km) met start en aankomst op de Grote Markt.

Op de Grote Markt is tal van animatie en muziek voorzien. Günther Neefs & vrienden brengen vanaf 16u30 met de 4- band popmuziek uit de jaren 60 - 70 - 80. Alle kinderen kunnen zich uitleven in het GvA Kids Village (vanaf 12u00).

U loopt toch ook?!

Meer info op www.dwarsdoormechelen.be

wordt genoteerd...
bedankt voor de info!
5 km 't is toch niet zo ver maar ik pas, mijn conditie is niet je dat. Ik denk dat ik het evenement op een terrasje ga bijwonen wat minder vermoeiend is. Toch succes voor de mee-doeners
Maar Lieven toch! tis voor mensen als jij bedoelt joh! ik redeneerde ook zo 6 jaar geleden, en zoals je zegt, mijn conditie WAS ook niet je dat (op mijn kont zitten heel de dag, paffen, goed eten alle dagen!).
Het schema van start to run past heel goed bij mensen zoals jij hoor, stilletjes beginnen, kleine afstandjes en korte tijd int begin (belachelijk klein en kort zelfs, en dan nog niet alle dagen) maar vooral volhouden is de boodschap. Intussen loop ik drie keer per week 6 km, en 3 keer per maand 15km! en op mijn sokken hé! (ni letterlijk natuurlijk). Meedoen joh, of tenminste toch ergens dat loopschema opvragen zodat je er volgend jaar kan bij zijn, DOEN!!!!
nu donderdag start er trouwens een groepscursus joggen in het Vrijbroekpark, beginners kunnen na 10 weken probleemloos 5 km joggen. Er is ook een cursus voor wie wil opbouwen van 5 tot 10 km. Afspraak om 19.00 u aan de hoofdingang, Dessainlaan (19.30 u voor de gevorderden). Meer inlichtingen of inschrijving? tel. 015/41 35 77.
Zelf volgde ik de groepscursus zo'n 7 jaar geleden en ik jog nog steeds!
Het start to run schema is fantastisch! Even door de zure appel heenbijten en je weet echt niet meer te stoppen met lopen. Ik kon enkele maanden geleden geen twee meter lopen en doe er nu zonder al te veel moeite met gemak 6km. En je wordt er lichter van! Niks dan voordelen :)
Pfff, weeral eens het centrum geblokkeerd.

Anonymus Anonymicus
Ik ben een loopster en was van plan om zeker mee te doen.
Tot ik de prijs zag.
O jee, gaat Gunther Neefs en die andere BV's en BM's daar ook allemaal 12 euro voor neertellen ?
U leest goed : twaalf euro om mee te lopen !
Nee, ik zal wel gaan joggen in het park. Dank u.
Nu blijkt dat er vandaag ook nog een triathlon plaatsvond in Mechelen.
Kunnen ze de timing niet een beetje beter op elkaar afstemmen ?
Ik denk dat het nu wel genoeg is niet?

Patrick aka Else aka Liesbeth aka Sylvia.. aka wie weet ik nog allemaal... heel dapper hoor, om telkens weer onder een andere naam iets te posten, volgende keer misschien ook je e-mail adres aanpassen, dan kan je de mensen hier ECHT misleiden....

Jammer zulke zaken weerom op deze blog te moeten vaststellen :-(
@Markec: ik had het ook al vastgesteld dat het altijd dezelfde persoon is. Het mailadres blijkt te zijn van een kandidaat die op de lijst van Vanonderuit staat. Klopt toch hé Els of sta je niet op de lijst?
lafheid of bewust misleiden met het doel om 'n negatief klimaat te scheppen...?

Héél erg jammer!
Mensen, wees eerlijk, en kom met open vizier op Mechelenblogt... of blijf weg!
niet anoniem getekend:
Jan Smets

Overigens, en daar ging het toch over in deze post: er hing een toffe, sportieve sfeer in Mechelen vandaag. Zowel met de triathlon aan de Leuvense vaart, als met de stratenloop.
Inderdaad: alleen spijtig dat die twee sportieve topevenementen op dezelfde dag plaatsvinden...
Het was inderdaad een erg Sportief Mechelen vandaag ... De stad zat vol met sporters.
Leuk om te zien ...
Het beste is om zoveel mogelijk zelf mee te beleven. Kom buiten en doe iets. Keuze genoeg. En daar nadien dan de positieve ervaringen van uitdragen aub. Meer moet dat niet zijn.
Ik begrijp jullie probleem niet.
Weken geleden heb ik tot vervelens toe uitgelegd dat het inloggen NIET lukt.
Mailtjes heen en weer. Niets hielp.
Alleen als "anoniem als ..." kan je ergens op reageren.
Wat moet men dan doen ?
Ik heb helemaal niet de bedoeling om iemand te misleiden. Maar hoe moet men het dan doen ?
Op niets meer reageren ? En de blog laten voor wat hij is.
Ja, misschien is dat het beste...
Natuurlijk ben ik els en wil ik daar best voor uitkomen.
Ik heb ook niet meer gereageerd op politieke onderwerpen.
En ja, ik kom op voor Vanonderuit.
Maar wat heeft dat ermee te maken ?
Die onfrisse discussie tussen filip en mij, dat moest toch stoppen.
Als jullie mij kunnen zeggen hoe ik eindelijk ON-ANONIEM kan bloggen.
Graag, hoor.
Liever vandaag dan morgen.
Ik teken weer met else omdat het met els niet lukt !!!!!
Lafheid ?
Negatief klimaat scheppen ?
Jans, ik vind dat je nu zelf echt wel te ver gaat !
Ik héb een inlognaam en het lukt nooit !!!
Els(e)... ok, no hard feelings, maar geef toe dat het - op zijn minst - verwarrend is he als je achtereenvolgens Patrick, Rene, Sylvia, .... blijkt te zijn ;-) Zeker op een moment waarop helaas enkele onverlaten heel wat onzin van bedenkelijk alooi hier posten (je weet wel waar ik op doel denk ik), een mens zou voor minder achterdochtig worden....

Maar je vroeg om een oplossing:

Stuur een mailtje naar

mechelenblogt@gmail.com

om je aan te melden als 'blogger', dan kan normaliter je zélf ook posts plaatsen... en helemaal niks anoniem ;-)
Tja, meelopen zat er niet direct in, maar ik heb mijn stramme lijf op St Rombouts gehesen om van bovenaf het gebeuren (af en toe) te volgen. Eén ding stond vast: Mechelen leefde!! en Gunther Neefs kon je tot boven op de toren horen.
@Roger:ben je nog boven?? Ik stond beneden te wachten met den DVD-blogers-fietsen,in men handen. Roger? ni gezien.mIJ NI HEHOORD,,
Stadsloop dwars door Mechelen
Eerste editie Dwars door Mechelen, prachtig parcours langsheen het Dijlepad richting centrum van Mechelen en aankomst op de Grote Markt,een tof parcour,hoe meer we richting centrum liepen hoe meer enthousiaste toeschouwers, ook het weer was een meevaller, het was warm maar af en toe voelde ik toch een briesje wind.
Deze wedstrijd is een echte aanrader !
Een dikke proficiat voor de organitatie
@Else: als je het zo uitlegt: OK! Dan wil ik me hierbij verontschuldigen - maar geef toe dat het telkens reageren onder andere namen wél verkeerd begrepen kon worden.
Maar goed: discussie gesloten. Ik hoop dat je met dit antwoord, en mijn excuses ook wel begrijpt hoe ik tot die, klaarblijkelijk verkeerde, conclusie kwam...
Prima organisatie, goede sfeer en boeiende animatie. Bravo Mechelen! Ik heb de 5km gelopen en hoop volgend jaar opnieuw deel te nemen aan dit evenement maar dan ga ik voor de 10km.
ik vond het super ... het weertje, de organisatie, de optredens, ...
tot volgend jaar!
Ik vond het ook een toffe loop: heerlijk langs de dijle en dan tot in het centrum op de de grote markt, prachtig,een ontspannende inspanning! Toch één minpunt voor de organisatie: als je op voorhand inschrijft mét t-shirt (omdat ik het leuk vind om van een nieuwe loop, die waarschijnlijk tot een traditie zal uitgroeien, een t-shirt te hebben),dan mag je verwachten dat je met je bonnetje om twee uur nog een shirt kan krijgen. Alles was uitgedeeld, er waren alleen nog kindermaten ! Je zou op zijn minst achteraf de shirt nog moeten krijgen, nu is dit weggesmeten geld en geeft een zeer enerverend gevoel; terwijl het toch een 100% feestelijke dag zou moeten zijn.
..en vandaag 'fietst-gordelden' we rond Mechelen - ook een toffe bedoening; en nogmaals vastgesteld dat het heerlijk fietsen is in de groene rand van Mechelen...