De stad is klaarwakker!

met categorie:  

(foto: Jan Smets - Lamotgebouw en Sint-Romboutstoren - categorie 'Oud wordt nieuw')

In het voorjaar liep er een fotowedstrijd, 'De stad is klaarwakker', in het kader van de 'Thuis in de stad'-campagne van de Vlaamse regering.

De Mechelse inzendingen zijn te bekijken in de lokettenzaal van het Huis van de Mechelaar.
De foto-tentoonstelling loopt van zaterdag 22 september, tot en met zaterdag 7 oktober.

Hierboven staat één van de foto's die ikzelf doorstuurde voor deze wedstrijd. Hij zal er te zien zijn, samen met vele andere...
En je zal het merken: je komt er 'bekende' namen van Mechelse Bloggers tegen; maar ook van Mechelse Flickr-fotografen! ;-)
Dus: loop er maar eens binnen!

Super! Echt heel interessant: hier ga ik zeker eens tijd voor maken. Dat wil ik toch echt wel gezien hebben!
Allen daarheen !!
Belachelijke topic!
"stem 04" naar 3470!

Raadsel: 400 blote wijven in een cirkel, wat is dat?
ik weet niet goed hoe ik die foto moet bekijken jans! raar, blauwe lucht, en in de ruiten weerspiegelt een wolkjeslucht, ik heb nochtans maar 1 tripel gedronken?
Ik loop er morgen zeker eens binnen.
...misschien moet je het de hoogst verstandige, wijze en deskundige Hippo(droom) eens vragen Kristiaan ;-)
Inderdaad, de reflectie van de wolken in die 'driehoek' is moeilijk te 'begrijpen'...
Ik heb met de foto géén kunstgrepen uitgehaald - Zo zag ik het ook, toen ik afdrukte... Wel is het zo, dat de lucht aan de ene kant blauw was, en een deel van de lucht bewolkt was (kant Winketbrug (!)...
Maar ik vraag me zélf ook nog steeds af hoe de reflectie zo op het glas kwam...
(Ja, ik ben dan natuurlijk ook niet zo intelligent als de 'paardmens' van hierboven - ik post dan ook alleen maar belachelijke topics.)
Wel opletten Kristiaan: fototentoonstelling start pas op 22 september...
... gelukkig dat bepaalde mensen echt wat hébben aan die "belachelijke" topics, maar ja misschien die menseen ook belachelijk...

Die wolkjes.. 't is inderdaad uiterst merkwaardig.. mét of zonder tripel... ;-)
Vraagje aan de meneer die een "hypo" heeft. Lijdt u aan diabetis?
Vormen die 400 wijven één cirkel of staan/liggen die in een cirkel? En is het woord wijven een beschaafd Nederlands woord of een platte anglo vertaling ? En wat hebben die blootjes te maken met een foto van lamotsite?? Stop met die uitdagende onzin meneer. U voert een anticampagne tegen 04 met uw onvolwassen gedrag.
*********************************
Nu dat reflectie geval. Dat is toch wel eenvoudig uit te leggen hoor. Het glas, in dit geval, is feitelijk een achteruitkijkspiegel. Vandaar dat je wolken fotografeerd die achter je rug voorbijdrijven. Dat 'trucje' gebruikte ik bewust toen ik nog diamontages maakte in een vorig leven. Dat gaf dan telkens mooie effecten. Als fotgraaf kijk je naar iets voor u voor een mooie inkadering maar heb je niet altijd aandacht voor wat achter u in glas weerspiegeld. Toch een mooi beeld Jans
Ik heb geen diabetes. Wel kanker en mogelijk AIDS! Doet dit iets terzake in deze topic?
Zoals reeds eerder gemeld ben ik ook zeer slecht te been.
@Hippo:al is geprobeerd te vliege.....??
ps:dit doet ook niets terzake....
Ik ben net terug van de opening met receptie, van de mini-tentoonstelling 'Thuis in de stad'...
't Was tof om ook de andere fotografen te zien, en met hen te praten over hun foto's...
En als één van de vijf winnaars kreeg ik het prachtige boek van Rudi Demets cadeau ('Kunst in Mechelen, van de Middeleeuwen tot heden' - dat ik als 'goeie' Mechelaar natuurlijk al op mijn boekenplank had staan...), uit de handen van schepenen Van Loon en Nobels.
Luc Hilderson kwam foto's nemen; dus ik zal de volgende Streekkrant maar in het oog houden...
Enfin, 't was een prettige bedoening om al die foto's van Mechelse amateurfotografen verzameld te zien.