Cijfertjes

met categorie:  
Ziehier enkele cijfers over mechelen blogt:

De helft (51%) van de sitebezoeken gebeurt door mensen die reeds eerder mechelen blogt bezochten, de rest (49%) zijn eenmalige bezoekers.

Qua zoekmachines die gebruikers doorsturen naar Mechelen blogt, staat Google zoals verwacht eenzaam aan de top met bijna 97 procent. De rest wordt in beslag genomen door MSN (2,5%) en de laatste kruimeltjes gaan naar Yahoo, Altavista, Search.com en Alltheweb.
De populairste artikels qua bezoekersaantallen zijn:


Per dag bezoeken zo'n 250 verschillende mensen deze website. Opvallend hierbij is dat in februari, maart en april dit getal gevoelig hoger lag, tussen 400 en 500. Misschien dat de koude wintermaanden meer mensen achter de PC lokken?
Een bezoeker leest gemiddeld 2,8 verschillende pagina's. Sommige bezoekers komen ook meerdere keren per dag langs, wat ervoor zorgt dat er per maand meer dan 10.000 bezoeken geregistreerd worden.

Die bezoekers zelf zijn, zoals te verwachten was, overwegend... Belgen (94%)! De Nederlanders kapen 2,8% weg, en de rest wordt aangevuld met Amerikanen, Europeanen (Frankrijk, Duitsland, UK, Zweden, ...), en 14 eenzame Bahreiners.

De meeste surfers betalen factuur aan Telenet (48%), gevolgd door de ADSL aanbieders Skynet (19%) en Scarlet (5%). De K.U. Leuven verzorgt op zijn eentje nog 1,7% procent van de bezoeken.

En als laatste, om af te ronden, nog een lijstje van de meest populaire zoekopdrachten:
Lijst van zoektermen

Overigens worden deze gegevens volledig anoniem geregistreerd!
bedankt voor al dit cijfermateriaal Floris...
Ik was er weel eens benieuwd naar...
Ik neem twee van die eenzame Bahreinis voor mijn rekening (thuis en op het werk). Maar dat er nog een 12 tal andere zijn op dit kleine eiland met een interesse in Mechelen is een boeiend gegeven. Misschien tijd om een Mechelaars-in-Bahrein club te beginnen.

Oh ja, binnen een paar weken krijg ik er een collega bij vanuit, jawel, Mechelen.

Omar
Fijn die cijfertjes, zo krijgen we toch eens een idee van wie vanwaar wat zoal leest ;-)
Dank, Floris !

@Omar: ge hebt goed uw best gedaan ;-)