Een 'dorps'-plein voor de Battelaars!

met categorie:  
Strikt genomen is Battel natuurlijk géén dorp,
maar wel al eeuwen een volwaardig deel van Mechelen.
Méér zelfs:
deze Mechelse uithoek, gelegen tussen Leuvense Vaart en Dijle, in het Noorden een punt vormend aan het Zennegat, is één van de oudste wijken van de stad,
ooit gelegen aan een Romeinse Heerweg...
een vroeger overwegend agrarische gemeenschap, onder de schaduw van twee kasteeltjes: 'Beaulieu' aan 'den Eik', en het landgoed van Baron Empain...

Zaterdag huldigde Battel zijn nieuwe plein in...
en de weergoden van augustus waren voor één keer eens wat milder gestemd..(foto:Jan Smets - het Battelse groepje 'Grint' zong voor een talrijk opgekomen publiek het pleintje in...)
http://www.grint.tk/(foto: Jan Smets - Battel, gelegen aan de Leuvense Vaart, met het landelijke kerkje en de gezellige drukte van 'Battel-Kermis')

Op zaterdagnamiddag werd het nieuwe plein: 'Arkkade' genoemd, officieel ingehuldigd!
Het plein is gelegen aan de Battelse Bergen, voor de ingang van de basisschool de Ark, en voor de horecazaken 'De Biechtstoel' en 'de Lanteern'.
Het is een gezellig iets geworden, met zitbanken en een ruime voetgangerszone.
Mooi!
Enne...voortaan oogt deze omgeving niet alleen fraai, maar is het ook flink verkeersvriendelijker geworden!
Héél tof dat niet alleen de historische binnenstad profiteert van de politiek van vernieuwde straten en pleinen, maar dat ook de buitenwijken kunnen genieten van deze aanpak.(foto: Jan Smets - optreden van 'Grint')
Zodra het weer het 'nog eens toelaat", ga ik daar zeker eenn kijkje nemen, JanS! ...

Aan de foto's te zien was het daar best gezellig tijdens de inhuldiging. Verdorie, nu heb ik die mannen van Grint nog niet aan het werk gezien, maar er komen wellicht nog wel Mechelse of Battelse gelegenheden ;-)

Ja, dat het er fraaier én verkeersvriendelijker op werd, is natuurlijk alleen maar goed!
Waar kan ik de webmaster contacteren? De RSS feed werkt niet goed (de link die naar de website wijst, geeft een 404 als resultaat). Ook beelden komen niet door in de RSS reader - waarschijnlijk door hotlink-protection?
De aannemer die deze werken uitvoerde is nu bezig het pleintje aan de Oude Liersebaan ('t Bergske) te verfraaien(??)
Er moeten daarvoor wel 10 mooie bomen voor verdwijnen(Jans,wil je er nog een foto van nemen,wees dan vlug)
Help! Wat is er te doen in mechelen van oud op nieuw???? Weet niet goed waar ik met deze vraag terecht moet... Misschien een nieuw item over starten?
Markske Enselada het is
http://www.grint.tk

groetjes drummer van grint ;)