Deze week in LAMOT

met categorie:  
Zo 9 juli: Torenbestijging + tentoonstellingsbezoek

Elke zondag, behalve op 16 juli en 20 augustus, kijk je vanop de Sint-Romboutstoren neer op de stad. Met een gids loop je verder naar Lamot waar je de tentoonstelling bezoekt. Vertrekpunt aan In&UitMechelen om 14.15 uur. Duur: 3 uur. 7 EUR.

Wo 12 juli: Kinderatelier. Fotografie

Onder leiding van fotografe Suzanne Janssens leren de kids over fotografie en gaan ze zelf aan de slag als fotograaf. Afspraak: 14.00 uur in Lamot. Duur 2 uur. 5 EUR / 4 EUR met Grabbelpas.

Wo 12 juli: Cirkels in de stad. Wandel- en/of fietstocht

De wandel- en fietskaart is elke dag gratis verkrijgbaar in het Erfgoedcentrum Lamot of aan de In&Uit-balie.

De gegidste rondleiding vertrekt elke woensdag in juli en augustus om 14.30 uur aan de balie in Lamot. Duur: 2 uur. 5 EUR.

Do 13 juli: Boottocht op de Dijle + tentoonstellingsbezoek

De boot vertrekt tijdens de zomermaanden elke donderdagavond om 17.30 uur aan de kade voor Lamot. Vervolgens neemt de gids je mee in de tentoonstelling en eindigt de rondleiding boven op het dakterras van Lamot. Duur: 2,5 uur. 10 EUR.

Zo 16 juli: Kinderatelier.

Waar komt de naam van een straat vandaan? De kinderen brengen vreemde, rare, grappige straatnamen uit Mechelen in beeld. Afspraak: 14.00 uur in Lamot. Duur 2 uur. 5 EUR / 4 EUR met Grabbelpas.

Zo 16 juli: Wandeltocht en tentoonstellingsbezoek

De derde zondag van de maand organiseert het Erfgoedcentrum Lamot traditioneel een activiteit (Oep se zondags na Lamot). Ditmaal wandelen we met een gids langs plekken waar kunstenaars geleefd en gewoond hebben en bezoeken we de tentoonstelling. Afspraak: 14.30 uur in Lamot. Duur: 2 uur. Gratis.

Zo 16 juli: Fotoshoot.

Laat je door de fotograaf vereeuwigen met bril en toren. Afspraak: terras bovenop Lamot van 11.00 tot 17.00uur. Gratis.

Dagelijks: Kinderwandeling.

Een andere manier om de stad te ontdekken is de gloednieuwe wandeling van Mechelen Kinderstad: Met natte voeten. De kinderwandeling start en eindigt aan Lamot. Het wandelboek en de opdrachtenblaadjes ontlenen de kids (8+) aan de balie van het Erfgoedcentrum. 3 EUR.


Tickets in het Erfgoedcentrum Lamot of aan de In&Uit-balie.
boeiend programma!
Eens kijken wat ik zou kunnen meepikken...